Защо фирма получи 90 стотинки помощ от държавата

Вместо 4500 лв. оборот за месеците ноември и декември 2019 г. адвокатът, който попълвал документите, написал 4,50 лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разликата между 0,90 лв и 900 лв да ги плати адвоката, каква е тази работа "през пръсти"... Друг е въпроса за какво ти е адвокат, за попълване на елементарни документи...

й пука само за Кауфланд

Защото са казали аут на счетоводителя си , понеже "нямали работа" Така е като разни адвокати ви правят нещата, така ще е. Но 50лв на счетоводителя си не щете да дадете, щото сте много оправни. за такива винаги ми е било много странно, идват при мен осрани до ушите от някой адвокат и искат за жълти стинки да им бърша гъза...не умре тая, сиренето е с пари!

И за вируса й пука - не може без реклама на вируса доходоносник - пълнител на чекмеджетата.

Неграмотни и туй то, затова сервитьори и барманчета не бяха получили пари, половината си бяха объркали айбана на банковата сметка, дори това не можаха правилно да напишат

Айде черната станция пак се обади.

Това е защото още има тъпанари, които отделят хилядната със запетайка.

Ами предлагам сега на въпросния адвокат да му латят комисионна съобразена с получената от фирмата сума

Обявената сума от адвокатчето- 4,50 лв да не би да е за минута?

Да си ги харчат със здраве :)

Сачева разправя че тия "молбички" ги попълвали служителки, а Дончев че електронно се подавали. Кое е вярно?

Обаче заглавието кърти - който не чете статиите, а минава само през заглавията, е готово изманипулиран! Видяхте ли ги ГЕРБ, обещават помощи, пък дават стотинки! Браво на ДИР!!!

Еми 90 стотинки, кой ти ги дава?

Или нищо не дават като на ресторантите - втори месец на обещания карат хората. Така че по-добре 0,90 лв., отколкото нищо.

Някой маймун ще да е написал 4,500 вместо 4 500 или 4500, та не е имало какво друго да стане. От неграмотност е цялата работа.

Ама вярвате ли, че сметките са грешни? Наистина ли вярвате? Това са глупости, за да оправдаят забавянето. Лично съм попълнила доста документи за кандидатстване по тази програма. Одобрени сме, но парите не са платени. Просто ги бавят или ги нямат или не им дреме, че хората ги чакат.

Колко трябва да нямаш доверие в себе си, че да плащаш на някой от нашите измислени и неграмотни адвокати, за да ти попълнят документи някакви... Някак, знаейки зубраческите способности и липсата на мислене у повечето наши юристи, не бих рискувала друг да ми попълни каквото и да било.

И тоз адвокат ако трябва да те презставя в съда-направо сам влизай във затвора

Знаете ли какво са 1000 адвоката на морското дъно-Едно добро начало

Запетаята се ползва и за отделяне на хилядите, но тогава следва да се сложи десетична точка (не запетая).

Хубава статия. Излиза, че държавата е виновна на кьоравия.

Адвоката ще плати разликата до 20%.

Я ми кажете каква е разликата между сервитьорка в ресторант и сервитьорка в ресторант към хотел?! Първата получава помощи, а втората - не! А забраната за дейност се отнася и за двата "вида" ресторанти ;)

Чакайте малко... значи когато някой адвокат обърка цифрите "ще се коригираме", а когато объркам цифрите в данъчната декларация глоба???? Що така? НАП трябва да си спази закона и да си преведе 90-те стотинки ... колкото е заявил, толкова, а собственика на фирмата да си търси останалите пари от адвоката.... да му бръкнат на адвоката в ... джоба и да се научи!

Но не и в български документ. В България за десетичен разделител е валидна единстявено запетая, а за отделяне на хилядите може да се ползва разстояние.

като им турят и данъците...

По принцип адвокат или счетоводна къща се наемат в такива случаи за да носят отговорност - да не влезеш ти в затвора заради неплатени данъци поради счетоводна грешка. Обаче това е в белите страни...

Тъпа постановка! Тоя после орева Фейсбук със случая.! Човек е на комундето Ристьо Бойкикев.

Оптимистично мислиш и за данъците - като физическо и като юридическо лице, носи отговорност съответното лице или управителя/МОЛ на фирмата. Ти докато докажеш, че друг е виновен /ако въобще са налични годни доказателства/, ще си изгниеш в затвора. За това е добре, преди да правим бизнес, да прочетем малко книжки/учебници/нормативна база .... никога не е излишно.

Държавата праща пари по заявка на гражданите, ами ако беше написал 450 000?

Пак не са виновни, ми нали някой ги гледа тия документи, не се ли вижда от пръв поглед, че ако искаш подпомагане, няма да отидеш и да подадеш декларация за 90 стотинки. Пълни олигофрени, 90% в тая държава живеят за да си направят ракия и да отидат на море в Гърция, е да има и идиоти за които да караш Кайен и да псуваш през джама е гъзарско... Преди 10г. заминах и някак си ми е по-добре, когато нещата стават, когато има култура, емпатия, организация, чистота и транспорт...е за това няма да се върна!

Е да, на запад е чисто и подредено и има правила. Но пък стават все по-извратени, рекламирад ЛГБТ и развращават децата още от училище как да мастурбират или правят секс със собствения пол. Отделно ако кажеш, че си вярващ християнин или ще ти се смеят или ще ти отреже някой арабин главата.

рекламираТ

Колко трябва да си стиснат, че да не плащаш на счетоводител да ти върши нещата като хората!

Мда, не били компютри а компоти! Е кво е виновна държавата че хадвоката е спал?Да, нелепо е, но за сексиране е хадвоката, щото куцо кьораво и сакато хадвокатства

Мисля, че адвокатът е бил неграмотен и не е знаел, че числото 4 500 лева не се пише със запетая след числото 4 и вместо 4 500 е написал 4,500. Вече мина половин век откакто на български беше премахната въпросната запетая между хиляди, милиони и т.н.

Трябва ли адвокат да внася документите? Защо трябва да им пълним гушите?

Преди време платих на адвокат да заличи от регистъра фирма, която и без друго не работеше. Лично той подготви документите, но объркал името на фирмата в заявлението. Никой не забелязал грешката и съдиите заличиха фирмата, макар че фирма точно с такова име не съществуваше. Реших да не се разправям с адвоката, просто беше много неуко момче. Минаха пет години оттогава и се надявм никой да не ме потърси.

Дължа да поясня, че грешката не беше техническа, а се дължеше на ниска обща култура, адвокатът не беше чувал за такова име, което беше всъщност много известно географско название.

Да бе, защото никъде в документите с думи не е пишело сумата... То никъде, в никой документ не се изписва с числа, а после с букви суми... Сигурно е някакъв документ за намаляване на административната тежест, така само цифрички, да не се губи време на попълващия..... Аре стига глупости, просто някоя патка в министерството е въвеждала ангро......

8100 а неработешите фирми са поне 50000 -

Така става като се правим на американци. Сигурно е написал 4,500, а калинките в НАП ги мързи и не знаят.

Тази новина показва бездушието на бюрократичната система и липсата на здрав разум у чиновниците. Да, ясно е, че някой някъде е сбъркал и формално от НАП са прави. Но при всички съвременни канали за комуникация, мейлове, телефони и социални мрежи, толкоз ли не се намери един вменяем там да се обади на въпросната фирма и любезно да ги попита това ли са дейтсвителните данни, защото изглеждат смущаващо? В личния си живот, в частния бизнес, навсякъде, където хората нормално общуват помежду си, далече по-малка грешка от 1000 пъти би предизвикала най-нормално любопитство и бърза проверка дали няма нещо объркано. Но не и в НАП, там да си нормален не е прието, а да извършваш очевидно стъписващи по своята безмисленост транзакции, без никаква проверка, явно си е съвсем в реда на нещата.

Това е онлайн форма и трябва да си доста тъп да не знаеш как се попълва и дали трябва или не трябва да се слага запетая. Интересно защо другите не са се объркали, а само този адвокат или счетоводител. След като се случва само при теб е неестествено някак си другите да са ти виновни.

Но нагоре слепи ли са били да усетят, че не може да е 4,50 ? Това ако го видят из света, ще ви спрат и последните жалки субсидии за крадене.

По-скоро ги е написал като 4,500, вместо 4500.

Попълват се онлайн момко, няма калинки, компютъра смята всичко и ти пращат мейл да си погледнеш нещата. Направено е, за да няма калинки.

Формата се попълва онлайн, оценяването е автоматичо, извършва се от компютърна програма. След това автоматично се изпраща мейл. Няма човешко участие, освен на попълващия, за да се избегнат грешки.

Умрем за фирма с 4500 лв. оборот за месец!

Нищо не разбирам.... Фирмата подала декларация за оборот от 4.50.... тази декларация минала, всички са си бъркали в носа. 1 година по-късно идват помощите :) и фирмата си признава грешката... па добре, че не са искали да напишат 4 500 000 :)