Георги Кадиев призна, че е направил грешка с предложението за вдигане на данъка за хазарта през 2014 г. Пред bTV той заяви, че няма намерение да се оправядава за това.

"В желанието си да запазя висок данък за еврофутбол, наземния хазарт, с което спестихме 30 млн. лева на държавата, направихме този пропуск по отношение на лотариите през 2014 г., който доведе до загуба за бюджета от около 8 млн. лв. По никакъв начин не ме оправдава, недопустимо е това. Нетно държавата печели, ако беше минал законопроектът на Йордан Цонев, тогава щяхме да загубим 30, не 8 млн.", каза бившият зам.-министър на финансите.

Той заяви, че няма притеснения, че е проверяван, дори подозира сметките му вече да са гледани:

"Никога не е ставало дума за каквито и да е парични отношения между мен и Васил Божков. Никога не е имало предложение. Никога не съм се страхувал от него, никога не е имало и заплаха. Той очевидно е преценил, че съм дребно камъче, което може да заобиколи, било през Орешарски и Борисов сега. В неговия сигнал се говори за събития от 2014 г. насам", казва Кадиев.

"В желанието си да поправя тази грешка, с новия парламент внасям законопроект. Описвам, че с ниска ставка се облагат само покер турнирите в игрални зали. В комисия в НС всички депутати гласуват за моя законопроект в бюджетна, включително депутатите от ГЕРБ. Влизаме в зала, 15 души от ГЕРБ гласуват "за" и 15 "против, а останалите ги няма, законорпоектът не минава. Фактът, че така са се разделили, такава е била командата. И те са го ликвидирали този законопроект", коментира още Кадиев.