Ядрената енергетика между Граовското и Английския валс

Или последното ядрено подрусване за АЕЦ "Белене", казва в анализа си енергийният експерт Славчо Нейков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На този "експерт" някой му друса празната кратуна. АЕЦ Белене може да бъде само изцяло държавен проект и това го знае всеки средно грамотен енергетик. Всичко останало са празни приказки за паяци. 7ми блок в Козлодуй е химера също както изграждането на частна ядрена мощност в Белене. Никой няма да вложи 30 милиарда евро без гаранции от държавата.

Ще дойдат години , когато наистина ще се съжалява за протакането на строежа на АЕЦ Белене и тогава ще се наложи ние да внасяме скъп ток! Румъния и Турция строят , ние спим , заради глупавите ни управници в министерствата, наложени по политическа линия!

Един блок струва 5-6 милиарда евро. Строи се за 5-8 години в зависимост колко ще се протакат процедурите. Ако беше построен АЕЦ Белене, щеше да се е изплатил и да е вече на чиста печалба. Но не и тук. Ако някой ще дава 30 милиарда, то на това му викам комисионна. Но вече технологиите са други: ФЕЦ централите са вече почти без пари. С толкова милиарди може да минем 100% на ВЕИ+батерии и приключваме със зависимостите руски, американски, всякакви. Ама няма как да се вземе такава комисионна - това е проблема.

След няколко години като закрием и АЕЦ Козлодуй ,предлагам на освободените площадки да засеем бананови плантации.Така окончателно ще се превърнем в бананова република,а и ще се сбъдне великата мечта на българите да ядът банани по всяко време.

как е енергиен експерт като е юрист? той ако беше читав щеше да е известен юрист , ама не. И той е експерт колкото баничара стана експерт след като го спуснаха с парашута за шеф на аец. от отгаве еот големите енергийни експери на лойко. Колкото и теменушка е експерт, може ама в счетоводните дела иначе да внимава да я не друсне тока, докато си ползва нещо де включва у контакт, тая експертка В българия всеки работи квото не разбира и държавата пропада колективно заради пишман експерти!

те и бананите не раждат целогодишно , еле па на бетонни площадки!

Помисли, може пък да си отгледаме на площадката още една огрооооомна Тиква. Може да е по-рентабилно.

Тоз експерт Славчо Нейков голям оптимист, бе! Как може да се наричаш експерт в енергетиката и да не ти се набива в очи, че цялата игра на правителството и на ГЕРБ и тези преди него е не да задоволи потребност на държавата по отношение на електрическата енергия, а да задоволят собствените си корупционни мераци????

Спорно е дали ни трябва изобщо нова ядрена мощност, при положение, че населението намалява, а също така и унищожената индустрия вече не изисква толкова енергия. Все пак само 28 държави по света имат ядрени мощности. Явно се оправят някак си.

_stankow

ФЕЦ работи само 2000 часа в годината. От 8500 часа в годината. Как предлагате да се отопляваме в останалите 6000 часа ?

.. той бетона се маха лесно - строяваш два цигански рода от северозапада и им казваш, че отдолу има жица и ценни археологически артефакти.... След седмица викаш тея дето ще садят бананите.

тогава що от ББ за Белене искат по 10 милиарда за един блок руснаците? Питам, че май съм забравил математиката.

Така или иначе ,ще трябва да купуваме електромобили, знаеш какви са тенденциите в Евролиберасткия съюз и европейските производители на автомобили. Ти представяш ли си като почнат да зареждат дори и 1 милион електромобила колко ток ще трябва??? Няма да имаш да си светнеш лампата и да включиш климатика. Пишеш глупости, сегашните енергийни мощности не са вечни, трябва да се заменят с нещо. Вярната и слънчевата енергия особено зимата не е толкова сигурна......

а дали слоя почва под цимента ще е плодоносен? аец а е строен на льос, а не на чернозем!

Това ако е ЕКСПЕРТ, аз съм ПАПАТА ! Само общи приказки и лакърдии. Такъв "анализ" и аз мога да напиша и то на коляно в метрото. С такива "баби" шкембелията ББ няма да се осъзнае!

Не му обяснявай! Няма да те разбере! Това е една от причините поради която ни е необходима нова ядрена мощност. АЕЦ"Козлодуй" е на доизживяване,а за развитие на икономиката и висок жизнен стандарт ни трябва евтина енергия. С фотоволтаици и с американски Марици това няма как да се случи. Ако продължават да ни управляват тъй наречените "десни" ядрена мощност никога няма да имаме, а ще останем и без Козлодуй. Отличителна черта на управлението тип "Борисов" е пълно неглижиране на националните интереси и слугинажа на чужди не български/американски/ интереси.

Шегата си е шега, но твърде е възможно по някое време да останем без ядрена мощност. Вещни неща няма и АЕЦ"Козлодуй" също не е вечен.

Енергия от вятъра.

Да знаеш, че съм заврял средния си пръст в гъза ти и веднага щом го извадя ще ти го дам да го оближеш.

Валсът не е енглийски танц, а австрийски, драги Славчо

Не банани, а марихуана можем да засадим на освободените площадки. Европа е наблизо, потребление има и България може да се превърне в основен производител и износител на марихуана.

Белене е комунистическо наследство, резултат от комунистическата грандомания. Още през 1986 руснаците не искаха да го строят по ред причини, включително и заради земетръсната зона. Така че всъщност затварянето на тази грандоманска комунистическа измишльотина е стъпка в правилна посока, нищо, че това трябваше да стане още през 90-те години на миналия век Правилното място на реакторите е в Козлодуй!

Що? Преди Борисов вие какво направихте за нов АЕЦ?

Станишев подари оригиналните реактори на Москва през 2005та. А сега гнусните кирливи бесепари разправят как АЕЦ Белене вече можел да работи. Уродливи нагли хора.