На днешното заседание на Комисията по енергетика бяха изслушани петимата номинирани кандидати за нови членове на Комисията за енергийно и водно регулиране -КЕВР. Сред предложенията са тримата доскорошни комисари - Ремзи Осман, предложен от ДПС, Александър Йорданов, предложен от партия "Воля" и Георги Златев, предложен от група депутати от "Обединени патриоти", на които след теглен жребий на 4 април им бяха прекратени мандатите в регулатора. това поражда и въпроса защо правим процедура за смяна, след като смяна няма.

Другите номинирани за попълване на състава на КЕВР, които предлагат депутатите, е издигната от "Воля" Пенка Трендафилова и Евден Николов, който е предложен от "Обединените патриоти".

Регулаторът ще бъде обновен с четирима членове - двама със стаж в енергетиката, един със стаж в областта на водоснабдяването и един измежду членовете с опит в областта на правото или икономиката.

В четвъртък депутатите трябва да изберат четирима от петимата изслушани в комисията кандидати. Избран ще бъде кандидатът, за който са гласували повече от половината депутати в пленарна зала.