Управителят на Българска народна банка (БНБ) Иван Искров е "Банкеръ на годината" заради усилията му да се спазват правилата по най-ефективния начин. Традиционните награди на вестник "Банкеръ" "Банкер на годината", както и призовете "Мениджър на управляващо дружество" и "Мениджър на дружество - инвестиционен посредник" бяха връчени късно снощи на официална церемония в ресторант "Континентал плаза" в София.
Отличията "Банкер на годината" за 2011-а получиха главният изпълнителен директор на "Societe Generale Експесбанк" Филип Лот - за разумното управление на риска, Емил Ангелов, заместник главен изпълнителен директор на "Банка Пиреос България" - за спечеленото доверие на акционерите. Изпълнителният директор на Първа инвестиционна банка Мая Георгиева бе отличена за постигната пазарна устойчивост и спечеленото доверието на клиентите.
Заради усилията да се спазват правилата по най-ефективния начин вестник "БАНКЕРЪ" присъжда специалната си награда "Банкер на годината" на управителя на БНБ Иван Искров.
За шеста поредна година на базата на оценките в тримесечните си класации редакцията на в. "БАНКЕРЪ" излъчва най-успешните мениджъри на дружества - инвестиционни посредници, и на управляващи дружества. "Инвестиционен посредник на 2011 г." става "БенчМарк Финанс", а неговият изпълнителен директор Деница Христова става носител на отличието "Мениджър на инвестиционен посредник "2011-а".
При управляващите дружества двама от банковите фондмениджъри си поделиха върха: "ДСК Управление на активи" и "Райфайзен асет мениджмънт "България". И съответно редакцията на в. "БАНКЕРЪ" определи като най-успешни мениджъри на този тип дружества изпълнителния директор на "ДСК Управление на активи" Петко Кръстев и изпълнителния директор на "Райфайзен асет мениджмънт "България" Александър Леков.