За два месеца над 1,5 млн. гурбетчии са преминали през България на път към Турция

Преди Капъкуле - "вратата на Турция към Европа", е построен паркинг, разпънати са палатки, за да е облекчи дългото чакане. Турците обаче се оплакват от мудна работа на Капитан Андреево

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

2 месеца трошене на българските пътища 2 месеца стотици, хиляди предпоставки за катастрофи от турските миячи на германски кенефи Всички каращи трошките, боклуците на Запада Във всяка кола потни, изпечени от слънцето тумби, забранено от закона

Ашкошсун чок мараба мурафет!!!! В превод не ме интересуват фесовете

Дано са си купили винетки, да си платят срането из България

Аха това са феновете на Ердоган, които обаче живеят в Западна Европа…странно племе.

ПРОКЛЕТО ПЛЕМЕ

Уж с немски паспорти, богати, а пак ходят по 3 хил километра с мерцедеса. Защо не си хванат самолет?

и ти си купи мерцедес, хем няма да ползваш самолет, хем няма да ползваш таксита където отидеш

Германци, сър!

Чета коментарите и се чудя.. цапали били, мръсни били, не знам още какво. Абе, то в такъв случай Турция трябва да е сметище и да се къпят в изпражнения. Пък то, баш обратното. Чисто, подредено и направено. В България обаче.. край магистралите свинщина, на паркинзите свинщина, не може да се очаква че два коша за боклук по 50 литра ще обслужват един месец спиращите. А и те горките, не винаги са интелигентни и образовани българи. И последно… защо се мислите за по-важни и по-възпитани, един вид по висши от турците!? Фактите, показват друго. Ама тука все някой друг е виновен, включително и за мърльотията ни. Тъй че самочувствието Ганьовско, малко да се посмали и енергията да отива другаде. До е по-хубаво за всички.

Най-гнусната спирка на магистрала , която съм виждал бе в Бавария близо до австрийската граница. Едно тотално ос.тано и опи.кано място, къде спират основно чаршафосани. Явно в Турция го глобяват здраво , в България и в Германистан - йок глоби.

За ГУРБЕТЧИИТЕ разбрахме, но се пита ТУРСКИТЕ ГАСТАРБАЙТЕРИ ксолко са били?

Да се затворят Границите и да не се пускат Комунджите , да плуват от Румъния през черно море или през Гърция ! ДОЛУ ДПС ! ДОГАН в Затвора !

Май си загубила близалката няма какво да лапаш…

Да така е медалът има две страни .На Калотина свинщината е апокалиптична.Чистотата на тоалетните в България ,и той най -вече ,където има голям пътникопоток е ужасна.Има много от българското народонаселение ,което не може да оперира с малко по-модерна тоалетна ,а пък ,ако е с датчик за пускането на водата ,става страшно.Не ,че оправдавам порядките на гурбетчиите ,но нека да погледнем в нашата градина.Не регламентираните сметища крой селата ,пътищата ,зад блоковете ,в дворовете на кооперациите ,всички те не са направени от гурбетчии.Даже в тези космически горещини много от българското население смята ,че 3-4 къпания на седмица са повече от достатъчни.Канавките край пътища и магистрали са пълни с пластмасови шишета,туби ,парцали ,стари гуми и т.н. Даже и планините са втрагично положение

Граматиката и пунктуацията също са важни, но и на тях не се обръща внимание в БГ (препинателен знак се слага след думата, след това се оставя една стъпка).

Чудесна реплика,тъпанар

1.5 мил души средно по 5 в автомобил е около 300 000 такива. я дайте стстистика колко винетки за продадени за този период????

Питай Винетка.

Да кажат колко от тези са им събрали пари за винетки

Разбрах! Тия са виновни, щото са много и щото са долни гурбетчии! Не е виновна простащината по КПП- тата, не са виновни работещите там за това че се чака много! Тия дето искат да минават от там, наглите " гурбетчии" са виновни.

За всеки един от тия 1.5 милиона даказано ли е гурбетчииството му от следствените органи? Може някои да е пропуснат и да е минал между капките като не- гурбетчия, некой на помощи наппимер, некой безработен, пенсиониран, болен, трудоустроен...

От 20 години пътувам с автомобил предимно из Европа. Смело и отговорно мога да заявя, че такова чакане, каквото има по българските граници, няма никъде другаде! А за калпавите пътища няма изобщо място за сравнение с други държави.

поредния глупак. скоро да си минавал от Сърбия в Унгария? Да видя военните с калашниците по границата? Само да напишете "аз пътивам из Европата" и да се почувствате богопомазан

Има военни, но обработват потока от преминаващи ПО-БЪРЗО от родните лемури!!!

Кво е тва "гурбетчии" в този контекст, много грозно звучи, като пръстъптик некакъв, боклук. Тия хора плащат за преминаването си, следва да бъдат уважавани, като всички останали. Нещо незаконно ли правят, че пътуват от т. А до т. Б?

Думата си е турска, сигурно затова звучи грозно.

Знам, но друго имам предвид. Какъв е смисъла на това определяне в случая, каква би била е разликата ако тези 1.5 мил. не са "гурбетчии"? По- малко ще се чака ли?

8 часа чаках миналата седмица заради тях на Калотина и то след пълна упойка няколко часа по-рано. Молих се на “любезните” организатори от одринското валийство и на някакви “парамедици” да ни пуснат - без никакъв успех.

Капъкуле не калотина

Преди няколко дена прекарах близо 3 часа на Дунав мост-2 в посока Румъния. Проверките се правят на един общ граничен пункт - на румънска територия, като обикновено български и румънски служители работят заедно. В този ден румънци не видях - бяха само бългаарски гранични служители. За тези 3 часа обработиха по-малко от 100 коли. А "обработката" се заключваше в поглеждане на личната карта (никой не я сканира или да я прочете електронно), документите на колата и въпрос "накъде отивате?". В общи линии работа за около 20 секунди, но умело разтегната до няколко минути на кола. Същите тези стотина автомобила на румънско-унгарската граница биват обработени за по-малко от 10 минути!!!

Да, същото беше и в края на юли и в средата на август. Хората си работят по отработена система на не- работене

"""" трафикът на граничните пунктове между Турция и България - Капъкуле/Капитан Андреево и Хамзабейли/Лесово е изключително натоварен поради масовите пътувания на турските граждани, живеещи в европейските държави, за ваканция в Турция."""" Е, трудно се прекъсват връзките с Ориента ,най вече там някъде около Диарбекир / Сен Жан Д'акр/.Чудни хора са ,трето поколение живее в Германия,Дания и още не могат или не искат да се интегрират.

и в Сърбия караха като луди, но братята Сърби въведиха секшън контрол на входно/изходните пунктове на магистралите

То и в България може да се организира с камерите за проверка на винетките, но няма политическа воля....

Много оплаквания,че не можем да си вземем тротинетка,велосипеда... Та ,да си покажем автомобила. Нямало душове по бензиностанциите... Е, тия от OMV,She'll,да сложат бе. А...и ни носете банани

с автомобила можеш да пренесеш неща, които в самолета не пасват друг е въпросът каква таратайка караш ти и с каква се придвижват тези, по които плюеш завистта не ти е добър съветник

не слагат тоалетни щото знаят че българина ще сере на пода и стените им даже ще бъдат намазани с говна.

Колко от тях си купиха винетка за България ?

Колко?

много злоба в това животно българина бе

Тия са сигурно, които си правят тестове и после ни ги представят, като новозаразени българи.

6 часа висене на Калотина, за да се прибереш да си видиш родителите. Толкова не можаха да направят някакъв коридор за български граждани, ами човек виси с всичката паплач, събрана от кол и от въже с деца в колата. Сега някой ще пита що не хванем самолета. Ами защото няма полети от всички места в Европа, които да са удобни за всеки, а и с деца тръгваш с велосипеди, тротинетки и т.н. Изобщо не ми се идва повече. Мръсно, пълно с чалгари, надути цени в ресторантите, а качеството на храната лошо. Арогантни сервитьори, лошо обслужване, а стандартите за чистота балкански. Жалко. Мъчно ми е...

Върни се и почисти кочината! Там никой не те иска и само те използват, а тук ти е родина.

Най важна е тротинетката. И велосипеда ... Направете предложение,направете партия на умните в Европа. Като идвате но носете банани

За нормалните хора по света това са важни неща, да!И след работа и през уикенда са с децата си по колела и тротинетки. В България се виси по кръчми и в бинго зали. Въпрос ъа ценностна система, ама докато човек не погледне нещата отстрани, няма как да осъзнае някои работи. Успех с остроумните коментари.

Аз тия бих им сложил 500 евро такса да минават през България мамицата им поганска!

Какво ми слагаш минус.Милиони турски автомобили минават по българските пътища,стотици хиляди турски тирове рушат магистралите,да не говорим,че ние плащаме винетки и трупаме външен дълг та поганската икономика на Ердоган да расте с 15% всяка година, а ние блъскаме по дупките и нямаме никаква полза за икономиката освен,че бившите Кадесари са се закачили на хранилка в масонските ложи на Турция и сгъват милиони за сметка на народа български.

Каква е тези думи “гурбетчии”? Не ме интересува как ги наричат в Турция, в България се говори български!!!

Турчета,бачкащи в Западна Европа, ама БЛАГОСЛАВЯЩИ Ердокучето...жалки мюсли!!!

Преди няколко седмици една жена със забрадка и дълга роба, си изми краката в мивката при тоалетната на една бензиностанция на магистрала Тракия. Пълен отврат! Една пък в Сърбия ме пръскаше, докато си миеше зъбите. Тия не спират ли някъде да спят и да се изкъпят?! Иначе пари за коли имат.

В нормалните държави по бензиностанциите има душове и може да се изкъпеш. Много е полезно при пътуване в горещините. Ама то повечето ганьовци са на вълна "честита баня", защото имат навика да се къпят веднъж седмично.

Ами ОМV да сложи душове...

Тия "гурбетчии" са платили по 15€ словенска винетка (Словения има ПЕТ пъти по-малка територия от България), платили са и около 15€, за да преминат през Сърбия, но през България преминават за 5€ (ако се сетят да преминават в периода петък-неделя) или за 7.50€ ако се случи да е в друг ден от седмицата. С подобна политика българските пътища НИКОГА няма да бъдат добре поддържани!

2021-08-23 14:51:10 Смрад (нерегистриран) Азиатеца си остава азиатец, некъпан и мръсен, дори и с германски, белгийски или френски паспорт!! ---- един да опише в пълен образ класическият "великодържавен" москал !

Вие в коя държава живеете. И къде? Из България не пътувате ли? По туристическите обекти няма една средно чиста тоалетна. По бензиностанциите са масово затворени, за да не ги чистят. По ресторантите, дори и около граничните градове, няма ресторант, в който като влезете, да не ви се завие от смрад главата, половината казанчетата им повредени и сичкото л- но плува навсякъде, а собствениците ти прибират парите и не им дреме, че разнасят зарази. Пак ли турците са ви виновни. Ние сме най- чисти и спретнати, затова залети от мръсотия навсякъде. Че сме тръгнали да порицаваме и другите. Алеко, Алеко..

Е, като цяло българското народонаселение , не се отличава с голяма любов към личната хигиена.Даже в тези адски горещини ,някои смятат ,че 3-4 пъти къпане на седмица е достатъчно

Без никакво съмнение най мръсните тоалетни и улици които съм виждал са в България, най чистите тоалетни и улици са в Турция. Това всеки който е пътувал по света му прави впечатление.

Къде са парите от преминаващите ?

Колко пари са тва? 1.5 милиона по 4 в кола по 10лв винетка - 4 милиона лева грубо. Идващите избори ще струват 82 милиона. 20 пъти Да бе

Винетката се купува за колата, а не за всеки от пътуващите в нея, т.е. 1 кола = 1 винетка. 1,5 млн. х 10 лв = 15 млн. лв Не са малко, ама не стигат за поддръжката на магистралите, по които джагалите минават, карайки като луди и/или сомнамбули... А къде са парите, ами питай тия от АПИ, нали (по подразбиране, че си гербераст) оспорваш тяхното уволнение...

Българите сме пословично зле в организацията. ..Просто тези хора, които работят на тези места - в случая на границата - не са за там. Началникът е сигурно от някое село със средно образование. Сложете някой, който да има организационни качества...И на частния н бизнес е такъв. Просто всеки си мисли, че със субсидии и заменки се прави бизнес. Ниска култура и грамотност.

Проблемът са турските гишета, не българските.

Ще ми се да беше прав, ама нейсе Българските гишета са проблема И на границата със Сърбия е същото... при сърбите минаваш, при нас чакаш с часове

Много ми е интересно, защо не вземат дасе оплачат от австрийските гранични служби, които буквално им разглобяват колите с австрийски регистрации и им вадят всички бохчи по земята. Защо така им нямат доверие и аз не знам и ги държат часове на границата с Унгария.

Австрийците правеха много щателни проверки, по време на мигрантската криза и това бе причината за опашки по това време. И в двете посоки в момента, към Унгария и от Унгария, в момента се минава за максимум 15 минути, контрол ма документи и отваряне на багажник за скрити хора. Всичко става за секунди. Професионално

Говоря за ситуация преди три седмици посока Виена.

В събота бях на унгарско-австрийската граница. Минах точно за 10 мунити! Но за сметка на това по българските граници се чака минимум 2 часа!!!!

А това което четеш дали го разбираш, аз пиша преди - три семици, той за тази съббота, ами прибраха се, не се ли сещаш.

Зависи от номера, пич Моят е австрийски и само намалям до 10 км, но не ме спират Проверките са на случаен принцип и всички не/австрийски коли се явяват случайни

Аз съм с български държавен контролен номер. На границата намалявам на 70 /седемдесет/ километра в час и преминавам. Последният път беше на 11. август три часа след втората ваксинация и един час след бръз тест. Бях с телефон, на който получавам съобщението за резултат от бързия тест, както и с личния апарат, чиято СИМ карта е свързана със здравноосигурителната система. Просто 70км/ч е ограничението на скоростта.

1,5 млн. делено на 3 - средно толкова човека да кажем в кола, са 500 хил. коли...Смятай като се прибират като оставят на локвата по 5 лева на кола. Ох майко, ще има пак за бонуси. :)

Странно съвпадение с пика на ковид, както и с изказването на шефа на търновската болница за профила на болните с ковид - "гурбетчия, дошъл си в родоното място да се ожени".

И са прави! На границата не работят средноинтелигентни хора, а сбирщина от нагли връзкари, които освен арогантни, нямат и идея как да организират работата си. Нито желание. Там са да цоцат и менижират. Крайно време да започне да се засича кой колко минути стои на приказка под чадърчетата, лафи по тела в служебно време, свирка по колежките и се закача,..и кой колко коли обработва. Ставаме за смях пред света, отделно щетите и по икономиката, тъй като сред това море от хора в частни автомобили, лъкатушат с часове и хора с товар, бусове.. Тази година опашка под 3 часа не съм видяла на границата с Румъния. Не защото имаше много коли, а защото минаваха точно по 3 на час. Нали се сещате за какво става дума. Важен е купонът. Само по отношение на винетките уточнявам, че винетката за месец в Австрия е по- евтина от тази в България ( с едно евро). Винетката в България за месец е 2!!! пъти по-скъпа от Румънската.А седмичната- 2.5 пъти. А пътищата, пътищата са 5679 пъти по- зле и от двете! Лек път и успех с развитието на туризЪма в Бг- то!

За пътищата не си прав Пътищата в Румъния са кофти Затова никой не минава от там и опашките са на Сърбия

"Между Турция и България има три гранични пункта - Капъкуле/Капитан Андреево, Хамзабейли/Лесово и Дерекьой/Малко Търново. Последният е по-малко натоварен, като оттам има пряк път за Бургас." - петък вечерта пристигнахме в 19;25 на опашката, преминахме в 2:10, успех да е по-малко натоварен, там работи 1 гише, автобусите се пререждат

Разкази от третия свят

1,5 милиона некадърни камикадзета.

Осраха и опикаха навсякъде, където минат. Оставиха камари боклуци по всички бензиностанции по Тракия и Марица. Азиатеца си остава азиатец, некъпан и мръсен, дори и с германски, белгийски или френски паспорт!!

да минават през гърция като много бързат..

Ей, докараха ни делтата тия...

Тия от калотина до капитан Андреево го взимат без да спират. Пикаят в шишета в колата.

Все едно нещо ново се е случило тази година, а не е повтарящо се от над десет години

1.5млн по 10лв=15млн лева само за два месеца,във едната посока,а добре ли е?И за тия пари няма качеството което трябва да отговаря за тия пари,за които ще се окаже че половината са откраднати,май така изиза,че ако не се крадеше,пътищата ни,щяха да са хубави като по цял свят,каквито са,а не като тия тук,само със дупки,или на боко магистралите ментета на вълни.и криви като юфка

1.5млн турци = 0.3млн МПС. Има разлика.

Атанасов, как с 3 милиона лева ще оправиш пътищата бе. Ти да не си христос. С 3 милиона 2 валяка по-модерни бе можеш да купиш.

82 милиона струват едни избори. Тоя с 15 милиона щял да оправя пътищата.

И колко от тези зомбита са си купили винетка.

Всички!

Не е вярно.

Седмична винетка за всяка кола

Птиците и рибите, щото са интелигентни същества, мигрират по въздух или по вода. Само турците и ония говеда, антилопите гну, са се юрнали на тумби по суша.

Всички тея резяняци карат с превишена скорост на магистралите. поне 20-50 км над ограниченията и са реална опасност за околните. Дано някой вземе мерки и да ги глобяват и свалят номерата на колите..

Турците са много по-възпитани шофьори от братята румънци между другото. Е, ТЕЗИ карат като изоглавени. Пробвай да минеш някъде по пътищата от Гръция към Румъния!