Япония забрани пускането на най-голямата АЕЦ в страната

ТЕПКО официално призна, че безопасността на централата не е на нужното ниво

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а не бе, треперят им гащите на япончетата след Фукушима, а на наще тука в главата им е само евтин ток, да варят компоти на нощна тарифа и да се топлят на пружини от легла зимата, мда, такава държава сме ние

Теменужка, могат да я вземат евтинджос и кеф ти БелЯне, кеф тоКозлоДУЙ.....

Дано жълтурчетата си разбират от работата..да не стане втора Фукошимка Хирошимка..Че и без това япончетата ще тровят световния океана с милиони тонове радиоактивна вода!

Зачетох се в Уики - големи са измамници. Първоначално планирана да устои земетресение от 3-та степен, 40 години по-късно се сетили, че има и по-силни земетресения и направили изследване и с изненада установили, че в радиус от 200 километра са възможни земетресения от 9-та степен (как са го изчислили Уики мълчи, ама и ние по-добре да не питаме). Отделно за тез разломи пак сменили критериите - преди 40 години активен разлом е този, който се е движил за последните 120 ХИЛЯДИ години. Новият критерий е разломът да се е движил през последните 400 ХИЛЯДИ години...ибах тез критерии...по това време Япония е била мейнланд.... Така че нищо ново не са открили. Да живей прогресът!

Оказва се, че във Фукошима системите за безопасност са си сработили както трябва. Проблема е дошъл едва когато централата е залята от цунами. Доколкото знам в Япония имат записи от много време назад дори за по-голямо цунами. Това обаче явно не е взето под внимание при избора на площадката. Ако централата беше построена няколко километра навътре в сушата то цунамито няма как да е достигне. За целта обаче ще са нужни едни допълнителни канали и площ /земя/, а това струва скъпо в островна държава. Естествено инвеститорите се интересуват да платят по-малко и да спечелят повече. Тук се оказва подобно положението. Променят условията за да си спестят пари. Ако района е силно земетръсен ще трябва доста по-здрави и скъпи сгради, съоръжения и т.н.

Тези са камикадзета - от 1985 до 2011 няма проблеми и повече няма да я отворят....не разбрах защо? Проверката е показала, че ще експлодира или какво? Дай да седим на тъмно и студено, за да не стане сакатлък ли? Заебаваме прогреса и се връщаме в пещерите, за по-сигурно? Оцеляла смед земетресение в задния ѝ двор от 6.6 и пак не била безопасна? Електрическите коли отпаднаха ли? Да не мислят да ги захранват в вятър? И ще им викат платномобили, щото всяка ще трябва да си има по една платно и ще се движи само ако има вятър, ест. в неговата посока.

Баден Баден

Така се получава, когато в медиите се назначават необразовани примати, които единствено могат да работят с Google Translate и Copy - Paste. Образец: Материала плод на тези коментари.

Хахаххахаха 8 коментара и нито един по темата на статията!

"... по темата на статията"?! Ти виждаш статия, та чак пък и тема на статията? Браво! Ами пиши тогава по темата на статията, де!

Копи пейст, копи пейст... По 10 пъти и ето ти готова статия

ctrl/c ctrl/v за нищо си ги немате :)

Повторението е майка на знанието .... :)

Мисирка Сър.

"Разположена на брега на Японско море на остров Хоншу, атомната централа бе спряна за техническа проверка след ядрената катастрофа в АЕЦ "Фукушима 1" през 2011 година." Питам най-отговорно, понеже и друг път съм виждал текст да се повтаря 2 пъти в една статия... Това някакъв нов приом ли е, в журналистиката или моя браузер визуализира нещо не коректно - написаното.

Не се заяждай, че ще ни праснат текста и трети път ;-)

Защо във вашите статии толкова често има цели параграфи които се повтарят по няколко пъти?

А защо няколко части от текста се повтарят? copy/double paste или редакторът не си е изпил кафето?

И две кафета да изпие пак ще е мисирка.