Намаленията стигат до 80 на сто, съобщават гръцките вестници, на които се позова БТА.
По-ниските цени са продиктувани от спадналия оборот на търговците, които се тревожат от от факта, че от началото на годината продажбите им са паднали с 40 на сто. Мрачни са също и очакванията им за очертаваща се по-дълбока рецесия в следващите месеци.
Предприетите от правителството в Атина антикризисни мерки, довели до строги икономии, свиха рязко покупателната способност на потребителите, което пролича и от лошите резултати по време на летните ценови намаления.
Освен с големи намаления на цените, търговците се опитват да привличат купувачите с ваучери за пазаруване и с безплатни тридневни и петдневни пътувания до различни зимни центрове в страната, пише в. "Та неа". Изследване, цитирано от в. "Имерисия", показва, че рязко е скочил броят на затворените търговски магазини в Атина и че един от всеки пет магазина в столицата от месеци насам не могат да намерят наематели.
По централните търговски улици пък наемите на магазините са паднали с 20 на сто. Още по-лоша е ситуацията в Солун и в другите големи градове, алармира изданието.