Лява група блокира гръцкото министерство на финансите в знак на протест срещу преговорите за изготвяне на най-новата спасителна програма за балканската страна и окачи огромен транспарант, покриващ петте етажа на сградата в центъра на Атина.
"Организиране и борба за преврат - всеобща стачка", гласи надписът, който бе разпънат от активисти на Комунистическия синдикален фронт ПАМЕ. Разговорите за финансиране с ЕС и МВФ, които преди година отпуснаха на Гърция спасителен пакет на стойност 110 млрд. евро, напоследък се провеждат на различни места.
Въпреки това министерството, намиращо се на площад "Синтагма", където се организират мнозинството от протестите срещу корупцията и злоупотребите, бе център на продължилите месеци наред разговори между правителството и инспекторите от ЕС, МВФ и ЕЦБ, предаде БГНЕС.
Очаква се в неделя да има голям митинг в Атина срещу новите мерки, наложени от т. нар. Тройка.
 Споразумение за ново финансиране до 2014 г. е било постигнато на среща на икономическата и финансова комисия на Еврозоната във Виена, пишат гръцките вестници днес, цитирани от БТА.
Председателят на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер казал, че за Гърция ще има една нова спасителна пограма. Очаква се окончателното решение за новия спасителен пакет да бъде ратифицирано на политическо равнище на срещата на върха на 23 юни.