Тази година в надпреварата се включиха 29 държави от пет континента, между които и България. В локалното издание на конкурса взеха участие 53 стартиращи компании, организации и социални предприемачи, които вярват, че светът може да бъде по-добро място за живеене и са готови да използват силата на предприемачеството, за да внесат позитивна промяна в средата около тях.

Журито на конкурса оцени оригиналните идеи, креативността, амбицията и предприемаческия дух на кандидатите.

В следващия кръг продължават четири български компании със социално значими каузи. Според журито те имат най-голям потенциал за успех на глобално ниво и най-добри възможности да предложат работещо решение за справяне с общовалиден световен проблем.

Компанията победител, която ще представи България на глобалния финал и ще се бори за дял от награден фонд от 1 млн.долара, ще стане ясна в рамките на специално събитие, в което участниците ще представят идеите си пред журито на конкурса. Българският финал ще се състои на 12 януари.

Българските победители в локалния кръг ще бъдат част от международнa едноседмична бизнес акселераторска програма в Оксфорд, която ще им помогне да развият идеите си по-успешно. 
 
На следващия етап от състезанието ще се проведе онлайн гласуване на публиката, която ще определи как 250 хил. долара от общия награден фонд да  бъдат разпредели между победителите от локалните кръгове на конкурса.