Прокуратурата първо вече работи по нашия сигнал, който подадохме във връзка с нарушение на Наказателния кодекс, заяви той пред БНР. Надяваме се до няколко дни да има решение на кредиторите за нов мениджмънт в предприятието, допълни той.
Вече има заведени около 150 искови молби към съда по бързата процедура. Той уточни, че след съответната съдебна процедура хората ще могат да вземат дължимите суми чрез частни съдебни изпълнители и прогнозира, че може да се стигне и до запориране на сметки на дружеството, съобщи и Дарик.
Министър Тотю Младенов допълни, че също до няколко дни се очаква новият собственик на "ГОРУБСО-Мадан" да встъпи реално във владение, за да се пусне електричеството в мината и да се изпълнят предписанията, заради които бяха затворени двата рудника.
Ако до другата седмица работниците от Оловно-цинковия комбинат в Кърджали не получат заплати, протестите ще се пренесат в София, заяви тази сутрин за Дарик синдикалистът Валентин Никифоров от КНСБ. По думите му има информация, че сделката за "Горубсо Мадан" е приключена, като това е възможен вариант за плащане на заплатите и на металурзите в Кърджали.