Той ще бъде приет от омбудсмана на 16 декември, съобщи на БТА Марков.
Ангел Марков оспори с техническа експертиза, приета от Районен съд - Перник наличието на пазарни отношения при продажбата на парно отопление. Според одобрената от съда експертиза на Ангел Марков основен лост за управление на количеството топлина е температурният график на топлопреносната мрежа. Той обаче никога не е бил довеждан до знанието на гражданите от страна на "Топлофикация", не е приложен към общите условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди и др., е записано в съдебния документ. Така авторът, оспорва въведеното топлинно счетоводство.
Според Марков този график винаги е бил задължителна норма за прилагане при производството, преноса и разпределението на топлината от създаването на топлофикацините дружества до днес. Реално обаче не са създадени условия за продажба на топлинна енергия и умишлено топлофикационните дружества продължават да не ги създават, уверява експертът.  
Шестдесет и четири годишният експерт Ангел Марков е автор на две книги срещу монопола на "Топлофикация". Първата е издадена през 2004 г. под заглавие "Парното - законът, монополът, произволът". Три години по-късно излиза и втората му книга "Проблемът парно - произвол, измами и беззаконие".
Марков е с висше икономическо образование. Работил е като инвеститор в дирекция "Отопление и вентилация" в "Стомана"- Перник, главен счетоводител в радомирското предприятие "Ветпром". В продължение на 17 години е бил ревизор в Държавен финансов контрол.