Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова се срещна с работодателските организации. В съобщения на Министерството на икономиката и на БСП за срещата се казва, че от средите на бизнеса са благодарили за досегашната подкрепа и са отчели като успех първото място на България по индустриално производство в Европа, както и запазването на работните места и откриването на нови.

Работодателите заявиха, че е важно да се направи правителство, за да има стабилност и предвидимост. "Избори сега ще попречат на индустрията, ще има блокиране на закони по Плана за възстановяване и устойчивост", обявиха те.

Наред с това представителите на бизнеса изразиха тревога за липсата на яснота относно доставките на газ и цената. Те настояват за възстановяване на разговорите с "Газпром" и предвидимост ще бъде ли продължен договорът, който изтича.

На свой ред вицепремиерът в оставка заяви, че е "важно е да се развива производство, защото това означава и данъци, които отиват за увеличение на детски надбавки, майчинство, заплати, пенсии. Икономиката е в основата на социалната политика". Нинова също така постави въпроса за увеличаване заплатите на работниците.  

Работодателските организации изразиха желание БСП като мандатоносител за съставяне на правителство да организира среща между тях и партиите, с които ще преговаря, за намиране на трайно решение за енергийни доставки и гаранции за икономиката и домакинствата.