Президентът Тръмп не е непредсказуем, а изпълнява своите предизборни обещания, той е непробиваем в своите цели. Това каза Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи, в студиото на телевизия "Блумбърг".

Според него, агресивността, агресивното говорене, агресивната външна политика, агресивната икономическа политика в момента царуват в света и това е новият стил на говорене.

"В момента президентът Тръмп е непробиваем в своите цели и това, което всъщност изненадва и учудва европейските лидери, е защото те не проследиха предизборната кампания на Тръмп. Той всъщност изпълнява своите обещания, които тогава даде, и които му донесоха победата и гласовете на американските гласоподаватели", заяви още бившият заместник-министър.

Според него европейските лидери трябва да обяснят на своите гласоподаватели дали избират сделка с Иран, срещу това да останат лоялен партньор на САЩ, в една реална конфронтация, която вече достига до своят апогей. Мнението му е, че тази икономическа експанзия и подпомагането на бизнеса, западноевропейския бизнес, поставя под съмнение реалните ползи от това споразумение.

Керемедчиев смята, че трите водещи икономики в Европа- Великобритания, Германия и Франция имат сериозни вътрешни проблеми. По думите му последното направено проучване, сочи че 63% и 64% съответно от жителите на Франция и Германия не желаят разширяване на ЕС. Това означава, че лидерите Макрон и Меркел трябва да балансират със своите гласоподаватели.