Бизнесменът Кирил Домусчиев опроверга твърденията на служебния министър на транспорта Христо Алексиев, според които фирми на Домусчиев участват с 20% в концесията на Летище София.

В официалния си Фейсбук профил, Кирил Домусчиев публикува своята позиция, провокирана от интервю на Христо Алексиев пред mediapool.bg, озаглавено: "Домусчиев държи 20% в концесията за летище "София", договорът не се изпълнява", в което е посочено следното: "Потвърдено е от няколко достоверни източника, че фирми на Домусчиев участват с 20 % в концесията, но искам да разбера къде е операторът на летище "Мюнхен"."

В позицията си бизнесменът отбелязва, че министърът прави намеци и внушения, че е възможно евентуалното участие на Кирил Домусчиев в концесията да бъде обяснение за отсрочването на концесионните такси за 10 години, а не както е било съобщено официално от правителството на Бойко Борисов, че това се прави заради пандемията и драстичния спад на полетите след първата Covid вълна.

"Категорично заявявам, че тези твърдения, намеци и внушения са поредната 100-процентова лъжа и са част от инструментариума на настоящата предизборна кампания, от която определени лица и медиен кръг се опитват да извлекат политически дивиденти и ползи.

Тази лъжа, която цели да ме дискредитира, е изфабрикувана от субектите, които понастоящем се опитват да дирижират задкулисно политическия живот в страната и да позиционират участниците в него, включително посредством опити за манипулиране на общественото мнение чрез фалшиви новини и под предлог, че се защитава интереса на държавата и гражданите.

Жалко е, че в това мероприятие участва и лице, заемащо висша държавна длъжност, каквато е служебният министър на транспорта", пише Домусчиев. И допълва, че противно на лъжливите твърдения, няма никакво пряко или непряко участие с контролирани или свързани с него дружества в концесията на летище "София".

"Ако Христо Алексиев намери и ми покаже кои са моите фирми, които държат 20 % в тази концесия, аз поемам ангажимент да му прехвърля безвъзмездно тези акции, а той като беден и некорумпиран служител с дългогодишен опит", заявява още Домусчиев, като подчертава, че адвокатите му ще предприемат своевременно всички допустими от действащото законодателство действия и мерки, за да защитят правата му и законните му интереси по съдебен ред.