Забранява се разкриването или поддържането на анонимни банкови сейфове

Депутатите гласуваха на второ четене Закона за мерките срещу изпирането на пари

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това в интерес на бъдещите иманяри ли е?

Ще заравяте в земята ... лакомници

Законите за прането на пари и финансирането на тероризма стигнаха твърде далеч. Тероризма и прането на пари не са чак толкова сериозни заплахи за да се налага въвеждането на толкова тежко законодателство. Намерете статията "Законите против прането на пари се превръщат в заплаха - все повече хора стават жертва на тези закони", където има дадени примери за това как тези закони са вредни.

Под предлог за пране на пари и финансиране на тероризъм биват отнемане едно след друго всички граждански права и свободи. Биг брадър вече следи абсолютно всичко. Даже и парите си вече човек няма къде да скрие.

Разкриването или поддържането? Вие малоумни ли сте?

Аз само да питам. Според вас българите дали имат доверие на държавата, че ще им опази конфиденциалните данни? НАП какво мисли по въпроса, могат ли да пазят данните? Например за това дали имат (и ако имат колко на брой и в кои банки) банкови сейфове. Според вас дали тези данни се продават на черния пазар и дали повечето българи (особено тези, които биха ползвали такива услуги) са наясно с това? Дали според вас богатите българи биха избрали друга държава за съхраняване на ценностите си? Дали това е в интерес на българските доставчици на подобни услуги или с тези закони правим голяма услуга на Сингапур, Хонконг, Швейцария, Великобритания, САЩ (те са известни с услугите си по съхраняване на ценности)?

А как хората ще се защитят от измамите, които стават по схемите с участие на съдебни изпълнители и фалшиви задължения? Всеки може да се окаже в позицията на длъжник без да подозира и без да е теглил кредит. Затова смятат, че трябва да има анонимни сметки - покритото мляко котките не го лочат. И анонимни сейфове. Нямаме доверие на частните съдебни изпълнители и на държавните органи, че няма да бъдат ограбвани нищо неподозиращи хора.

Тези с "няколко то мандата" отдавна си прибират парите в сейфове и банки в чужбина ..... Кой тук ще ги слага в сейф парите, след като няколко от тях ги и ограбиха посред бял ден !?!?

А какво значи "по занятие"? Най-вероятно ще тълкуват закона така - всеки, който прави някакви сделки ги прави "по занятие".

Последно нашумелите масиви данни се продават и намират, за почерпка от приятел или за 10 - 50 лв онлайн.

Комплексна проверка на клиента при месечни плащания от 150 евро ?! Че то на баба ми пенсията е толкова... вече и стотинките ни ще броят да не би да сме замесени в тероризъм. Цялата работа е да няма анонимни плащания за ВПН, за да може да следят в Интернет за авторски права и неудобни коментари. Вбъдеще очаквам да смъкнат тавана от 150 евро на 10 евро.

Ами да отворят веднага офшорката на Буда-Борисов! Ще ахнат всички симпатизанти на ГЕРБ!!!

Че ми видите оная работа.Тегля всичко и в буркан Банк.Разплащане КЕШ,В БРОЙ и НА РЪКА.

Някакви доказателства за тая "ошфорка" , как при лудото ленче примерно , или пак си лаеме от Позитано 20 ?

Да бехте забранили да имаш по един вход с апартаменти...ама не може - нали вие си осребрявате властта така.

Абе слагайте ни чиповете и да се свършва. Докато не ни чипосате, няма да мирясате! ГАДОВЕ!

Тебе чип ти не требе, оти си беден.

Нещо, което трябваше да направят още преди 20 години. Но, същите които сега гласуват предложението си държаха такива.

Пари се перат не чрез банкови сейфове а чрез.оффшорни компании, казина и изнасяне с куфари милиони в брой зелено....чрез държавния "Спартан". И малка справка: в САЩ нотариална заверка струва ЕДИН ДОЛАР. Незнам как по-ясно да го запиша....

Вече няма скрито покрито! И защо да има като има банки в Азия, където всички баровци да си държат паричките, а нашите овси да бъдат доени плашени и стригани?

Комунизма ще ни се види приказка в сравнение с техническия деспотизъм на демокрацията

Комунизъм здравей

В гетото трябва да си беден и да бачкаш за 300 евро докато умреш .Робите трябва да са уплашени до смърт да са полугладни и да гледат садо мазо телевизии и много много да не тазират за Бахамите.