Икономическият спад в Германия през тази година може да бъде дори по-дълбок от очакваното, заяви във вторник министърът на икономиката Петер Алтмайер по време на бизнес форум, предаде БНР.

Според последната прогноза на немското правителство от края на април водещата икономика в Европа ще се свие с 6,3% през 2020 г. Това би представлявало най-големият спад след Втората световна война, тъй като пандемията от коронавирус парализира за няколко месеца голяма част от икономиката на Германия и на целия свят.

Но Алтмайер посочи на бизнес форум, чийто домакин е Федералната асоциация за информационни технологии, телекомуникации и нови медии (Bitkom): "Не изключвам обаче, че спадът може да бъде и по-голям".

По-рано във вторник френският министър на финансите Брюно льо Мер също ревизира надолу прогнозите, като заяви, че очаква втората по големина икономика в еврозоната да се свие с 11% тази година заради коронавирусната криза. Преди това властите в Париж прогнозираха спад на БВП на Франция с 8 на сто.