"Албена" АД подкрепя пълната забрана за пушене на закрити обществени места, която се очаква да бъде въведена от 1 юни, съобщиха от дружеството. По думите на заместник-директора на сектор "Експлоатация" в акционерното дружество Христо Пенев тютюнопушенето на някои закрити обществени места в едноименния курорт е забранено още преди няколко години и няма проблеми с въведената мярка.
Доброкачествените храни и напитки, професионалното поведение и перфектното обслужване са много по-сигурно средство за привличане на клиенти и за излизане на българския туризъм от икономическата криза, отколкото свободният режим на пушене в заведенията, коментира мениджърът.
Около 100 увеселителни заведения, ресторанти, пицарии и други обекти за хранене привличат летовниците в черноморския комплекс, посочват от пресцентъра на дружеството.
От дружеството смятат, че след забраняването на тютюнопушенето българските курорти ще станат още по-предпочитано място за семеен туризъм, и посочват, че в редица туристически страни като Испания, Италия, Франция въвеждането на подобни ограничителни мерки в тютюнопушенето е започнало още през 2006 година.