Италианската служба за гражданска авиация (ENAC) заплаши днес да отмени разрешителното за полети на Райънеър (Ryanair) до страната заради предполагаемо неспазване на санитарните правила, въведени във връзка с коронавируса, предаде Франс прес.

Службата обвинява ирландската нискотарифна самолетна компания в непрекъснато нарушаване на здравните разпоредби за Covid-19, които в момента са в сила и са наложени от италианското правителство, за да се защити здравето на пътниците.

Не само не се съблюдава задължението да се спазва дистанция между пътниците в самолета, но и условията за изключение от това правило се пренебрегват, се посочва в съобщение на службата.

Ако Райънеър продължи да нарушава правилата, италианската служба за гражданска авиация Дще замрази всички въздушни транспортни дейности на националните летища, изисквайки от авиопревозвача да пренасочи всички пътници, които вече имат билетиУ.

Италия бе първата страна от ЕС, която бе сериозно засегната от пандемията, отнела официално живота на 35 000 души, но сега равнището на заразяване е далеч под отчитаните в други части на Евросъюза, припомня АФП.