Коментари - Започват масови проверки на сергиите за сладоледи | Бизнес.dir.bg
Коментари
Сега ли се сетихте? Можеше да почакате поне да дойде януари, пък тогава да проверявате. Тъпаци!
"на територията на ОДБХ София град, ОДБХ Добрич и ОДБХ Бургас. са Унищожени всички количества - 68 кг сладолед." ПАДНАЛО Е ЯКО БЛИЗАНЕ
Стига сте имитирали дейност, подранихте бе! Трябваше тази проверка да я направите по Коледа! И после да проверите за рецивидисти - по Ивановден!
Роднина, която работи в известна Фабрика за производство на шоколадова продукция и сладоледи: всички сладоледи в днешно време се правят от Палмово или кокосово масло, глюкозен сироп и само химикали, тоест 100% GМО. Шоколадите се произвеждат от палмово масло глюкоза сироп и химикали.
Знаете ли че сладоледът, заедно със сушито са може би двете единствени хранителни продукта, които не могат да се обеззаразят против коронавирус? Аз следвам стриктно тези указания и не рискувам да го ям. Всичко друго можем да преварим, претоплим, затоплим и с това убием вируса на минимум 70 градуса загряване - не и със сладоледа. Затова и го избягвайте докато не премине вируса!
е ти пък малко се поувлече с кокосовото масло - много е скъпо за индустриално производство на сладолед. По-скоро използват сухо мляко плюс палма и карагенан за сгъстител и отделно консервантите и оцветители и овкусители и тн Е-та :)))
А производителите кога ще ги проверите, щото все пак този сладолет някой го произвежда, или ще се репчите само на сергиите.
Нека изчакат да мине и Септември и тогава с проверките. Нека да бъдат поне масови. Пък и до Коледа да се изчака, не е проблем. НАП ще назначат още три хиляди калинки, за проверки на сладоледа и захарния памук.
А качество кой ще проверява. Тези сладпледи не стават за ядене - всички са от палмово масло и подсладители. От 20 години в България няма истински сладолед от мляко и захар. Може и от млечна сметана.
Донякъде трябва да сме "благодарни" на производителите, че слагат палма, а не техническа мазнина. Не е като да е нямало подобни случаи в чужбина.
Каквито и проверки да се правят,сладоледа като цяло има странен вкус, пълен с различни стабилизанти и консерванти,за оцветители и подсладители не се говори.Някога преди много ,ама много години ,имаше един "чичко сладоледжия",който поставяше количката си със сладолед ,под кестените на пазарчето "Ситняково",точно където сега е заведението на "Илко".В количката имаше два хромови цилиндъра/гюмове/:единият с млечен сладолед,а другият с шоколадов.Те пък от своя страна бяха поставени в други по.големи също хромови цилиндри пълни със сух лед.Сладоледа се продаваше в няколко варианта,единият във фунийка -цена 4 ст.,другият в една машинка се поставяше вафлена количка ,пълнеше се със сладолед и отгоре се поставяше втора вафлена коричка.цена 6ст и третият по технология като вторият,но машинката двойно по-голяма и цена 12ст.Млечният сладолед ,както шоколадовият имаха незабравим вкус.Всеки,който си купеше сладолед даваше на приятелчетата да си близнат от него и най-интересно никой не се разболяваше.Чудно, защо сега няма млечен сладолед?Може би ,защото от разни емулгирани палмови масла не могат да се направят на мляко или по някаква друга хранително -вкусова, високо-технологична съставка
Започват масови проверки на сергиите за сладоледи
Следят за хигиена, алергени и микробиологични показатели
Обратно в новината