Той изпреварва испанеца Амасио Ортега, основателя на групата Индитекст, сред чиито марки са Зара и Масимо  Дюти. Това съобщи днес агенция Блумбърг.

По данни на агенцията Арно е излязъл и на четвърто място в списъка на най-богатите хора на планетата. Трите първи места в рейтинга на американската агенция заемат американци - шефът на Амазон Джеф Безос, основателят на Майкрософт Бил Гейтс и президентът на инвестиционния фонд Бъркшър хатауей Уорън Бъфет.

Техните състояния са съответно 121 млрд. долара, 91,3 млрд. д. и 86,3 млрд. долара.  На пето място след Арно сега е Ортега с богатство от 70,2 млрд. долара. 

Най-богатият руснак вече е Владимир Лисин, който контролира руския стоманодобивен концерн НЛМК. Той измества газовия магнат Леонид Михелсон.

Според "Форбс" 2208 доларови милиардери са имали общо 9,1 трилиона долара - с 18 процента повече от миналата година. В класацията на американското списание за първи път влязоха 259 души, като това е първата година, когато тя включва и граждани на Унгария и Зимбабве. Най-много са гражданите на САЩ (585 души) и Китай (373 души).