Зам.-министър: Токът и парното ще поскъпнат през лятото заради големите загуби в енергетиката

Според Александър Николов единственият вариант за спасяване на енергийната система е дългосрочна стратегия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ам ся, що не тичате при американският посланик!

Отказаха да газифицират ТЕЦ-овете (навреме), отказаха да построят американски АЕЦ или барем още един блок от настоящия, отказаха да позволят на хората спокойно да си изграждат частни соларни паркове, турбини и ВЕЦ-ове, но позволоха само на по-тъмно-зелените. Спряха да изкупуват зелената енергия. Сега вдигат рамене и казват: "решение няма, сещаме се само да ви вдигнем цената". Пеераси

И домакинствата са назагуба ежедневно. Те какво да увеличау. Доходите явно не могат Винаги домакинствата плащат, защото някой бил на загуба

Цял перник не е плащал 20г парно. Има и други примери. Т.е. увеличението е, щото има ла.йнари които не си плащат и ние тедовните плащащи сега трябва да плащаме на по-високи цени.

Разбира се за тока е валидно същото, само дето се включва всичкото мангал в БГ-1 млн

спрете кранчето на миризливия рязан мангал доган,конфискувайте всичко откраднато от него-той нищо не е заработил.Тогава токът ще поевтин ее поне наполовина.

Кога ще задължите доставчиците да инсталира смарт измервателни уреди, за тяхна сметка?!

и какво очакваш да се случи тогава? Да падне цената на тока ли? Много се заблуждаваш...

спирам си токът, скъп!

Осъзнаите се защото ще свърши те както всички други

Енергетиката е последния остров от който може да се краде безогледно. Американска компания щяла да оздравява столичната топлофикация, разбирай тия ще се довлекат и те да цуцат като за последно. Сега това вдигане на цените много добре се връзва с тяхното оздравяване, явно КЕВР подготвят почвата за тези за да се настанят на добри тарифи и да лапат. Другото което е притеснително че и това най-евтино за производство в 21 век го разиграват по борсите, явно трябва да се цеди до последно. Очевидно играят много големи пари дори за държава като нашата, след като години наред енергетиката е на тъмно и никой не знае какво се случва там. Та този стратегически сектор за всяка държава е в ръцете вече на честният частник и както знаем държавата все пречи, за това и държавните предприятия са все на загуба. Нищо няма да се промени и по-зле ще става!

Чакайте, аз ли криво разбирам? Нали тия, новите,щяха аламинут да ни пренесат в рая? Или в ада? Сега, като слушам, май ще е в казана с врящия катран. Прав ли съм? Кажете вие.

Да се натискаш да си капитан на потъващ кораб значи има още нещи за крадене в трюмовете. Та мераклиите за власт явно имат това в предвид. Бг може да се оправи ЕДИНСТВЕНО с управа от японци назначени по всички върхове. Инак повтаряме истороята с :БКП, СДС, ЦАР, ГЕРБ, ДПС, ПАТРИОТИ, БСП и прочие...

Аз погребах 3 енергиини проекта, На Прошки ми простихте нали.

Преди години един шеф на ВиК каза нещо подобно, че ще повишат цената на водата ,защото трябвало да се финансират ремонтите :)))

Всичко разбирам но не разбирам 12 г. ГРОБ унищожаваха БГ Енергетиката без значение по какви причини отговорност никаква ама сега плащайте. Всичко е пунта мара.

Това е положението!

Що по времето на буци не се ли вдигаше тока? Диктатурата е в главите на тези дето им дръпнаха баницата, добре плюскахте 12 години.

помните, че в ЧЕЗ Буци беше сложил Митко Каратиста

А кутев помниш ли ?

И тогава защо тец софия излиза с предложение 50лв ма мегават ?

Не заради големия загуби, заради големи кражби. От тъмно бели и други

Фотоволтаиците на олигархията с преференциални договори по 170 лв за мегават при 40 от АЕЦ са виновни. До 2024 им плащаме на тази цена. Кой сключи ния договори? Кои имат такива централи? ..... Които всички ние изплащаме с тази висока изкупна цена, която им е гарантирана. Мутрата е за съд дори само за това.

Буци нали сложи един баничар там да разпределя

Зелените чорапи в кауша,много лъжат

Зактивай нерентабилния тец

Да се разреши поставянето на слънчеви панели за битови цели. Да се закрият непечелившите енергийни компании. Да се махне монопола. Да се спре да се убива народа с тези сметки. Те са непосилни.

че кой те спира да си сложиш панели на покрива - никой; Като се закрият тези предприятия колко хора ще останат без работа? Какво значи да се махнат монополите - как си представяш по улиците да има по няколко реда стълбове (на различни собственици), то и сега няма място за всички съоръжения, па камо ли да са два-три пъти повече. Освен това кой ще извади нколко стотин милиона за нови мрежи? Колко пари трябва да получи, за да си избие инвестицията? Сметките са ни най-ниски в Европа. Лошото, е че доходите са ниски - ето за това трябва да се протестира.

я вижте какви заплатки взимат от сума ти време и ги не интересува никакви загуби

Знае ли каква е средната заплата в енергетиката - 3000 лв? Защо не им ги намалите бе галфон, какво ви е виновен народа за некадърно то управление?

Аз викам да не им плащаме абсолютно нищо!!! И после като се скъса жица или гръмне трафопост ще тролим при съседката, че плащаме толкова много пари, а няма ток!!! Ще тролим при съседката, щото без ток в интертет не се троли!

3 пътифираджииъе коментарии намаа да спечелите от това

....................и на ВИК-то да им таковам таковата.

Това на фона на намалението с 40% на природния газ от миналата година (със задна дата 2018та)... Нагло и безочливо е така да се лъже, тия всичките са за закона 'Магнитски", оплетени като свински черва в далавери, корупция, схеми, кражби!!! По цял ден по центъра на София фучат някакви автомобили за по 1 милион евро, какво бачкат тия хора бе другари, че и ние да бачкаме същото???

Бойко президент, "Левски" шампион. Само Левски!

Къде точно са загубите?

В държавните предприятия НЕК, БЕХ.

В джеба на тия дето ти обясняват, че трябва да плащаш и да мълчиш

Toкът и парното трябва драстично да поевтинеят, че да се спрат кражбите в енергетиката

Много са ми забавни тези. Нали искахте "зелени" енергии? Нали не искахте Южен поток щото бил от Русия? Нали не искахте Белене щото бил от Русия? Нали Козлодуй беше опасен? Кой да плати? Каква е тая мания, да искаш скъпото и после да се оплакваш че било скъпо?

, но не заради големите загуби, а заради големите кражби.

Токът и парното ще поскъпнат през лятото заради големите загуби = Токът и парното ще поскъпнат през лятото, защото и ние трябва да се облажим......

На всеки 6 месеца тока поскъпва. Парното при намалението на цената на газа с 40% е пак на загуба. Всичко са кражби и лъжи на държавно ниво.

Големите загуби не са причинени от нас, да ги плати този, който е отговорен за това! Ние си плащаме редовно тока, защо данъкоплатеца трябва да плаща за чужди грешки?! Че и го убеждават с цели речи и "умни" приказки. Ако не разбирате, че се гаврят с нас на всяко ниво, време е да го осъзнаете

Някой трябва да плаща на цветнокожите токът. Това е. Цветнокожите лятото си стоят в къщи и климатика трябва да работи. По цял ден четат книги и създават нови изобретения. Тези еродирани личности са необходими на обществото иначе защо да им плащат помощи ако не правят нищо по цял ден.

То Тошко е информирал Мустафата,какво е дереджето.Нема да се косите,само в банановата република всяка година хората трябва да се цицат до последната стотинка.Мафията требе да лапа...ненаситни гадове!