17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами има си и друго решение на проблема....не се задължават да даряват, но ако започнат да изхвърлят храна която не са успели да продадат и не са я дарили или намерили друго нейно приложение ще бъдат глобявани в размер от 100 000 до 500 000 евро....готово....

Разбира се, че одобрявам такава стъпка, но.... ! Нали пищяхте против развития социялизъм !? Сега това си е направо комунизъм !

Как ще ги стигнем чехите..?Не случайно и ЧЕС са собственост и на чешки пенсионен фонд.По този начин се решава и проблема с влошаващото се съотношение между работещи и пенсионери.Унас подобно решение е табу дори за медиите.Интересно какво съдържа и тази чешка харта за основните права.Нашите политици копират от вън само най-гадните за обикновения човек практики и закони но никога полезните.Не случайно чехите имаха,,Пражката пролет"а ние чакахме да се гътне Бай Тошо и дочакахме дори по-,гадни работи и държава и етнос пред изчезване.

Харесва ми този закон. Тук обаче никога няма да го гласуват..

Тъпотия...........

Поздравления Чехия, страхотен закон и инициатива. Може само да служите за пример. Дано и други страни ви последват.

А кой плаща ДДСто, защото магазините си го взимат от клиентите, а сега като дарят, те стават крайния потребител и изведнъж цените стават с 20% (или колкото им е ДДС) по-високи, за да си компенсират? Като цяло това не е лоша практика, но ДДС проблемът трябва да се реши на ниво закон, иначе е пре*бавка.

А кой плаща ДДС-то, като изтече срока на годност и храните трябва да се унищожат?

Най ме е страх да не настина и да не се мина, толкова си дребнав Ганьо меринджейски, можеш да си сигурен са помислили и за това.

Даренията по закон не се облагат

Даренията се облагат, затова магазините предпочитат да изгорят стоката ! Излиза им по-евтино !

Даренията не се облагат бе гьон....дори при някои дарения получаваш данъчни облекчения.

По-добре проверете колко е ДДС-то на храните!!!!!!