17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Очакваното развитие на газовият пазар в Европа е следното. Увеличаване на потреблението което ще зависи от развитието на икономиката. Спиране от 2022 доставките от находището Грьонинген в Нидерландия /около 30 Млрд куб. м. годишно/ Договор за гарантиран транзит през Украйна до 2024. Очаква се завърването на Балкански поток. Ако не се създаде втора компания която да запълни 50% от капацитета на СП2, само с половината Газпром ще поеме прекъсването на доставките от Нидерландия. Ще се запази транзита през Украйна в сегашният му или дори леко увеличен обем. Балкански поток почти няма свободен капацитет който да повлияе на украинският транзит. Полша ще може да разчита само на транзит по спотови доставки. В случай европейска или друга руска компания започне да купува газ на входа на СП2 и запълни останалите 50% от СП2 транзита през Украйна ще падне, но няма да изчезне. Полша ще може да реже тръбите за скрап. Лично смятам, че въпреки проблемите транзита през Украйна ще се запази в значителна степен. А неизползваният капацитет на СП2 ще се запази като резерв който да не позволява да се извиват ръцете на Газпром от Полша и Украйна и като възможност да се реагира при извънредни ситуации.

лиш ден за соросоидите, всички обещания на господарите им от запада се оказаха лъжи хехе

А оня ден от САЩ говореха, че едно е да бъде построен, друго било да заработи .... На всички е ясно, е и двете ще се случат.

Кримският мост е построен предсрочно и е напълно функциониращ! Турски поток е построен навреме и работи! Северният поток 2 също ще бъде завършен и ще заработи до края на тази година! P.S. Крим е руски!

"Американските анализатори виждат голяма заплаха за националната сигурност и интересите на САЩ в Азия в газовата връзка между Русия и Китай Руският газопровод "Силата на Сибир", който отива в Китай, заплашва доставките на втечнен природен газ от САЩ за азиатския континент. Това се посочва в доклада на изследователската служба на Конгреса на Съединените щати, подготвен за законодателната власт. В тази връзка анализаторите апелираха към президента Доналд Тръмп да спре да се фокусира върху противодействието на изпълнението на проекта „Северен поток 2“ в Европа."

А у нас, в случай на редовно правителство на резидентската сбирщина ще ликвидират изграждания при ББ Балкански поток!

Байдън го тури на всички сороси. От своя страна соросите газ пикаят. Ето кой ще запълни тръбата ! А и още нещо, честито на укрите, вече са свободни от транзита на недемократичната руска газ !

Това е грандиозен успех за американската дипломация. По този начин Полша и Украина се освобождават от деспотичния руски газ (който е и вреден). Дори няма нужда да го транзитират!

нали банановият тигър ФАЩ щяха да борят "всички вредни руски влияния" по света.Досега борят само комарите Лос Анджелис .

с онези напънати американски чиновници които се кълняха че тръбата щала да стои празна и т.н. нещо май ги слъгаха

Ден на траур за фамилия байдън.... А пшеки и укри газ пикаят, ще се пробват да подбиват цените....