Островите Тасос и Самотраки, както и туристическите райони в Северна Гърция вече са хит сред чужденците, съобщи пред медиите заместник-областният управител Танасис Ционис. За юли и август резервациите вече преминаха 85%, като много от хотелите са изцяло резервирани дори за голяма част от септември, предаде БНР.

Основните клиенти са българи, румънци и сърби. На Халкидики пристигат туристи със собствените си автомобили от цяла Европа, за да избегнат рискова пътуване със самолет.

Хотелиерите в Северна Гърция признават, че не са очаквали такъв интерес през този туристически сезон.

В същото време популярните по традиция острови Миконос и Крит не очакват да надхвърлят 30% от миналогодишния брой туристи.

Клиентите признават, че предпочитат да почиват там, където могат да отидат със собствен автомобил и се ограничават в използването на фериботи и самолети.

От Пътна полиция припомнят,че все още е в сила забраната за пътуване на повече от трима пътника в автомобил. Превишаване на бройката се допуска при семейства с малки деца.

Гръцката Национална организация за обществено здраве съобщи, че през последното денонощие в страната са регистрирани 8 нови случая на заразяване с коронавирус, с което общият брой на заразените достигна 3310 души, съобщава в. "Катимерини". Изданието напомня, че вчера бяха потвърдени 16 нови случая, а в понеделник - 21. За четвърти пореден ден в Гърция няма нови жертви на Ковид-19, като общият брой на смъртните случаи остава 190.