17-11-2017 20-11-2018

Коментари

трябва да си ненормален за да се подложиш на циганския грабеж от псевдо банките

добре че съм от всеки 1-ви който няма кредит.... де да знае човек може и да съм се минал

От кредита оправдавам само този за жилище, защото парите са в него и заема има край, но наема е безкрай.Другото и особено кредит за таралясник в който е пърдял 10 години някой мазен германец си е направо за с кеф да го ощавиш.Хляб и сол ще ям, умирам ни кредит не взимам.Всеки кредит е все едно да станеш слуга на мазна мутра-седи , живей и само чакали и лапка.А този който взема бърз кредит е нищожество.Там си е Вълчи занаят.За всичко е виновна мутренската държава.

Не само за жилище е оправдано. Покупката на земя и имоти като цяло. Това е инвестиция, която си заслужава. Аз лично имам 1 кредит и той е за покупка на земя. Жилищя си имаме и не е необходимо да купуваме друго, но пък искаме да инвестираме средства в нещо сигурно.

вЪПИЮЩА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ! ИНВЕСТИТОР Е ТОЗИ, КОЙТО ВЛАГА СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА! ИНВЕСТИТОР МОЖЕ ДА БЪДЕ И ОНЗИ, КОЙТО ВЛАГА ЗАЕМНИ СРЕДСТВА С ЯСНАТА И ТОЧНА ПРЕДСТАВА И БИЗНЕСПЛАН КАК И КОГА ПОГАСЯВА ЗАЕМНИТЕ СРЕДСТВА! В твоя случай това е меко казано безумие! Вземаш едни пари на заем, които нямаш да купиш нещо, което ще ти носи не повече от 5% от заетите средства на година на единица площ, които 5% няма да могат да покрият само лихвите по привлечените средства! С други думи теглиш кредит само и само да си "вътре в играта" и да плащаш лихви, които сами по себе си представляват повишение на цената, която си заплатил за единица площ!? Само булгаропитек може да измисли такава "схема"... Земя се купуваше до 2006-2008г когато не беше минала 300Е/дка. След кризата цената на земята в България подскочи рязко и това прекрати всякакви възможности за спекулации. Останаха само спекулациите за подпомагане на селскостопански производители и животновъди. Но и там, нямаш ли човек, на когото да шариш, ще си останеш встрани от паричните потоци.

Първо лихвата е доста по 5%! Второ това е нормален начин за инвестиране и ако ти е неизвестно цената на земята не се променя драстично! Вземаш едни пари, които нямаш, но ако плащаш едни смешни лихви(както е в нашият случай) определено има смисъл. В крайна сметка инвестираш СВОИ средства!!!! Хайде да не разбираме от делата на другите! В тази държава се научете, че не Вие сте най-умните, а другите са идиоти!!!! Тази инвестиция е добре обмислена и премерена, ЯСНО?

Освен това никъде не е дефинирано, че инвестиция се прави САМО с лични средства! Всъщност Вашето е некомпетентност!

Трябва да се вземат мерки срещу банките. Не може лихвите по влоговете да са 0.01%, а например като си теглиш пари на датата от влога да ти взимат много повече, от всякакви такси, част процентни. Може би трябва да се обвържат процентите не лихвите по влогове с тези на кредити. Примерно едните да не надвишават 2 пъти другите.

Само какви глупости са изписани по-долу.....дыъгът е част от живота бе хора! Не дългът е проблем, а тогава, когато човек не може да си направи сметката и после не може да си покрие борчовете. Кой не пазарува с кредитна карта, кой не купува стоки на изплащане, кой бизнес няма дълг... Ключовият въпрос тук е колко от тези заеми кредити не се погасяват, това вече ще е показателно за наличието на проблем.

Може първо да спестяваш и после да си плащаш. Дългът е риск. Доколко основан е друг въпрос. По комунизма едва ли не хората нямаха дългове. А тук правят реклами на кредити с безотговорно държане. Част от тези реклами трябва да се забранят.

така поднесена информацията е доста подвеждаща. Трябва да се прави разлика между фирмен кредит и кредит на физическо лице, кредитна карта, ипотечен кредит, лизинг, кредит от банка и кредит от небанкова институция. Тези цифри не значат непременно, че сме потънали и положението е зле. Напротив - фирмените кредитичесто значат, че икономиката се развива и кредитите се взимат за подновяване на оборудване или разрастване на бизнеса. Същото е и за колите или имотите - в по-голямата си част хората са разумни и взимат такива кредити, когато са сигурни за бъдещето. Аз лично имам лична карта и лизингов автомобил. Значи в регистъра ще фигурирам с 2 кредита. Като цяло финансовото ми състояния се е подобрило значително през последните години и дори се надявам да ми предложат платинена кредитна карта, значи да имаш 2 кредита изобщо даже не значи, че нещата са много зле. Друго е положението при бързите кредити. Затова е важно да се прави тази разлика. Но за бързите кредити ще кажа, че често човек опира до тях, защото не е могъл правилно да управлява финансите си. Вчера в магазина един беден човечец купува хляб и кисело мляко и брои стотинките. Но преди даже да ми е станало жал за човека, на който бях готов да му дам 2 лева да си ги купи, изката двайсетачка и си взе 2 кутии цигари и лотариен билет... Голяма част от бедните си прахосват парите за цигари, алкохол и билетчета, а после, като дойдат неочаквани разходи - започват да се тъхкат, вайкат и да взимат бързи кредити, които не могат да върнат.

лична карта=кредтна карта... ега ти, още не съм се събудил

Ти дето не си се събудил, но не си и в час. Да имаш кредитна карта не е равносилно на това да имаш кредит! Трябва да си изтеглил/разплатил с тази кредитна карта сума по-голяма от месечния си доход, най-често получаван по сметка в същата банка, за да ти се брои за кредит. И въобще, кредитните карти са за удобство. Носиш си пластмаса в джоба, ако евентуално нещо излеза изневиделица. Иначе с нея малките плащания, които споменах не се броят за кредит, защото те се зануляват всеки месе. Всички кредитни карти (почти) вече са с гратисен период за погасяване 45 дни. Далаверата на банките е чарджа от твойте плащания на търговците, скубят ги като невидели! И твойте такси. Като абонат си им. Но пък имаш самочувствие без покритие и това те прави щастлиФ.

Не, но хората с кредитни карти също фигурират в този регистър. Ако закъснея с плащанията, ще ме пишат там като некректен. Да, съгласен съм, че кредитната карта е удобство. Не толкова, ако излезе нещо - имам пари да си купя каквото искам и не правя импулсивни покупки. Моето мнение е, че ако иска човек да си вземе кредитна карта, трябва да има спестени отпуснатите по нея пари. Удобна е за плащане основно в хотели и за наем на автомобили, защото може да се блокират пари, с които след това другата страна може да оперира, докато при дебитната карта блокираните пари могат да бъдат върнати само обратно в картата и става много неприятно, когато хотелите имат практика да блокират средства по дебитни карти, вместо да ги изтеглят за плащане - т.е. трябва да имаш два пъти сумата за хотела, като в най-добрият случай след 3 седмици ти връщат блокираната сума. Така че удобство е и не е въпрос на самочувствие, аз си го имам и без картата. А задълженията ми са с гратисен период до 2 месеца, но си ги погасявам в края на всеки месец. Нали знаеш, че всяко удобство си има цена - никой не те кара на сила да имаш, но защо не, ако ти спестява други неудобства. Кредитната карта определено има предимства и не ми пречи да плащам 90 лева годишна такса в момента. За мен удобствата струват повече от това.

да ви кажа ли нещо честно ... корабът потъва, вече почти нищо от него не се вижда - спасявайте се!

А зконни ли са фирми за бързи кредити с лихва равна на тази , кято вземала лихварката от романа на Достоевски "Престъплениеи наказание". На кого са тези фирми?

Щом си сложиш подписа на договора си е законно. Никой никого не кара зорлем да подписва. Ако вземаш кредит, то трябва да си правш сметка и как ще го връщаш. Лихвата се договаря между страните. Ако ти изнася одписваш, ако не ти изнася си тръсиш алтернативи. За конно ли е? Да, разбира се!

ами ,то лихварсвто си е най лесният и доходен бизнес, даваш пари назаем със лихви и не си напрягаш мозъка за нещо по креативно,единственото по креативно е да действаш и да се развиваш във далавери!във далаверрата е истината,защото срещу парите никой не може да устои!

Неоколониализъм в действие... Финансово зависимият човек НЕ Е свободен и независим! Както се казва: " Може би не всичко, което капиталистите говореха за комунизма беше лъжа, обаче всичко, което казваха комунистите за капитализма-се оказа истина! Навремето бай Тошо е на едно от посещенията си на Запад. Делегацията влиза в произволен магазин. Посрещат го приветливи продавачки,начервени, набелени, широко усмихнати... Като злизат после навън западен журналист го пита:" Видяхте ли нашите красиви момичета продавачки, усмихнати, а вашите все уморени, намръщени и неприветливи? След кратко мълчание той отговаря: Да, видях как изглежда усмивката на страха!"

Слава БОГУ че съм от тия малкото които не са обременени от кредити и прочие неща! Благодаря ти Господи !

Не Богохулствай! Христос е започнал първо с изгонването на търговците от храма! Не Господ те тика да влезеш да си теглиш кредит без да си правиш сметката...

прав си! Обикновено това са работодателите с мизерните заплати и монополистите с надписаните сметки.

Ако искате да спите спокойно, не взимайте кредити! Няма по-коварно нещо от банките - измислени са, за да ограбват. Някой беше казал, че ти дават пари само когато не се нуждаеш от тях и ти ги взимат, когато най-много се нуждаеш. Рецептата е "да се простираш според чергата си". И другото спасително - отделяйте всеки месец по 10% от доходите си. Клише, ама спасително. Но ако робувате на алчността и егото, спасение няма. Затъвайте си.

Истината е, че сме беден и болен народ. Винаги сме били бедни, от освобождението насам, но поне храната ни беше читава и по царско време и по времето на комунизма и бяхме що годе здрав народ. Сега с тези боклуци, дето ги внасяме се довършихме съвсем. Колите ни уж нов внос, ама втора ръка, стари и вредни, морето си унищожихме и продължаваме, планините все още не, но натам сме се запътили. Народът изпростя и оскотя съвсем. Почва се нов бизнес - да се горят европейцки боклуци и те ще ни и довършат. Не съм оптимист за тази държава и народ, но ние си го правим!

Както се казва "Живот на кредит" ! Ами тъй де той живота си ни е даден на кредит свише !

няма нищо лошо в кредита , стига да ти е по джоба т.е. не повече от 25 % от заплатата ти и да правиш нещо смислено с парите

Радвам се, че към днешна дата, и към дати от по-минало време съм бил и продължавам да бъде финансово свободен и необременен с кредити човек... Това скъпи мои струва скъпо! Но пък си струва :) Бансктерите - новото османско робство за българите! Само тук 4-годишно дете с убити в катастрофа родители става наследник на кредит! Това е благодарение на банковото лоби в парламента. Честито да ви е! А тъпите кравари, понеже са много тъпи ти позволяват 3 пъти в живота си да обявиш фалит и да се спасиш от преследване на кредитори! 3 пъти! Има ли разлика между вашата дермокрация и тяхната?

как подчертаваш текста да стане по дебел ?

сложи желаното от теб между звездички без да оставяш шпация между езвздичките и първата и последна дума на това, което исакш да подчертаеш*.

Това е ужасяващо. Не взимайте кредити, освен при крайна нужда.

При 1млн пенсионери под чертата на бедност и 800 хиляди работещи бедни може да се направи ОБОСНОВАНО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ, че цялата страна се намира в състояние на "крайна нужда"!

Ами вместо да се заробват с кредити да излязат на улицата и да поискат от управниците нормален живот

Българският народ е много финансово бос. Лесната достъпност до кредити го направи в голяма степен роб и той сега не смее да се бори за по-добър живот защото може лесно да остане на улицата и пак да е длъжник

Прав си ..не е трудно да си глупав много са с лопата да ги ринеш

тоя път се набутаха шефчетата. зимаш кредит при 5%, строиш и продаваш със 1000% печалбас. техниа план ше се провали, тоз път. първо зарад банкстерите и второ зарад крайниа купувач, който нема да намерът. ше гуедам кръв и перушина с кеф.

дано циганите, които ще наследят тази територия, удовлетворят големите изисквания на банките, те няма постоянна регистрация, личните им карти не се знае на кого са, от кога са, не разбира те ли всичко върви към провал, банковата система, икономиката, само ако спрат европейските средства за малко, ние сме аут, не кредите, не заеми нищо няма да спаси тази дупка, която се нарича държава

При демокрацията е норално да има роби - икономическо робство ! Уж си свободен, ама мръднеш ли или почнеш да приказваш повече отколкото ти се позволява, изхвърчаш от работа. Това са най добрите работници !

Очевидно е, ме се задава нов банков екщън! По-рано или по-късно балона ще се спука и НАДГРАЖДАНЕТО ще приключи безславно!

Нормално човешко сам да станеш роб-и защо ревът и се увеличават клушарите бездомни

"....банковите кредити .... са малко над 3 млн. броя ..." Още едно доказателство, че повечето от българите си мислят, че все още живеят по времето на социализма!

Аутсайдерите искат да живеят като краля.Банките не се научиха как се дават кредити.Нормалните хора не вземат, вземат само маргиналите, сиреч циганите.Банките са се превърнали в цигански дотатори.

нали това искахте за този народ, няколко милиона роби, ето ви ги, правете с тях, каквото си искате, но те вече са болни, бедни и умират преди да са навършили 60 години, нямам деца или само по едно, ще ги хванете за знаете ли какво, ще узнаете, пясъчните часовници няма да работят за вас, господа нагли политици от сега и от преди!

Боко и Лиляна имат ли теглен кредит и колко? Три-две-едно-хахаха!

гтолем кеф. исторически, това винаги е завършвало със хиперинфлация. правиетелствата на България са измъквали големите мушеници и банките, като са занулявяли масата от гражданите. СЕГА ПАК! И ТО СКОРО!

в щатите всичко е на заем, ама няма хиперинфлация. Напротив, заемите създават дисциплинирани работници.

ма верно ли? щатите дават заеми на хора, които са се пак отговорни, имат некви доходи и искат да ги върнат. тука моделъ е: ГОЛЕМИТЕ ЗАЕМИ - НА СВЪРЗАНИ ЛИЦА, МУШЕНИЦИ И ВЛАСТИМАЩИ, КОИТО НЕМАТ НИКВО НАМЕРЕНИЕ ДА ГИ ВРЪЩАТ. Превъртат, грабат, бегат и накрая държавата плаща като обира масата. примери: пирамиди, фараони, фалити на банки: резултат ВАЛУТЕН БОРД. Приватизациа, куфари, мутрокредити и резултата беше ХИПЕРИНФЛАЦИА. Мутробизнес и ти идва царя 2005-та, кат чист и неомазан....резултат: КТБ. Съга, вечнопечелившите пак ти кроят същото. И пак ше успуят. Резултат: измиране на сека смислена стопанска единица и секи що годе читав данъкоплатец. Протести нема да има. Само кръв и смърт. Което си е добре и закономерно. Нерде ямбол, нерде стамбол. може би се заблуждавата, че българската икономика прилича поне малко на таз в ес и уса? ИЛЮЗИЕС!