Застрахователите плашат с "чувствителен стрес в тарифите по Гражданска отговорност"

България е сред водещите страни в Европа по смъртни случаи при ПТП, твърдят в открито писмо от браншовата им асоциация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Застрахователите са безпомощни напоследък, а народа още повече

Чувствителен стрес, се превръща в непоносим

Някой ще обемът парите други срамът

Всичко е в полза на някого

сега тези необмислен действа ще имат последици

Объркаха хората, за да на понятието, че някой пак ще гълта пари

Как сравняват законите ни с тези на други държави, но условията не ги сравняват..

Взимат точки за всякакво нарушение, но не мотивират хората по никакъв начин да бъдат съвестни.

Стрес има в цялата система, както и бонуси за юридически лица

Вие адвокат подведен под отговорност да сте видели, застрахователи отстоявайте предлаганите услуги към гражданите.

Хората плащат достатъчно високо такси за автомобилите си, докато застрахователи фалират, а юристите се грижат за собственият джоб.

Застраховател НЕ ФАЛИРА, а го фалират умишлено. Милионите не им стигат, искат десетки милиони и то наведнъж. Защо ГО не е като в Швейцария, ами просто лапането ще спре затова. Защо се сравняват само с това което им е изгодно а.

Юристите работят за собственият си интерес, а гражданите сами да устояват правата си.

Как не видях една застрахователна компания да се откаже да предлага ГО защото е неизгодна за тях. Значи излиза , че са на загуба от тези застраховки, но като идиоти продължават да ги правят като ги дотират от печалбата си. Има ли един нормален човек който да вярва на тези глупости???

Смисъл има само в наказването на виновните и бонус за отговорните шофьори, без да заместват Мпс-то им, нито да водят нов регистър на чисто новите автомобили, при установени нарушения или не установени такива на шофьора.

Гражданска отговорност ще се превърне в автомобилна отговорност, а адвокатите ще измислят нови схеми на гърба на застрахователните.

В АКСА плащах 170Е ГО за 1.4л 20 годишен автомобил, но ми искаха удостоверение, че не съм имал претенции за обезщетение от ПТП и по години 10+ шофьорски стаж - получавам намаление. ПС: застраховката е на лицето, а не на автомобила и смоята застраховка мога да карам всеки един автомобил. А тези застрахователи държавата ги направи такива. Сега се спират от движение автомобили без ГО. Под "държавата" имайте предви, самите вие!!!

Записвам право, ако тази схема проработи ставам милионер :D

Само колите на политици, ще бъдат продадени, на "обикновените" Хорица явно не

Отново опити да вземат парите на хората, сега провинения имат не само шофьори, но и колите... Хаха

Дано ви спрат гадните схеми и да ви заключат всичките нещастници!

Нашите схеми ще си вървят каквото и да се приеме :)

Ситуацията е много неприятна. Този път хората наистина ще излязат на улиците. Дано се вземе правилното решение

". . . дестабилизация на сектора на застраховането." Че какво по-хубаво от това ! Да бъдат наследниците на този престъпен бизнес, създаден в САЩ от мафията, разорени и изгладнели, би било масов, всенародеин празник.

най-много ще го ядем обикновените хора и застрахователите, а разни гнусотници-адвокати и мангусти ще се счупят от далавери

Абе, направо им се чудя на тези застрахователни компании! Какви алтруисти, какви мисионери направо! От собствения си залък заделят, та да осигурят охолния живот на всички роднини на загинал в катастрофа. Хора, предлагам паметник на застрахователите да вдигнем. До този на КФН и в съседство с паметника на българската петролна и газова асоциация.

Тъпа история. Ако сте чели и вчерашните статии излиза че най-много губят самите застрахователи+пострадали. ще има схеми с циганските барони и родата до 5то поколение

Прави са застрахователите. Нещо ми се струва доста недомислена цялата схема.

истината за повишаването на застраховките е че не потърпевшите вземат големи обезщетения а че адвокатите посредници лапат лъвския пай-потърпевшите обират трохите ако се премахне това застраховките ще са даже по ниски

Скандално е, че адвокатите успяват да получат информация за пострадали след всички закони за личните данни

Какви са тея 80% за адвокатите, обирджии за гърба на пострадали хора. Това е много жалко

Адвокатите объркаха Германия и България, няма как да получат тези проценти от безщетенията

Нещата не отиват на добре, дано не приемат по-високите цени

Прави са застрахователите. Нещо ми се струва доста недомислена цялата схема.

Ще го духат! Нула лева ще платя декември месец! И това ще е масово!!!

1000 лв. на гърба на бедния народ. Позор! Адвокатчетата сега ще се оядат още повече!!!

Как не ги е срам поне малко! при подобен тип дела адвокатите взимат САМО 80% от сумата, а останалите мизерни 20% стигат до хората?!?

Тез пък... Ами то е нормално на пазара да останат само застрахователи с пари. Не виждам причина половината от този бранш да не фалира...

Даже се надявам да фалира...

това е хитър номер политиците да вдигнат приходите на застрахователите и след това да им пратят сметката за "добрината", която са им направили.

Защо тази "новина" е постната едва днес, в 13 и нещо часа? Нима нещата, касаещи гражданите на България, не касаят този сайт? В другите медии, това обсъждане се води от два дни. Дерзайте, капиталисти! Маркс ви е написал едно послание, което е на път да ви се стовари. Както и на всички нас. Когато масите стигнат до невъзможност да живеят по старому, а висините не искат да управляват по новому, настъпват революциите.

че дано пътищата се освободят от прошляците. Бедните да ходят пеша!

забогатя ли

1 000 000 застраховани 200 лева = 200 000 000 96 пострадали 118 000 лева = 11 328 000

1. Броя на източените през Румъния и споделени с ДАИ (добре де, неофициално, с техни шефове) суми. 2. Защо не пресметнеш Общата сума на застраховките при средно 600 лв.? В този рекет влизат повече пари отколкото в държавния бюджет. Тези хорица, загрижени за "здравето и безопасността" на хората, доста добре си живеят на гърба на последните, с протекциите на баш застрахователя от СИК.

е това за ; националната сигурност ; направо кърти мивки , и най върлите комундели преди 89 година нямаше да се сетят , не е верно че застраховките са ни евтини , почти на всякъде една СЕДМИЧНА заплата стига за застраховане на среден клас кола , при нас е МЕСЕЧНА заплата , така че вървете на майната си с вашите безкрайни претенции , когато направя катастрофа , съдете ме , повече няма да плащам

като тебе даа вървят на майната си. Кой ти е виновен, че си дрипльо?

е , не съм богаташ като тебе , правещ свирки на милиционерите срещу добро заплащане

petrovito

именно, заплатите са ни африкански, а цените европейски

Даже и хоро ще играеш. Не само застраховки, ами и глоба за непритежаване на автомобил ще плащаш, като компенсация, че няма за какво да плащаш застраховка.

е точно в среда ли бе , ще плащам в шестък , 32ри / 13ти месец

500 кинта за среден автомобил. Пълно е с некадърници по пътищата; неграмотни цигани с купени книжки и тн тъпанари с много ниска квалификация. Автомобила е разход. Който иска да кара , ще плаща. И данъците за стари димилници да се вдигне 10 пъти. Аман от прошляци!

има ли разлика в замърсяването на 20 годишно МПС на газ и 3-4 годишно МПС на бензин или нафта с издухан от каране катализатор? ти да си чул, някой да е сменял катализатор? ама си чул масово да си слагат газови уредби... ей такива са експертите на герб - лаладжии като теб

Тия няма ли кой да ги ппита след като има 3 053 317 полици гражданска отговорност при цена 270 лева е над 824 милиона при изплатени щети за 2017 г от 407 милиона Къде отиват останалите 400 милиона разлика, че застрахователите да реват че още трябвало да се качва цената?

Заплати, осигуровки, наем на сгради, ток, вода, интернет, техника, софтуер, коли и гориво за мобилни екипи, служебни телефони, коледни бонуси, командировки, бонуси на брокери и агенти ..... И още стотици неща!

Застрахователните не правят само един вид застраховки, за да им смяташ разходите само върху Гражданската Одговорност.

Ако приемем че на 1 000 000 застраховани има 96 пострадали се получава следната сметка: На всеки 10400 застраховани - един пострадал. Приемаме, че цената на застраховката е 200 лева 200 лв. * 10400 застраховани = 2 080 000 лева От тях дори и няколко пъти да извадим 118 000 не виждам как те биха имали загуба..

petrovito

има и други щети бе калкулатор и разходи за администрация и резерви за фондове

Да ама ние все правим на другия сметката.

А безбройните малки и средни ПТП-а от къде се плащат мислиш?

А колко са другите малки и средни ПТП-а и по колко се плащат?

petrovito

Хора, иксйте заплати, цените няма да бъдат намалени. Проблема е в нашите доходи, а не в цените. А и цените ще скочат почти двойно и като ни сипнат еврото.

Качете ГО още 100 лв да стане 400 и знаете ли кога ще ви я платя, на кукуво лято. Оправяйте се.

petrovito

глобата от 600 ще стане 1000 Ти що не поискаш нормална заплата от 3000 лева? няма да те бутне ГО и за 600 лв

ще платиш глоба! Най добре ходи пеша бедняк шибан!

Айде стига сте ни баламосвали с глупости. Ясно е че застрахователите ако могат ще направят и 10к гражданската и няма да плащат нищо. Гражданската не трябва да е за автомобил, а за човек, колите сами няма как да се движат по пътищата! Чак тогава може да се направи тоя прословут бонус малус. Що някой не ги пита каква е причината застраховката да се прави за автомобил, а не за човек?!

petrovito

това е правилно - го на водач. бонус-няма да има, забрави. малуса, обаче ще вдигне в пъти цената на рецидивистите след 3-4 години. старата система е по-изгодна за застрахователите - събират повече кинти