Британската икономика губи 1,4 милиарда британски лири (1,8 милиарда долара) от хората, които идват на работа или махмурлии, или пияни, сочи проучване, цитирано от Блумбърг.

Лондонският институт за проучвания, свързани с алкохола, основава изводите си на анкета на 3400 британски служители. Те са на мнение, че са с 39 процента по-малко ефективни, когато отидат на работа махмурлии. Анализът отчита този резултат заедно със средния разход за труд, за да се определи стойността на икономическите щети.

Институтът отбелязва, че правителството подценява цялостната икономическа загуба от алкохола, тъй като неговото измерване не взима предвид присъствието на работа на пияни или махмурлии, които са държали да се появят на работното си място въпреки състоянието си. Като се отчете махмурлука на работа, официалното измерване на икономическите щети ще възлязат на 8,7 милиарда британски лири, посочват анализаторите.

Служителите, които са по-високо платени, е по-вероятно да дойдат на работа махмурлии или интоксикирани според проучването. Анализът установява, че 55 процента от хората, печелещи над 60 000 британски лири годишно, са идвали на работа в такова състояние спрямо 29 процента от хората, които печелят под 10 000 годишно.