От 23:30 ч тази вечер влиза в сила затварянето на търговските центрове за 3 седмици. Очаква се то да продължи до 21 декември. Мярката съвпадна с "черния петък", обявен от много магазини в днешния ден.

В един от столичните молове тази вечер няма големи опашки пред магазините. Прави впечатление, че всички посетители са с маски и спазват мерките за безопасност. На входовете пред търговските обекти има дезинфектанти и е създадена вътрешна организация, за да не се допусне струпването на много клиенти. Част от магазините работят тази вечер с удължено работно време, предаде БНТ.

Промоции, бързащи клиенти, пълни пазарски чанти, лица с маски. Без струпвания на хора. Макар че е започнало обратното броене до затварянето на моловете, обстановката през деня изглеждаше спокойна за клиентите, но не и за работещите там. Необходими покупки, а не промоционални предложения доведоха в магазините много от клиентите.

Какво ще се случи с ваучерите, купени преди време, които важат например до празниците е въпрос, който си задават много хора.

"Това, което трябва да направят търговците в този случай, е да увеличат валидността на подобни ваучери с времето, за което важат заповедите за въпросните извънредни мерки, т.е. три седмици към този момент. Всичко друго би било некоректно", каза председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

Много магазини се ориентираха към онлайн търговията. А всеки, който пазарува от интернет и не е доволен от получения продукт, не трябва да забравя, че може да го върне в 14-дневен срок.