Насърчаване на сътрудничеството в ключови сектори като енергетиката, транспорта, информационните технологии, комуникациите, промишлеността, изследванията и банковите услуги предвижда актуализираната Рамка за сътрудничество за периода 2020 - 2022 г., която подписа в Пекин гръцкият министър на развитието и инвестициите Адонис Георгиадис с Държавната комисия по национално развитие и реформа на Китай, съобщи АНА-МПА.

Сред възможните проекти за разширяване на сътрудничеството, споменати в подписана Рамка за сътрудничество, е и железопътната линия Александруполис - Бургас.

Според документа в периода 2020 - 2022 г. Гърция и Китай ще предлагат и развиват съвместни проекти и ще подпомагат държавни и частни предприятия от двете страни да развиват инвестиционни проекти и проекти за сътрудничество от взаимен интерес. Същевременно кредитни институции и от двете държави ще бъдат насърчавани да предоставят подкрепа на избрани проекти с цел ускореното им реализиране.

В Китай гръцкият министър се е срещнал с представители на големи китайски компании, които са изразили интерес от инвестиции в Гърция.