Tиери Антинори е назначен за Председател на Управителния съвет на Австрийски аеролинии.
Управителен съвет от трима ще продължи бъдещото преструктуриране и развитие на перспективите за растеж на Австрийски аеролинии - Tиери Антинори, Андреас Биървирт и Петер Маланик.
Надзорния съвет на Австрийски аеролинии назначи Tиери Антинори (49 г.) за председател на Управителния съвет на авиокомпанията. Новият председател – досегашен маркетинг мениджър (СМО) на Lufthansa German Airlines Board – ще заеме поста си на 1 април 2011.
С това назначение Надзорния съвет на Австрийски аеролинии увеличи членовете на Управителен съвет на трима – другите двама са досегашните Андреас Биървирт и Петер Маланик.
Stefan H. Lauer , CEO Group Airlines and Corporate Human Resources at Lufthansa AG и Председател на Надзорния съвет коментира: „Укрепването на Управителния съвет ще даде допълнителен импулс на положителното развитие на Австрийски аеролинии. Андреас Биървирт и Петер Маланик преодоляха успешно първия етап от прехода. За втория етап от преструктурирането на Австрийски аеролинии целта ни е да укрепим Управителния съвет и сме изключително доволни, че именно Tиери Антинори – мениджър с богат авиационен опит, знания и голям международен авторитет, ще поеме това ново предизвикателство като Председател на Управителния съвет“.
Заедно с решително продължаване на мерките за преструктуриране и прецизен контрол върху разходите, също така е от изключително значение за Австрийски аеролинии отново да се възползва от възможностите за растеж и по-нататъшно развитие на Vienna Hub. „ Предизвикателството сега е да се използват и развиват нови възможности за оптимизиране и по-ефективно развитие на Австрийски аеролинии“ подчерта Stefan H. Lauer. „Tиери Антинори е правилният човек да засили екипа на Управителния съвет. Той може да разчита на дългогодишния си опит в областта на авиацията и упешен професионален път начело на Маркетинг и продажби в Lufthansa. Освен това той демонстрира изключителен професионализъм при Lufthansa Climb 2010 – програма за намаляване на разходите и защита на приходите на авиокомпанията“.
Австрийски аеролинии са най-голямата авиокомпания на Австрия и предлагат полети до над 130 дестинации. С гъстата си мрежа в централна и източна Европа компанията е абсолютен водещ на пазара – изпълняваща редовни полети до 44 града. Благодарение на благоприятното си географско разположение в сърцето на Европа, hub Vienna International Airport е идеалният път между Изтока и Запада. Австрийски аеролинии са част от Lufthansa Group, както и член на Star Alliance, първият съюз на международни авиопревозвачи.