Това съобщи днес ръководството, цитирано от Франс прес и БТА.

Единайсет синдиката, представляващи всички професии в авиокомпанията, отправиха стачен призив за днес и утре с настояване за 6-процентово повсеместно увеличение на заплатите. Такива стачки имаше и на 22 февруари, 23 март, 30 март, 3 и 7 април.

За днес Ер Франс предвижда отмяна на една четвърт от полетите. По оценки на ръководството стачкуват 35,3 процента от пилотите, 20,2 процента от стюардите и стюардесите и 13 процента от наземния персонал. Синдикатите призовават за стачка и на 17 и 18 април, а след това на 23 и 24 април.

Групата Ер Франс-Ка Ел Ем (Air France-KLM) отчете днес увеличение на трафика с 5,4 на сто през март. Четирите компании от групата - Ер Франс, филиалът за вътрешни полети Оп! (Hop!), Ка Ел Ем и нискотарифната Трансавиа (Transavia) - са превозили през март общо 8 милиона пътници, което е с 5,4 на сто повече в сравнение със същия месец миналата година.

При полетите на далечни разстояния увеличението на обслужените пътници е 4,9 на сто. За Азия е отчетено покачване с 5,1 на сто. Трансавиа е превозила 1,1 милиона пътници или с 14,2 на сто повече от март миналата година./