Южноафрикански инвестирор се изтегля от България, освобождава 1400 служители

Работниците ще бъдат консултирани от съвместни екипи на Агенцията по заетостта и Главната инспекция по труда

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Харесва им в България и още щяха да инвестират. ... но не могат да си намерят хора, които да им работят :) ... а назначените служители забравяли да идват на работа и кръшкали :) е, нищо, де, иначе си имаме фалшиви инвалиди достатъчно, само дето няма кой да работи :)

Brexit

Как няма да има харесва да им работи някой за 300 лева Каквато заплатата, такова и качеството на труда - никакво

Няма страшно, от Герб са се захванали сериозно да откриват нови работни места. Най-много се търсят членове и гласоподаватели на непълен работен ден.

Ненормалници , само Тръмп и Путин и оня крокодил безработен - тоца ви е грижа, докато умирате, затъвате, изчезвате като народ... Няма такива идиоти посвета , които да си разрушиха от слабоумие държавата и да се самоубиха като народ ......няма и да има... Тичайте да гласувате за гроб, кретени, че има още неизбягали инвеститори....аджибадем напуснаха ли вече!?

Ако пак тиквата спечели тази година изборите,то ние сме си виновни.Мислете за кого гласувате.

Какво става в тази "държава" бе? Само за миналата година има отлив на 60 % инвестиции!!!

Е, нали им строим маогистрали, че да идват у нас. Какво стана сега? Ние ги привличаме, те си тръгват.

Я дай една средна европейска заплата и ще видиш няма ли кой да работи.

В България става зашеметяващо ЗЛЕ...!!! Щом и африканците се изнасят...от Мутроландия..

И африканци не ни искат,а това са хора не с особени квалификаций. Ге.п да се замислят,защо никой нормале нивеститор не идва,а сегашните бягят,въпреки ,че се гордеят ,че труда ни е с най низко възнаграждение

Ти не разбра ли,че изборите се нагласяват,не е важно кой как е гласувал

За средно европейска заплата ,ще си ги произвеждат на друго място/ няма да се ядосват с неграмотни............................./. Това мисля,че е фирмата която преди една година събра в Ихтиман министри,телевизии за проблема с болничните/давани неправомерно от лекари/,за да обянат за проблемите си/разбирайте загуби/. За цената на токът,газта от 01.01.2019 - БЕЗ КОМЕНТАР.

И за кого да гласуваме? За един приятел питам. Аз за герб не гласувам, за курнелия абсурд, за дипесе също абсурд, петриотите и те на чужди хранилки... Та пита се в задачката на кой да даваме властта? :))))

Така се случва когато икономиката ти е заложник на неясни глобални капитали, които търсят най-малкото съпротивление, т.е. най-ниската цена на труда. Ако имахме или цялостен завод, пряка чуждестранна инвестиция на автопроизводител или собствено автопроизводство нещата щяха да изглеждат друго яче. Случаи като този намекват, че трябва да се преразгледа т.нар. свободна търговия от гледна точка на фактът, че подобни фирми непрекъснато се местят по мизерията на света и после продават в богатата част от него. Прав е Тръмпи, че раздава шутове на такива - ако ще продаваш на нашия пазар, моля плащай заплати и данъци на същото място.

КОРУПЦИЯ, БОРИСОВ, КОРУПЦИЯ!!!!

срещу циганската агресия...да не ги ядоса,че идват избори...а той горкият единствено си мисли как да се закрепи поне още 2г...мъка...

Една икономика не може да разчита само на робовладелци пък било то и вносни.

Булгарският пазар не е голям като американския, че да можем да поставяме условия като американските. Всъщност, имаме наш автопроизводител на скъпи спортни коли, който успешно се конкурира на световно равнище. И в случая не е ниската цена на труда, а инженерното умение.

герп са на власт,това става,инвестициите бягат от герп като дявол от тамян

браво.

Така става, като имаш за президент комунист!

Така става като имаш министър-председател член на БКП.

Ха такааа, няма задължения - няма с какво правителството да се оправдава. Лоша инвестиционна политика. Ичакат южноафриканец да дава работа на населението в собствената им страна.

Ами ще се оттегли, като е препрал парите изнесени от България в ЮАР, какво да прави тук ? Между другото защо не се каже повече за този инвеститор?!

Тия са пълни балъци! Как може да напускат страна с такъв инвестиционен климат, добро управление и справедлива бързо работеща съдебна система? Чужди инвеститори се бият за място тук и вакуум няма да остане!

Няма работна ръка... Вече 20лв надница не е опция

Е, оказа се че собственикът е ...."ИДАМ ХОЛДИНГ, дружество с ограничена отговорност, Люксембург " , а предишният собственик е от ЮАР. Ало ДИРА ползвайте ГОГОЛ а не публикувайте фалшиви новини. Нищо лично ...

Така, но и БСП да бяха, все същото. Няма кой да управлява качествено и интелигентно тая нещастна страна.

Страх ги е, че при нас минималната ще стане колкото в Гърция. Нямало е кой да им каже, че това няма да се случи в близките 20 години.

И на мен ми направи впечатление, че от не издава ни вопъл, ни стон по темата. Докато бяха панаирите със снайпериста и онези четиримата смели, героични КУРсанти чак мислех, че се е изнизал през Терминал 2 занякъде откъдето няма екстрадиция.

Представям си фирменото събрание - „Пичове, ами при нас в Африка условията са много по-добри!“

И за какво някой ще даде средна европейска заплата? За щавене на кожи? Или за обшиване на волани?

Гласувай за някой независим. Гласувай за най-малкото зло. Гарантирам ти, че ако се заслушаш малко, щр намериш своите хора. Но ГЕРБ са зараза, от която трябва да се оттървем възможно най-спешно.

В България всичко е прекрасно и инвеститорите се надпреварват да откриват нови работни места.

Mоже,може и още как, примери на запад от нас,колкото искаш..........А нашата драма е,че сме бедна държава,но искаме стандарт на живот като на богатите ни съюзници. Драма,от която изход никога няма да има,невъзможно е.

ей маймун, стига повтаря заучени фрази и опорни точки. Причината е посочена в изявление на фирмата - липса на работна ръка.

Причината е посочена в изявление на фирмата - липса на работна ръка. Всички коментиращи ГЕРБ и ББ са смешни папагали на партийна хранилка :-))

тикво,тикво!!!!!!гласувайте за ГЕРБ !!! един инвеститор няма да остане,само тиквата и цецо ще "бачкат"!!!

Пълен разпад в корумпирана мафиотска държава, в която емигрантите пращат милиарди, за да живеят роднините им, която краде отвсякъде (КТБ), в която престъпниците са в парламента и във властта и се борят за подкупите за купуване на всичко - от камъни и павилиони по улиците до изтребители на двойна цена от САЩ, на която са се нaгъзили и козируват и онези ги крепят на власт. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

А и тия дето ще останат без ТЕЛК-вете сега ще бачкат заедно с гербаджиите : )

Ми с тая политика на всичките, не само на Герб, в последните 30 години, единствената работна ръка дето остава в БГ е способна да работи само с лопата и кирка.

Първо собственици на фирмата са вече канадци, а не южноафриканци. Второ Боце като откри първия завод за тапицерии в Мусачево толкова превъзбудено се изказваше, а сега се е скрил в миша дупка. Новия завод на Шкода ще бъде в Турция, а не в България. Пак всичко се е изпокрило в мишите си дупки. Това че в момента митниците едвам работят заради новата система и трябва да чакаш един месец за да си освободиш стоката също никой не казва. Ами това производство може ли да чака един месец за да си освободи кожите от митницата за да ги обработи и да ги изпрати на БМВ? И последно ще фалират фирмата за да може държавата да плати обезщетенията, а не работодателя - хитро

Защо? Вижте, ние тук се гордеем с плоския данък,за вас го държим ,а вие бягате.Българите,бедните въобще не ни интерисуват. Стойте ,направете консултации с гроб,останете........още ще ви дадем....

Да ,липса на работна ръка е причината.Май скоро ще се наложи да започнат да работят "калинките"на боко.Само те останаха.пълно и препълнено е с тях.Само колко видови ПОЛЮЦАИ имаме.Поне 20.Комисйки,подкомисийки,как ще им се осигури служебен транспорт,колите са за прехвърляне на наши хора,нови ще купуваме. България е най богатата държава на планетата с най малко население,без природа вече,с най много депутати,субсидии,ранни пенсионери само екстри да искаш.,но без пътища,улици,тротоари,паркоместа.......

Защо ме триете.Защото писах,че плоския данък трябваше да ги бетонира тук/инвеститорите/ в мутроландия.Нали за тях е направен,защото този данък е за богатите ,не за бедните

Плоският данък е по-добър от прогресивния. Взима равна част от всички. А прогресивният взима от един 10%,а от друг 50%. Никой да не ми казва, че това е честно

В скоро време и други, защото заплатите са много ниски, работната ръка високо квалифицирана , а администрацията много добре си гледа работата.