Заетостта сред хората между 55 и 64 години се увеличава

По данни на Агенцията по заетостта през 2018 г. 71 893 души над 50 години са постъпили на работа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защото възрастните хора немогат да живеят с мизерните пенсии и са принудени да работят още и още. Сбъркана система-от работещи бедни и пенсионери,които изнемогват с жалките подаяния и въпреки здравословното си състояние са длъжни да работят да си купят лекарства и да си платят парното, нищо не става. Младите бягат,защото не искат да си провалят тук живота, останалите 70% тук за жълти стотинки не работят, а от 40 годишни коне неможеш да искаш галоп. Нали? Кога ще стане нормална тази проклрета от Бога държава

Alooo... Какви възрастни на 50 години бе?

Като нямат пари работят докато са здрави дори и след това.

когато пенсията не стига за 1/2 от необходимия минимум за живот , ще работят до откат

Каквапенсия на 55 бе нагляр. Нали аз е плащам с данъците си. Вие на 30 вече искате пенсия

Как се намалява безработица - на хартия. В бюрата по труда нито предлагат работа, нито ти търсят работа, а и не ти дават някакви помощи - изобщо са напълно безполезни за безработния човек. Отгоре на всичко едва ли не те задължават да ходиш и да им се разписваш месечно, като че ли си някой престъпник пуснат на свобода срещу подписка. И когато не отидеш навреме бързат да те отпишат от списъка с безработните - така статистиката е издокарана и ще продължат да я издокарват но на хартия. Защото пак повтарям - не ти предлагат работа, не ти търсят работа, а и помощи не дават. И на кое да вярваме - на медиите, които редовно обявяват, че се търсят инженери, дори в публикациите пишат инженерите преди IT специалисти, на собствения ли опит да вярваме или на оптимистичната СТЪКМИСТИКА?

Да се поощрява от държавата наемането на работа на хора навършили 63 г. за жените и 65 г. за мъжете на непълен работен ден /от 4 до 7 часа/.