Запасите от шистов петрол и газ в САЩ се оказаха огромни

Това направи страната износител на петрол за първи път от 75 години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В первом полугодии 2010 г. крупнейшие мировые топливные компании потратили $21 млрд на активы, которые связаны с добычей сланцевого газа. Однако уже на тот момент некоторые эксперты высказывали мнение, что ажиотаж вокруг сланцевого газа, именуемый "сланцевой революцией", - результат рекламной кампании ряда энергетических фирм, вложивших значительные средства в проекты по добыче сланцевого газа и нуждающихся в притоке дополнительных сумм. Так или иначе, после появления сланцевого газа на мировом рынке цены на газ стали падать.

И къде е Мъск в тази новина? :):):)

Цената при добив на петрол по Обикновения начин в САЩ е 40 $ за барел но те имат Малко залежи достъпни по този начин. Добивът на шистов петрол/газ е Много по-скъп дори и без отчитане на Унищожаването на природата . Русия има Огромни петролни и не само залежи достъпни по Обикновения способ. Те притежават вече построена Най голяма система за транспортиране на Нефт/Газ в света. Барел нефт там се произвежда за 17$ . Всеки може да смята за какво става въпрос.

Защо тогава рублата не е международна валута, а руснаците бягат в САЩ?

Качеството на американския шистов петрол е толкова високо,че се доближава да някои дизелови продукти.При него няма огромните разходи за пречистване на петрол като арабски и особено на сорт"Urals"

Ето това ще докара новата голяма война. За пазарите на този петрол и газ. просто,ясно и неизбежно.

Ха Ха Ха, Другаря Живков и той беше износител на петрол, Благодарение на Брежнев, американците купуват газ и нафта от араби и руснаци и я продават на балъците, мъчат ги руснаците и Мадуро, арапите бяха лесни, ама до сега

Гадните капиталисти в САЩ ограбиха единствената гордост и радост на бензиноколонката.

Русия е втора по запаси от бутиминозни шисти. Затова има противоборство.

За това пък ватенките са на първо място по зомбирани олигофрени...

Абе всякакви суровини имат. И кво? Една кола не могат да направят. А целият им елит изпраща децата си в омразния Запад.

Добиването на шистов нефт и газ води до големи и непоправими за за хиляди години напред щети върху околната среда. Достатъчно е да се информира човек от интернет за това какво представлява технологията в момента. В Западна Европа такъв добив имаше в Обединеното Кралство и Франция. Доколкото ми е известно и на 2-те места вече е ограничен добива, във Франция мисля, че даже го спряха временно. В Англия го ограничиха заради няколкото земетресения, които се случиха в местата на добива. В източна Европа тъй като държавите са по-бедни и още не са узрели, че парите не се ядат вървят проучвания в Полша и Румъния. Реален добив все още няма. Ако на някой не му се вярва за щетите върху околната среда, които са резултат от добива на шистов нефт и газ нека потърси в нета статии по темата. В Канада, която добива от години нефт от шистови пясъци огромни територии от стотици хиляди километри са превърнати в пустиня - горите са изсечени, земята отдолу е разорана и отпадните продукти изхвърлени в реките, които ги пренасят до Северния Ледовит Океан. Не по-малко замърсяващо е когато добивът е от шистови скали. И ако Канада и САЩ имат огромна територия и могат да си позволят да замърсят части от нея в малка България това е невъзможно да се случи без да засегне голяма част от населението. Замърсяването може да стане дори трансгранично, както в случая румънците проучват добив на шистов газ до самата граница с България. Не забравяйте, че нефта не се яде и газът не се пие. Кел файда да ти са евтини горивата, а храната и водата да ти станат на цената на златото, защото ще се налага да ги внасяш.

Неграмотник, проблема със шистовия газ е, че за извличането му се инжектират химикали в зямята, които тровят водите и почвата. Информирай се по-добре за нефто и газ добива, но не от википидия а от някой учебник по Технология на нефта.

Един голям "грамотник" като тебе би трябвало да се информира по-добре кое наричаме "почва", преди да пише глупотевини по адрес на другите!

Оффф, аман от "грамотни" разбирачи, дето коментират без да четат. Ти разлика между добив на нефт от шистови ПЯСЪЦИ /Канада/ и добив на нефт и газ от шистови СКАЛИ /САЩ/ правиш ли? Разбира се, че водният фракинг на шистови скали е по технологията, която си описал в 2 реда, по която се добива нефт и газ от шистови скали. Голямо научно откритие си направил, никой освен теб не го знае. Айде научете се първо да четете и после да коментирате, че и да се карате на всичкото отгоре... баси капацитета, баси чудото!

Като имат такива големи запаси уя ли ми дират в близкия изток а?

В Америка от петролните приходи за 2018 г. всеки жител на Аляска е получил надбавка от 1600 долара. От петролните приходи на страната за 2018 г. всеки жител на Русия получава: + 2% за ДДС, + 15% за цената на горивото, + 10% за полезните тарифи, +5 години до пенсионна възраст, +рентгеново облъчване на храната, +орязване на парите за медицината + ваксинации, химически отрови и орязани социални норми, и така нататък

Мдаа, населението на аляска процъфтява и живее най-дълго.

Да живееш в Аляска е като да си в ГУЛАГ, драги, ако разбираш какво ти казвам. Надбавки, и не малки имат също всички, работещи на север в Руската федерация. Да не споменавам, че добивът на шистов газ е рентабилен, ако цената за барел е над 50-60 долара. Докато конвенционалния добив в Русия и Саудитска Арабия е рентабилен над 20-25 долара. Именно затова американците спряха натиска върху цената на петрола при ниските нива. И докато се коментираше, основно политизирано, какво губи Русия от подобни санкционни мерки, тихомълком се отмина факта, че голяма част от производителите на шистов газ замразиха добивите си при ниските международни цени, а загибуте за щатските бюджети на Аляка и Тексас, мъдето са най-големите фирми за добив на шистов газ, се измерваше с много милиарди долара. Ама за това се пише и пишеше с малки букви под новините за санкциите към Русия! Като в банковите договори за кредити у нас - и който прочел, прочел. А ние, можемм само да сме потърпевши от подобна геополитическа игра на големите, защото когато цените на петрола бяха 120 долара за барел, ние имахме по-ниски цени на бензиностанциите, отколкот сега при 60! Това само подтвърждава поговорката, че "когато атовете се ритат, страдат магаретата". Така че в наш интерес е да няма подобни трусове, независимо кой ги провокира.

Америка е най-големият производител на петрол в света. Тя ще диктува цетите , така че мурзилките ще фалират...

Вече и ватенките поискаха да добиват шистов газ, но горките нямат необходимите технологии. Без технологична помощ от Америка не са в състояние да направят нищо. Техните "лесни" находища вече се изтощават, и остават такива, където добивът е скъпо струващ. Което автоматично означава краха на ватната държавица. Как ватенката Милър се бореше със шистовия газ !!! -2005 - Съединените щати произвеждат 32 милиарда кубически метра. шистов газ. Това е като консумацията на Франция -2009 - САЩ извличат 104 милиарда кубически метра шистов газ. Това е като консумиране на Канада. 2010 година. Милър нарича шистовия газ "мусор за пазара". Ще цитирам по-нататък: "Така че условията за добив на шистов газ, който да показва нови запаси до края на годината, вече не съществуват-твърди ватенката" Но пшрез същата 2010 год. САЩ извличат 155 милиарда кубически метра. шистов газ. По -2011 година. Милър: "Шистовият газ е добре планирана глобална PR кампания, има много PR кампании: глобално захлаждане, биогориво". САЩ извличат 228 милиарда кубически метра шистов газ. Това е около половината от производството на "Газпром"!!!!!!!!!!! -2012 година. Милър се обръща като типична лъжлива ватна фурнаджийска лопата: "Производството на газ в областта Бованенковском месторождении [115 милиарда кубически метра] в ЯНАО е сравнимо с общото производство на шистов газ в САЩ"(тук трябва да се отбележи, че едно е да го има на огромна дълбочина, и друго е да бъде извлечен от там без ватенките да имат разработена технология и огромната сума пари за добива от такива методи. А денги НЕТ.) САЩ извличат 287 милиарда кубически метра шистов газ. Това е около 65% от производството и потреблението на "Газпром" в Русия.- (това е само от ШИСТОВ ГАЗ) -2013 година. Милър коментира : "Шистовият газ обикновено е балон, който ще се разпадне в близко бъдеще." САЩ извличат 325 милиарда кубически метра шистов газ. Това е около 75% от производството и потреблението на Русия от страна на "Газпром". -2014 година. Милър също се изсира некомпетентно: "Производството на шистов газ е екструдирането на вода от камък" САЩ извличат 377 милиарда кубически метра. шистов газ. Това е 85% от производството на газ. От следващите факти се вижда недалновидноста и простотията на комунистическите капиталисти. -2015 година. Милър: "Революцията в шисти се е превърнала в" глухото подземие " Производството на шистов газ в САЩ надхвърли !!!! производството на "Газпром" от "глухото подземие". 2016 година. Милър все още не се е изсрал некомпетентно по въпроса - не е направил изявления за шистовия газ. Америка стартира на първия етап на първия завод за втечнен природен газ със единствена цел - за износ извън САЩ. В момента няколко десетки танкера вече са доставили втечнен природен газ в различни части на света.

САЩ в момента са н1 по добив на петрол.Повече от Рашка и СА. Имат пазар и технологии.Това означава ,че повече цени от над 80$ за барел не са възможни. Когато Путя и ОПЕК намалят добива и вдигнат цената - това рязко инжектира финансии в шистовият добив на САЩ. Има една огромна разлика обаче.Добивът за САщ е само малка част от бизнеса.А за сибирската джамахирия помпенето е всичко. Интересни времена ни очакват. Тукашните руски коври от БКП (ГерБспДпс ) обаче и майките си ще продадат на джуджето.

Шистовия нефт се извършва с убийствени за природата "технологии", с които се вкарва отровна течност в почвата под много високо налягане, за да изкара нефта - в резултата се замърсява непоправимо подпочвената вода и се избиват животни и хора на огромни териртории... Шистовите "технологии" за добив не са разрешени в Европа, с изключение на Англия, където по доста криминален начин ги одобриха за използване... американците имаха намерение да използват шистови "технологии" в Украйна, за да избият народа там, но досега страната е в гражданска война и май няма да се получи...

В России появилось новое неизлечимое смертельное заболевание: Путинизм головного мозга... И на тебя как на все руских овцы путин поставил розовые очки и отнимал мозги.

Криминална е на майка ти руската шунда... тези опорки дето са ви спуснали вашите кремълски комунистчета, са пълна лъжа... те и руснаците искат да разработват шистовия си газ, но за това са необходими скъпи машини и технологии, които американците никога няма да им дадат, тъпо педерасче,,,

Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. Първите пет позиции за износ на САЩ и некадърната Русия: САЩ Потребителски стоки - 198 милиарда долара. Автомобили - 158 милиарда долара Селскостопански стоки - 133 милиарда долара. Самолетите - 121 милиарда долара Химикали - 77 милиарда долара. RF Суров петрол - 93 млрд. Долара Нефтопродукти - 58 милиарда долара. Природният газ е 38 милиарда долара. Дизелово гориво - 23 милиарда долара. Машини и оборудване - 28 милиарда долара. Ко значи? Че, като се изчерпи това което земята им даром им дава на ватенките без да имат мозък (като маймуна, която чака да падне кокоса и банана) , ще останат само с: Машини и оборудване - 28 милиарда долара. (разбира се ако есе още не са измрели от алкохолизъм, глад и нищета)

Ще хи хванете тия за ...шлифера...

Който не вярва да ходи да го измери сам. Ето така се натиска цената на петрола надолу, защото... знаете защо.

Русия ще го духа както винаги, ха ха ха. Ще го духат и нашенските русофили. Искам да им видя опулените идиотски муцуни като се срине Рашата.

Искаше нещо да кажеш?

Шистовия е рентабилен при 50 $. въшльо.

А бе аз живея добре, а въшльовци са пияните ватници и техните гъзоблизци като теб.

Не разбрах, сега хубаво ли е да си бензиноколонка или лошо...

Да, ама американският газ и петрол не са като руските! Седнали да ми се хвалят, а един паток нямат. Проста работа.

Глупави американци. Вадят шистов газ, и народът не протестира. Ние българите сме против шистов газ и петрол, не си тровим водата, протестираме да купуваме само от Русия, но за сметка на това сме бедни и тровим въздуха с кюмюр и парцали.

И екологичната катастрофа ще бъде огромна. Но засега не е катастрофално положението, защото района е слабонаселен

Е не е чесно.

Същата история като с желязото в спанака!!!

Ще им се еве мамата на сибирската джамахирия.

А пък ти ще си на 7-мото небе защото се возиш на бай Ставри на хуя!!!

Много хубаво му го каза. Много хубаво ми стана. Браво.

+++++++++++++++++++++++++++++

Е 2.52 долара за галон Има няма 60 цента за литър Кога ще ги стигнем , Ъ?

В САЩ няма акцизи върху цената на горивата. Те нямат нужда от данъци. Каквото не им достига за финансиране на държавния бюджет си го напечатват. Около трилион годишно.

радвай се че го печатат, че инъче долара ще хвръкне на 50000 рубли. Нали се сещаш какво става с валута която се печата?! Що ли не се обезценява се запитай.

Абсолютно вярно. Печатането на долари се нарича “количествено облекчение”... За благозвучие....

то като си прост кво да ти се обяснява

МакКейн ( да се свети името му! ) раша е една бензиностанция с ракети. Скоро ще им останат само ракетите за ядене Венсеремос ;)

Защо не му присъдиха приживе орден "Герой Советского Союза"? Все пак той изкара от строя за няколко години самолетоносача "Форестал" и уби 134 американски моряци, с което еднолично повежда класацията за най-успешен руски военен летец.

За бензиноколонките рассия и Саудитска Арабия ! Венсеремос де ;)

Глупаци! съсипват си земята с шистов газ. Не са умни хора като нас, гордо да отказваме едни стотина милиарда годишно.

вече няколко пъти променяха оценката за обема на тези находища, ту нагоре, ту надолу... а както и при всички други суровини всичко зависи от рентабилността на находището а това не зависи от мераците на Тръмп а от политиката на ОПЕК-)

Хм- мън това е положението!!! Пари нема действайте!!! Ще ядем ракети!!! ОПЕК може да си бъркат по дупките!!!

то и ракетите на САЩ са стари а руснаците не си ги дават на гладните американци-) Че и ОПЕК отдавна бърка в дупките на Тръмп;)

Тръмп направи америка велика.

Путин не харесва това !

поне докато Русия изнася газ за САЩ Путин няма да има нищо против;)

русия изнася газ за сащ? по кой газопровод? :)))

По аналния ли ти г*зопровод изнася

Снощи, 26 юли, танкерът Gaslog Hong Kong достави в американския град Бостън третата партида руски втечнен природен газ от Ямал. Корабът акостира край терминала Everett, който принадлежи на френската компания Engie, предадоха информационните агенции. Други въпроси-)