Въпреки кризата от коронавируса държавата няма да свива разходите, предвидени в бюджета. Това заяви в Стара Загора финансовият министър Владислав Горанов.

Заедно с премиера Бойко Борисов той се срещна с кметовете от региона, както и с актива на ГЕРБ в областта.

По мярка "60 на 40" 282 000 души са запазили работните си места и тя ще продължи да действа, докато е необходимо да се подкрепят предприятията в затруднение, обяви Владислав Горанов, цитиран от БНР.

"В края на месец юли, началото на месец август, когато видим второто тримесечие, което действително беше тримесечието с най-големите ограничения и с най-големия икономически блокаж, как това се е отразило", обясни как ще стане министърът.

"Това, върху което трябва да се фокусираме в следващите няколко месеца, е изграждането на една смислена политическа програма, защото само след шест месеца са новите избори", допълни финансовият министър.

Той изрази надежда, че до края на годината страната ни ще се присъедини към ERM II и бе категоричен, че данъците у нас не трябва да се променят.

"Сегашното съотношение на облагане е най-справедливото възможно по отношение на средната класа. Всеки опит за въвеждане на прогресивно подоходно облагане ще означава само до едно: вие, активните, образованите хора, да плащате двойно по-високи данъци, което според мен, е неправилно и демотивиращо", каза Владислав Горанов.