Новината, че гръцката телекомуникационна компания ОТЕ възнамерява да пристъпи към продажба на дъщерната си компания в България - Глобул, предизвика силен интерес, пише днес гръцкият в. "Имерисия". Целта на ОТЕ е да отговори без проблеми на кредитните си задължения в размер на 3,1 милиарда евро, които ще натрупа до февруари 2014 г.
 Ръководството на гръцката компания многократно е заявявало, че ще продаде някоя от дъщерните си фирми в чужбина и се очакваше това да е Глобул, за която може да получи поне 800 милиона евро, според вестника. Всъщност слуховете за това са от април и се предполагаше, че ще бъдат продадени някое от поделенията в България, Албания или Румъния. Изглежда перспективите пред сделка за "Глобул" са най-добри.
 Източници от София съобщават, че гръцкият телеком е пристъпил към наемането на британския филиал на американската финансова организация Ситигруп за съветник по сделката. От ОТЕ заявяват, че продажбата ще се осъществи само ако цената е задоволителна. В този случай сделката ще се финализира до края на 2012 г. или началото на 2013 г. 
Според информация на  "Капитал дейли" компаниите Тюрксел (Turkcell), която кандидатства и за БТК, Водафон (Vodafone) и Ориндж (Orange) - са проявили интерес към Глобул. Водафон присъства на българския пазар като си сътрудничи с Мобиком (Mobicom), а Ориндж съобщи, че възнамерява да реорганизира присъствието си на пазара извън Франция.
Продажбата на втория мобилен оператор съвпада с забавящата се сделка за БТК.
До продажба на Виваком не се стигна заради ниските оферти, които се движеха около 900 милиона евро, посочва гръцкият вестник, цитиран от БТА.