Волфганг Ниснер (63 г.) оглавява международната логистична компания Гебрюдер Вайс от 2005 г. Към момента една изключително успешна кариера е на път да премине на следващ етап в края на годината - поне що се отнася до оперативната дейност. Както съобщава Надзорния съвет на компанията, по план на 31 декември 2018 г. Волфганг Ниснер ще се оттегли от своя пост. 

След 14 успешни години на управление в качеството си на Главен изпълнителен директор на Гебрюдер Вайс, в края на 2018 г. Волфганг Ниснер ще напусне оперативната дейност на компанията и ще се оттегли в заслужена почивка (Снимка: Гебрюдер Вайс)

Снимка: Гебрюдер Вайс

"Волфганг Ниснер има безценен принос за развитието на компанията", казва Каспар Айнем, председател на Надзорния съвет на Гебрюдер Вайс.

"Неговата кариера се характеризира с непрекъснати подобрения в професионален план и интелигентно разширение". Под неговото ръководство компанията, чиито корени датират още от XV век, отбеляза почти двукратно разширение в различни бизнес сегменти. През 2004 г. Гебрюдер Вайс е с оборот от 700 милиона евро, а днес - 1,55 милиарда евро. Броят на филиалите на компанията нарасна от 102 до 150. Междувременно броят на служителите се е увеличил от приблизително 3500 до над 7000 души.

"Волфганг Ниснер се оказа достоен приемник на Хайди и Пол Зенгер-Вайс, спомогна за укрепването на компанията, вследствие на което тя се позиционира като доставчик на висококачествени логистични услуги по целия свят. Със своето богато портфолио и силен екипен дух, компанията ще остане конкурентоспособна и в бъдеще. За подобни достижения Волфганг Ниснер няма как да не получи възможно най-високо уважение и признание както от страна на Надзорния съвет, такa и от всички служители на Гебрюдер Вайс, - казва Каспар Айнем.

В края на годината Волфганг Ниснер ще напусне поста Главен изпълнителен директно и член на Управителния съвет, отговарящ за направление сухопътен транспорт. През следващата година се очаква Волфганг Ниснер да се присъедини към Надзорния съвет на Гебрюдер Вайс, в следствие на което ще продължи да бъде част от компанията.

Новият Главен изпълнителен директор ще бъде Волфрам Зенгер-Вайс

Необходимо е да се отбележи, че като кандидат за приемник на поста Главен изпълнителен директор Волфрам Зенгер-Вайс се явява в качеството си на изключителна личност: През януари 2019 г. той ще поеме отговорност за дейността на международния логистичен концерн. От 2005 г. Волфрам Зенгер-Вайс е член на Борда на директорите на Гебрюдер Вайс, ръководи финансовите и юридически операции, инвестиции ; HSEQ; вътрешен одит, сливания и придобивания.

От 2019 г. Волфрам Зенгер-Вайс ще оглави поста Главен изпълнителен директор на Гебрюдер Вайс" (Снимка: Гебрюдер Вайс)

"През времето на управлението на Ниснер, Волфрам Зенгер-Вайс участваше в реализацията на всички решаващи стратегически инициативи на компанията. Убедени сме, че господин Зенгер-Вайс ще съумее да преодолее всички възможни препятствия по пътя на по-нататъшното развитие на компанията и да затвърди престижната ѝ репутация сред конкуренцията", споделя Каспар Айнем.

От 2012 г. Волфрам Зенгер-Вайс е Президент на австрийската централна асоциация "Спедиция и логистика", като по този начин отстоява позициите на Австрия като страна с добро логистично местоположение. Роден във Форалберг, днес Волфрам Зенгер-Вайс живее във Виена и работи както в централния офис на Гебрюдер Вайс в Лаутерах , Форалберг, така и в представителството на компанията във Виена. Волфрам Зенгер-Вайс е на 47 години, женен, с три деца.

Във връзка с напускането на поста в Управителния съвет, от страна на Волфганг Ниснер, управлението на направление сухопътен транспорт ще бъде преструктурирано. Юрген Бауер (48), дългогодишен Регионален мениджър Изток в Гебрюдер Вайс се присъединява към Управителния съвет. Както и досега, Питър Клойбер ще оглавява CEP (експресни куриерски пратки) работа с нови клиенти, IT услуги, развитие на човешките ресурси, бранд мениджмънт и комуникации, логистика и проучване и развитие. Хайнц Зенгер-Вайс оглавява дивизия Въздушен и Морски транспорт за корпорацията; продажби и митнически операции.

Юрген Бауер, дългогодишен Регионален мениджър Изток за Гебрюдер Вайс, ще се присъедини към Борда на директорите от 2019 г. (Снимка: Гебрюдер Вайс)

Снимка: Гебрюдер Вайс

"Като цяло Надзорният съвет е изключително доволен от посоката на развитие на компанията", казва Каспар Айнем. "И се радваме, че от следващата година в управленския екип на компанията ще разполагаме с четирима изтъкнати мениджъри, които са допринесли много за успеха на дейността ни през последните години и са се доказали като полагащи много грижи за запазването на добрата работна среда, която много хора наричат "Оранжевото семейство".

С настоящото известие компанията би искала да информира в най-кратък сок своите служители, клиенти и партньори за настъпващата промяна в топ мениджмънта на компанията. Волфрам Зенгер-Вайс и Юрген Бауер ще могат да коментират техните нови позиции след началото на 2019 г.