Забраниха транзитно преминаване на ТИР-ове за Турция от 67 държави

Осигуриха храна, вода и дезинфектанти на българо-турската граница, колоната е 40 км

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това от Америка ли ви го изкомандваха? Дано скоро да ви изкомандват да спрете и полетите.

Ех, другарю Ананиев! Четете какво ви поднасят за подпис.

Ако правилно съм разбрал в България няма да влизат / преминават ТИР-ове за Турция. А за Ирак/ Иран / Сирия / Йордания ще е позволено ли ? И как стои въпроса със ТИР-ове от Турция за изброените страни ?

Забраната е отменена, стига спамете

Някой направи ли си труда да прочете забранените държави и да помисли как тирове от Китай, Африка и не знам си от къде ще минат през България транзит за Турция ? Не пишете глупости !

Нещо не схванах.... Значи в бг могат да влизат тирове, ако не отиват към турция? Явно само тези които патуват към турция носят вируси....

Тая мярка не може да е взема едностранно от наша страна, 100% са се консултирали с турските власти за тяхната реакция и/или одобрение.

Очаквам съвсем скоро и война да обявим на някой,

В западните страни, леко ограничават, гледат да не блокират икономиката. Да не спират фабриките. Карантината е от работа в къщи и от къщи на работа. Замразяват само транспорта за хора,но еднозначно казват, че няма да спират трафика на стоки, за да не предизвикат колапс. А те нашите кауни, като че ли точно това се мъчат да направят!

Tия съвсем скоро очаквам и война да обяват на някой.

Вси§ки се побъркаха, не виждам как ще се спре този вирус. Вече е по цял свят и разпространението е експоненциално. Все едно да спреш грипа зимата. Дори да затворим всичко, нали пак ще влезе отвън като се махнат мерките? Какъв е смисъла като цяло? Не беше ли по-добре да се изолират старите и болни хора и да им носим храна, без да се виждаме с тях? Вместо това аз сега не мога да занеса храна и да искам, а като няма кой да го прави, старите ще ходят до магазина. Голяма простащина общо взето, какво пазим? Дръжки.

За да могат да кажат на следващите избори, че са направили всичко възможно,ама... А и на лекарство уж се чака, знае ли човек. Вече на никой не вярвам

С Турция не се търгуват само домати.... Много странна мярка, единствено ограничава доставките ....

Можеше да се намерят и о-нормални решения. Напр., да се товарят на влакови композиции от платформи и на интервали да се карат до Турция. Щяха да си плащат, но нямаше да спира превоза...

Те решенията с интермодалния транспорт вече са намерени. Въпросът е, какво правим с хората, които това положение завари на границата.

Според мен, трябва да се пропуснат. Четох факсимиле на заповедта на Ананиев. Няма времеви толеранс, т.е. - изпълнява се незабавно. Недообмислено и неправилно решение. Освен ако няма нещо особено страшно/ужасно свързано с развитието на пандемията, за което те знаят, но не искат да съобщят официално. Дано не е така, защото не мога да си представя с какви размери и последствия ще е.

Доста тъпашко! Я си представете сърбите и унгарците да спрат нашите тирове. Не може да спреш преминаването на стоки. Това е супер крайна мярка. Дори във военни времена има такова движение.

Значи тировете от Фарьорските острови могат да минават .

Ще съсипите държавата, г-н Министър! Пускайте народа да си живее живота и стига с тия репресии! От този вирус голямата част от населението ще оцелее и без карантини, но ако продължът сегащните мерки( и задаващи се по- сроги), скоро на свободолюбивия народ няма да му се иска да е жив!

Това е най страшното което страната направи . Ще има съд

Махат конкуренцията на чужди фирми изпълнямащи рейсове до Турция От сега търговията с Турция ще дстава само с турски транспортни фирми Бойко дори и не крие вече че Ердоган му е господаря

Министърчето да посети онлайн уроците по география за 4 клас, за да види най-прекия път за ТИР от Панама през България за Турция.

"Хората се оплакваха, че те нямат никакви средства за храна..." Това са пълни глупости и дребни хитрости и тарикатлък на тираджиите...Всеки тираджия, тръгвайки за чужбина, пълни 2-та сандъка в страни на ремаркета с храна и напитки. Имат си и газови котлони, за да готвят!!! И запасите обикновена са за 14 дни... Но като видят, че някой ей така им носи храна и напитки безплатно, защо да не ги вземат?!? Никой тиразжия не си купува храна по пътя, нито плаща за тоалетна!! Ходят по нужда под ремаркетата...

Гешофили къде си , мишок такъв.

Смятам че тази заповед ще бъде отменена още днес по-късно

не разбирам как идващ от Ливан или Шри Ланка и пътуващ за Турция?

И още странни дестинации имаше...Ангола...ама знам ли...сигурно ги карат със самолети до Бг и после Турция..