Емирство Дубай, което е една от най-популярните туристически дестинации, заяви днес, че заради увеличение на случаите на заразяване с коронавирус ще затвори баровете си до края на февруари, предаде Франс прес.

Новата мярка влиза в сила от днес, 2 февруари, и бе взета "в отговор на зачестяващите нарушения на предпазните мерки", заявиха дубайските власти.

Властите въведоха и други ограничителни мерки във връзка с коронавируса, като например намаляване наполовина на броя на хората, които могат да присъстват в затворени помещения като киносалони и спортни зали.

Хотелите, басейните и частните плажове ще продължат да работят на 70 процента от капацитета си. Същото ограничение се отнася и за търговските центрове.

Ресторантите и кафенетата са задължени да затварят в 01:00 ч. след полунощ.

На фона на сериозните ограничения, въведени заради пандемията от коронавируса в други популярни туристически дестинации, Дубай се опитва да остане отворен за чуждестранните туристи, отбелязва Франс прес.

Обединените арабски емирства наскоро регистрираха рекордните над 4000 случая на заразяване с Ковид-19 за един ден, което накара Дубай да засили мерките за борба с пандемията.

ОАЕ, които са с население от десет милиона души, регистрираха вчера 2370 нови случая на заразяване с коронавирус и 859 нови смъртни случая.

Обединените арабски емирства досега са поставили над три милиона дози на ваксина срещу коронавируса, което ги нарежда на второ място след Израел по най-голям на поставените ваксини спрямо общия брой на населението, става ясно от данни, събрани от германския статистически уебсайт "Статиста".