Дружеството кани предприемачи и технологични иноватори в застраховането да устанивят мащаба на своята дейност с МетЛайф, в отговор на най-големите предизвикателства пред иновациите в сферата на застрахователната си дейност в Европа, Близкия Изток и Африка.

Поканени са и новоучредени технологични иноваторски фирми в сферата на застраховането да кандидатстват за договор на обща стойност 100,000 щ.д. за разработване на решения в застрахователните вериги за създаване на стойност в области като ангажираност на клиентите, продажби, оперативна дейност, както и да проведат пилотната фаза на тези решения в МетЛайф ЕБИА (MetLife EMEA).

Създадена от LumenLab – център за иновации на МетЛайф Азия, collab 3.0 EMEA е последовател на две успешни collab програми в Сингапур (2016) и Япония (2017), по които кандидатстваха 250 технологични иноватори от повече от 35 държави.

„Ние имаме сериозно отношение към трансформацията в застрахователния сектор и начина, по който взаимодействаме с нашите клиенти – но ние знаем, че не можем да направим това сами. Вие никога не можете да се обновявате по-бързо от пазара. Ние изграждаме една по-силна екосистема за бъдещето, като ангажираме технологични иноватори в сферата на застраховането чрез програми като collab,“ каза Зиа Заман – изпълнителен директор на LumenLab и директор „Иновации“ на МетЛайф Азия.

На базата на строга процедура по подбор, МетЛайф ще определи осем финалиста и ще ги присъедини към най-добрите служители на МетЛайф ЕБИА, които ще им помогнат да разработят своите решения. До днес чрез collab МетЛайф е сключило договори на стойност повече от половин милион долара в Азия.

Тези търговски договори имаха за цел да бъдат разработени практически решения, които придават стойност на дейността на МетЛайф и преживяването на клиентите. „МетЛайф продължава да стои начело по отношение на иновациите, а collab 3.0 EMEA е отличен пример за това.

"Ние съпоставяме предизвикателствата от реалната дейност на цялото ни глобално предприятие с външни идеи, за да разработим най-добрите решения за нашата дейност и клиенти.  И най-важното, нашите най-добри служители ще подпомагат и ще си сътрудничат с финалистите през целия процес,“ заяви Михел Калаф – президент на МетЛайф в регионите ЕБИА и САЩ.

Финалистите ще бъдат поканени да присъстват на Срещата на високо равнище за collab EMEA и на Демонстрационния ден в Лондон на 11 – 12 юли 2018 г., където те ще представят своите решения и ще бъде обявен крайният финалист. Формулярите за кандидатстване могат да бъдат подавани от днес чрез интернет страницата сollab в срок до 20 април 2018 г. За повече информация и за да кандидатствате за collab 3.0 EMEA, моля, посетете: collab.lumenlab.sg.