Втората по големина банка в света обмисля влизане в България

Високопоставени представители на China Construction Bank Corporation са посетили страната ни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дори и да купи или направи банка тук ще фалира на 100% , те просто не знаят с кой си имат работа (все още) но ще го разберат по трудния начин.

Ще се появят и чуждестранни доброжелателни спонсори за БСП, касичката ще им е пълна за изборите. А за ГЕРБ парче от баницата ще има ли? Не е честно, да останат само на единия кършей членски внос и субсидия от лев....

Целта на Китай е да превърне България в базов лагер и скалд за износ на китайската продукция в Европа! Това се случва днес в Уганда (поинтересувайте се от темата). Китай иска да превърне България във втора Уганда. Китай не е заритал за българска продукция и за микроскопичния български пазар! Миниатюрна България ще бъде залята от евтина китайска стока, която ще ликвидира само за няколко месеца мижавата българска промишленост! Китай ще схруска България за няколко дена и ще я изплюе, а държавния "глава" Радев е инициятор на ликвидирането на България! Радев и тоя Цветан Симеонов са пълни аматьори и дилетанти

Въпросните другари не ги интересува България, те виждат само комисионите и рушветите които ще изкопчат от операцията.

Това е хубава новина, НО според САЩ само западни бизнеси могат да оперират в БГ, никакви Китайски защото са комунистически и ставаме зависими. По начина с газопровода от Русия... Ставаме зависими от братушките..ха ха ))))

Но ни очаква Гръцкия вариант - всички пристанища в Гърция са с китайски йероглифи и претъпкани с китайски кораби с китайски контейнери. Поредният клон на "Пътя на коприната" ...чрез банки през бантустаните. Китай, чрез банковото си финансиране, изгони Русия от позициите и в Африка. Идва ред на Източна европа.

Може би ще започне да става интересно да се прави бизнес в България. От една страна разбиват се монополни компании, от друга има шансове да развитие на нови технологии, от трета няма как да прескочиш подобна банка, и като черешка колкото и да пречат управляващите, много са малки в сравнение с големия интерес. Навлизането няма да касае само България, а и другите страни в региона и средна Европа, които вече са вътре в процеса.

амчи ко с този мафиотски закон за банките , то кой не е стригал тово овче стадо та сега и на китайските плъхове дошъл реда

stankow

Малко ли са ни банките ?

За банка нямам мнение , ама се чудя защо в България няма гробище за китайци !? Кой знае какво ядем в китайските ресторанти ! Добър апетит на тези дето ще вечерят китайско тази вечер !

Ако ти спрат нета, сигурно ще умреш от запек. Щото няма да има на какво да сереш...

Умира китаец в София и веднага го замества китаец от Китай. Няма по-устойчив документ от български паспорт на китаец.

Значи сега освен руснаците започват да ни превземат и китайците? И кво ши правим с националната сигурност?! Нали заради нея имаме дюнерджийница на всеки ъгъл?! Ми ся, китайски ресторанти и в градската градина ли ше правим?!

Никога НЕ ти е пукало за БГ , аз самият себе си! Даже "кръвно" си се "клел" пред "скелетите", че ще пожертваш и семейството си ако се наложи, за да спасиш някой скелет! Амин!

Щом е китайска - може ! Само да не е руска , че видяхме какво стана с КТБ , дето имаше за акционер една руска банка !

ЧебуРашките вчера : Народа няма пари ! ЧебуРашките днес : Народа има нужда от Китайската банка да си държи парите !

В Кат-Ебе акционери бяха не руснаци, а разни платени соросоиди като асен генов, онзи мухлявия от капитал и оная цона, дет беше една време омбудсман на столична община. Те бяха акционери в КАТ-ебе! ... Гражданският активизъм стигна и до общото събрание на акционерите на Корпоративна търговска банка (КТБ). Представители на гражданското формирование "Протестна мрежа" са взели участие на провелото се днес събрание, става ясно от съобщенията им във Facebook. Представителите на "Протестна мрежа" преди събранието от ляво на дясно Асен Генов,Георги Илиев , Антоанета Цонева и Теодор Михайлов... ОБАЧЕ НЕЩО ИМ СЕ СМРЪЗНА БЪРЗО ла.ненцето на дупитата и замълчаха виновни като се срути КАТ-ебе!

Ама ... ама ... нали ние мразим комунистите?

ти на чипираната хипер-диктатура ли казваш "комунисти"? при комунизма няма да има баМки!

Като не искате китайска банка, повече доверие на българска банка ли имате? На такива, като Хампарцумян, който да го сурвакате със 100 бона месечна заплата. Що не питате Мартин Петров, дали би си внесъл отново паричките в българска банка???

лъжеш ! 250 хили взима, копелето му с копеле ...

Браво ! Президента на България Румен Радев , покани Китайски банки да дойдат в България , както и инвиститори от Китай и това е добре за икономиката на България !

Втората банка в света? Защо не? Поне ще сме сигурни, че няма да фалира, както ни отидоха паричките с банките по времето на Виденов. Повече банки - повече конкуренция.

Поне ще сме сигурни, че няма да фалира -- ха ха ха ...

Сигурен съм,че никой от пишещите тук НЕ ЗНАЕ какво е Китайска банка!АЗ,обаче,знам,защото съм имал сметки при тях-горе-долу е това,което знаете за Китайската стена,непробиваеми са!

Китай има такава политика за дава огромни кредити с апетитни лихви, но с времето обева кретитополучателя, който с десетилетия работи за връщане на кредитите.

Очаквайте Плевнелиев да се изкаже, че той първи е поканил китайците и от 10 години работи за идването им в България.

Тук не става въпрос за банкиране на дребно и даване на бързи и жилищни кредити, а за финансиране на инфраструктурни проекти за много милиони и милиарди.Хора с трилиони няма да се занимават да цъкат на дребно.

Където и да е т.н. "банкиране", то рано или късно се връща, рефлектир върху хората и ТЕ плащат цената ... Лихвата е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО !

Пълни глупости говориш! Лихвата е принадената стойност на бизнеса с парите. Ти от къде вземаш заплата. Всеки бизнес си слага печалба, нали от това се живее...

Колкото повече банки има, толкова повече конкуренцията ще е по-голяма, а от това може само хората да спечелят. Така беше и с телефоните и знаем какво беше, когато имаше само един оператор. Хайде да видим сега, кой се плаши от конкуренцията и по това ще ги познаете, дали не са замесени в игрички. Пък, ако тази китайска банка не предложи изгодни условия, кой ще си вкара тогава парите в нея, но не вярвам, там, където има китайско, разбива всякаква конкуренция, а това е удобно за тънкия джоб на българина.

Глупости! Я виж сега цените на оператрите - х3 спрямо 4 години назад! Каквито и да са т.н. "лихви", това са пари "от нищото" , каквото Нищо са по припнцип "парите"! И затова "нищо прим" ти ще хвърляш повече усилия от колкото си хвърля до момента, за да може да върнеш "нищото"! Т.е. ще хабиш повече Енергия, който ще "поглъща" друг ... оня "отгоре"! Е па ти си идиот , бе ... ти се убиваш сам, въртейки все по-бързо и по-бързо колелото!

още има за тарактисване !

Добре е китайкците да се намесят тука с тези лихви от 8-9% на кредитите хич не става европейските банки съвсем се оляха хем сме бедни хем високи лихви по кредитите какъв бизнес да се развива тука.(говоря за честен бизнес не за пране на пари и измами с ДДС)

Лихвите на китайските банки НЕ СА НИСКИ. Питайте ББР.

И това трябва да ни радва ли? Страната на банките и бързите кредити

Трябва да ти светне червена лампа и да бягаш на другият тротуар, когато видиш надпис "баМка"

Бързите кредити спасяват хората в беда и подпомагат бизнеса. Лихварите да не коментират,!!

Как ги "спасяват" бе, лъжец? Ако той няма "днес", т.е. не му стигат 100 лв, как и от къде "утре" ще има да върне 200 лв? От къде? И ако предположим, че ги вземе от заплата тия 200 лв, то значи, че в края на месеца вече няма да му достигат 200 лв (а не му достигаха само 100). Взима пак заем за 200 лв, а ще трябва да върне вече 400 ли .... и т.н и т.н... той УМИРА В СПИРАТА НА КРЕДИТА ... за да "подпомагал" бизнеса?! ЛУДА РАБОТА! Кой ти каза, че АЗ съм длъжен да ти подпомагам "бизнеса", като САМ се убивам по този начин?! ЕЙ, момче .... ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО ... МНОГО СТРАШНО ЩЕ СТАНЕ!

Чудно как някой те спасява като те натиска надолу, когато се давиш. Само тотално закъсали или малоумни хора са готови да се подложат доброволно на такова дране.

Китайците са номер едно в банкирането .половината сащ е в ръцете на китайски банки. Мн силни кредити и лесни.

Мн силни кредити и лесни --- С БГ окончателно ще е свършено с тези "бързи и лесни" кредити. Кредитите трябва да бъдат - бавни и трудни, както е в Германия. Там НЕ отпускат кредит, ако се прецени че вноската би затруднила в бъдеще нормалният живот на кредитоискателя. А тук е точно обратното - тикат ти кредита в ръцете, знаейки, че е неизплащаем и те фалират , а накрай се окзав, че не си щат и апартаментчето!

Другата седмица като чуят каква комисионна иска боко и ще забравят за България!

Миналата седмица от съобщение на президентството стана ясно, че държавният глава Румен Радев е поканил китайска банка да открие представителство у нас, но без да се съобщава коя точно е финансовата институция. Следващата седмица от съобщение на БНБ след нареждане от министерски съвет ще стане ясно, че българският премиер е посъветван от американския си колега Доналд Тръмп и няколко европейски министър председатели, че дружеството няма достатъчно опит и капиталова адекватност за да оперира на територията на страната.

Добра новина. Колкото повече банки толкова по-добре. Очаква се развитие и напредък.

Ако я е поканил Президент Радев, то значи че Еднокнижният Ленторез ще направи всичко възможно да провали начинанието.

Под "офчата" кожа на китайската баМка, със сигурност се крие вълчият кожух на СберБанк ...

Защо натискате минуси бе, маскари? Не помните ли Южен Поток, Белене и прочие?

Те повечето бани закриват клоновете, тия решили нови да отварят! Чудна работа ...

Какво значи обмисля ? Аз разбирам да е производство на някакви високотехнологични машини тогава наистина да обмисля и да се чуди . А то цялото им обмисляне се състои в това дали да пльокнат един билдинг на централна улица за да ни дооскубят със същите лихви като на другите банки

Китайците не са глупави. Те работят предимно със свои банки. Ако искаш инвестиции/Китай има свободни пари/, ще приемеш и банката им.

Въпрос за тия с парите , за колко време може да я фалирате ?

Искаме по-лесни кредити !!!!

Ми ще влезе, ако трябва до София ще влезе

... а бе за какъв Радев говорите бе другари... Този екскурзиант с Долцинея Деса си кой ги брои бе другариии...!?!?!? Ако не сте вие комунистите журналисти, кой да се сети за недоразуменията Радев и Деса... И този комунист на комунеистеическата палата, още ли е жив бе другариии...?!?

Страх ги е мутрагените, че китайците са голяма конкуренция и ще ги смажат! Няма да могат да дерат по 20 кожи с високи лихви по кредитите!

О, ще се договорят, не се притеснявайте.

пчеличке М7 как нещастнико си "ужилил" райфайзенбанк и уникредит булбанк?

Изпълняват хората китайската държавна програма - нищо че сме в ЕС - те пак ще се опитат да си ни превземат отвътре. А точно тия - и да ги гоним, те пак ще се нартискат да дойдат у нас - китайските пари трябва да заробват малкоте нации.

един от всички тук да е попрочел какво става в съвременната икономика и политика извън това, което говорят по българската телевизия.

Бих взел кредит от тях с 1,5 ,% лихва срещу ипотека на панелката

А що не спестяваш, а искаш да се заковеш?

Зашо да спестявам ? Утре може да не съм жив

Наще мутри няма да позволят това да се случи за да може гръцките банки да продължават да ни тарашат с най високите лихви в света

банки в България колкото щеш. За кво са ни и китайски лихвари?

Няма ли да дойде най-после голям чужд инвеститор, който да донесе някаква добавена стойност в икономиката?! Само банки, кол центрове и други подобни се въдят у нас. Каква е ползата от такива? :(

Че кой ти каза, че трябва да имаш "добавена" стойност? Кой ти каза? 95% от хората имат ли "добавена" стойност! НЕ, нямат - карат с едно и също всеки месец Което значи, че след като 95% от хората МОГАТ без "добавена" стойност, значи и други 5% ще могат! И то наистина могат ... но не щата! Обаче Тълпата ще ги принуди!

Като дойде този инвеститор от къде ще намери работници? Българинът е мързелив и дървен филосов. Максимата му е - да не съм луд да му работя на този, ще го заеба, по-добре да си стоя в къщи. Ако не ти се вярва, отрий фирма и тръгни да наемаш работници. Дай им по 2000лв и ще видиш още на втория месец как ще започнат да искат повече пари. НЕ СТАВА В БЪЛГАРИЯ С БЪЛГАРСКИ РАБОТНИЦИ. РАБОТЛИВОТО ПОКОЛЕНИЕ, РОДЕНО ПРЕДИ 1944Г ИЗМРЯ. ТОВА РОДЕНО СЛЕД ТОВА Е НАУЧЕНО НА СОЦИАЛИЗЪМ - ДВАМА ИЛИ ТРИМА НОСЯТ НА ГЪРБА СИ ПОНЕ ДЕСЕТ....

понеже си нямаме мафия, сега ще дойдат едни триади

Тези още не сме ги ужилвали! Райфайзен, Уни Кредит и кой ли още не сме прецакали, та тези ли няма да излъжем.

Искаме съвременни банкови продукти- заем за ваканция например