Всеки четвърти обмисля работа в чужбина

Водещият мотив за търсене на работа в чужбина на 25% от работещите е по-високото заплащане - за 95% от тях

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

слеэте при хората сега эаговорихте да внасяте работна ръка в България след като и днес както виждате хората от България се иэнасят ще внасяте виетнамци вместо да вэемете да работите и въведете реда съд система корупция да спрете всички ония които са над эакона да има сигурнос предскаэуемос в държавата и така да эадържите хората в България ,а някои може и да се эавърнат,вие ще вкарате виетнамци украинци и в момента който получат български паспорт веднага като сирийците и българите ще эаминат эа германия испания франция холандия и сте пак в омагъосания кръг на същото место,оправете нещата работете

В скоро време май пак ще въведат изходните визи... и кльоновете... и минните полета... И това ще се финансира от домус ага, гергов и компания. Щото вече не останаха баламурници, дето да им слугуват за по 500 лева на месец.

На няколко различни форума, днес излезе едновременно тази фалшива, тъпа и глупава PR статийка! Господарите на/от ефира пропагандират масово емигриране ( но те не емигрират ). Слави Трифонов, се изцепва от време на време "нЕма такава д'ръжава". Еми беги' бе Слави беги брзо' Имаше и филм от тъпаци някакви, преди време, дето други ненормалници не емигрирали а се евакуирали. Тролове, кликери, ботове и най-обикновенни ла%нари крещат от чужбина -ТЕРМИНАЛ2. За зелият този труд, горепосочените, са взели дребни, много дребни парици. Колко съдби ще унищожат? За тях няма значвение. Причината за това - арабите и негрите не са много добри като прислужници, работници, миячи на чинии и миячи на дЪрти задници! Друго си е някой от Източна Европа. Баламурник. Риба, която е хващат с бастун. Досега това вървеше. А дали и този път ще мине?

Затваряй кочината.ха..ха

И аз съм един от тях.

Мнооо ясно

Според моите скромни проучвания от работещите в България повече от 80% са вече на практика емигрирали. Познатите и родните ми си намират работа или в агенции за недвижими имоти които работят предимно с чужденци, или в компютърни фирми, които често даже са базирани в чужбина или в кол центрове на чужди фирми или в чужди фармацефтични бизнеси. Парите в България идват над 90% от чужбина под формата на преводи от емигранти, европейски фондове и инвазия на чужди фирми на българският пазар. На практика работещите българи са емигранти, които все още живеят в България, но вече работят в чужбина и работният им ден минава на чужд език по правилата на други държави. Нищо чудно няма, че 25% искат да сменят и местоживеенето си. Промяната само ще им донесе полза.

светло бъдеще в момента по Босфор ТВ и каза че ще става по-добре,ама никой не му вярва който може да напуска Мангало-Болшевишкият Задунайски WC го напуска,другите стискат зъби и се опитват и те.Дори и мангалите и мигрантите драпат да се махнат от него.Закривай!

Държава е шуробаджанащина и само се краде така ще е!

Нали българите от чужбина се били връщали? (т.е. явно нещо като: "бил съм се бил напил и са ме били били"?). Не стига че вече ~ 1-2 мил. са я напуснали, ами и от оставащите още към 4 мил. лелеят да освободят рая от присъствието си? Явно има нещо гнило (и май не в Дания)

Кой го е финансирал това проучване и с каква цел? За бизнеса ли е, да не приемат повече поръчки, защото няма кой да ги изпълни или някой друг търговец се интересува?

Само в България,докато работиш на работа се чудиш,от къде да изкараш пари!!!!

Всички знаем,че нашата държава е единствена на тая планета няма друга такава нали така такава уникална държава с такъв народ няма просто с думи не може да се опише ако се замислим дали има едно нещо дето да ни е наред май няма

единствения изход от ситуацията е ако повечето пенсионери имигрират на оня свят и редовия българин му намалят данъците..... хахахахах незнам каква ирония на съдбата е да се родиш в БГ

Едниствения изход е внос на работа сила от трети страни. Това е еидествения изход, обаче на най-младоте не им дреме, защото пир тях проблема няма да е толкова жесток, а и имат време с повишаване на раждаемостта да го поправят, при най-старите няма смисъл да мислят за след 20 години. И оставаме най пре....ните наборите от 70-те. Храни сега пенсионерите и всеки се прави на Лили Иванова - един се парви на патриот, друг си се загледал да не би някой да го конкурира за работно място, трети на базата на ксенофобия влизат в парамента. А аз питам съвсем просто - откъде ще се появят допълнително 763хил. човека след 20 години за да се пенсионирам при същите условия като хората на които в момента аз плащам. Честно ли е аз да плащам, а останалите да не се интересуват как ще се плаща на мен? Ами не е. Та да знаеш - ко си портив внос на работан ръка СИ МИ ВРАГ. Ама не ме интересува интересът на България, Русия , САЩ, не ми вкарвай някакво синовна отговорност към старите хора. Аз смятам, еч в момент трябва да се намалят пенсиите за да може да спестявам повече ако не искате да внасяте работници.

Това с вносът на работна ръка е една мантра с която управниците плашат народа. Я да видим, ми то и сега по морето в сезона наемат от Украйна, Молдова и от къде ли не. Я питай каква им е сметката да видиш какво ще ти кажат! А защо е така? Ами преди години се гавриха хотелиерите с персонала си. Сега хората работят навън, а тия боклуци тук се гърчат всяко лято. И недей разправя, че ще дойдат от Виетнам, при едни и същи заплати тук, еднакви разходи за квартира и т.н., а сами са щели да си платят билетите?! Нали е ясно, че това са лъжи и простотии? Или за това ви плащат, да ги пишете тия тъпотии по форумите.

Плашат се хората защото хората не разбират, а хората не разбират защото са прости. Прости са защото си избират простаци. А простаците просто си ги управляват. Абе пълна простотия ама карай...

Минималната заплата в Гърция е 683 евро при цени малко по-високи от българските атукашната е 510 бруто масово се търсят работници за за 600 900 лв

Тази земя ненаселена няма да остане. Като се има предвид гъстотата на населението по света, проблемните зони с трусове, цунамита, наводнения, суши и т.н. ние сме рай. Дали ще успеем да съхраним земята за нашите деца или ще отидем да живеем под наем в чужбина - от нас зависи. Вече доста турци изкупиха земи тук. Климата е добър, има достатъчно водни ресурси /и не само/, има разнообразен релеф. Тези, които мислят, че отиват в чужбина заради децата си, в същност ги лишават от това, което им се полага по наследство и за което доста наши предци са проляли кръвта си. Но има не малко хора, които живеят ден за ден и не мислят по-далеч от 3-4 години напред.

Като нямат пари да живеят разбира се, че ще мислят ден за ден. Освен това хубава природа и приятен климат има и на други места.

И понеже мислят ден за ден и са мислели така от началото на живота си - няма да имат пари. Ако за теб България е само хубава природа и приятен климат - няма какво да споря. В поста си намекнах за много по-дълбоки неща, но не си ги разбрал.

Стори ми се, че именно на климата и природата наблегнахте, затова и тях коментирах. Иначе да си обричаш децата на живот в нищета по патриотични подбуди не го подкрепям. Но както и да е - вие сте дълбока личност, а аз съм просто коп*ле, та сигурно не съм ви разбрал.

Ох престанете с този патриотизъм. Животът е един и трябва да се изживее.

the1_

Ами лиших да: лиших си детето от образователната система в България! За сметка на това му дадох тази на Англия и е щастливо дете, което учи, експериментира и работи в екип. А и да, не иска да се връща в България! А кой чия кръв е пролял е друга история. Всяко време си има своите герои. Няма нужда все да вадим костите от гардеробите. Има и други страни на тази планета, които предлагат подобни ресурси/условия. Не сме нито уникални, нито значими. Просто сме едни от многото. И е време да се научим да живеем с това.

То пък едното образование в Англия... Завършват тъпи като галоши и като им покажеш карта на Европа гледат като теле в железница. Ако сериозно си мислиш, че си му дал по-добро образование, си в жестока заблуда.

Добре, след като всеки едни работник у нас работи за под 1000лв. ми кажете толкова ли според вас взима добър автомонтьор в София. Говоря не за стартова заплата на някой, който ще се учи, а за наистина добър. Или според вас работник означава човек, който освен двете си ръце няма нищо, дори и глава? Е ако говорите за такива то тяхното място е да взимат социални помощи докато не ми дойде мерак да научат нещо. А не да ги наемат срещу 500 лв. на месец.

Не плащат никакви данъци и отчисления за нои.

Ако управляващите продължават така - данъци, такси, глоби, нови здравни вноски и т.н. да ни дерат кожите, до 1-2 години всеки 2-ри ще си търси работа в чужбина. Особено ако внесат 150000 работници от бившите руски републики.

Ако не внесат и то не 150 хиляди, а доста повече ще ти се увеличават здравните вноски, защото населението на възраст 20-65 години в момента е със 760 хиляди повече от населението на възраст 0-40. С други думи след 20 години пенсиите на НАЙ-ГОЛЕМИТЕ поколение ще се плащат от 760 хиляди души по-малко дори и един българин повече да не емигрира. Слагате вишки с каптечници , не пускате никого и след 20 години имате липса на 763 хиляди човека на пазара на труда. И разбира се, че трябва да изкарват парите за МОЯТА пенсия и МОЕТО здраве. А това, че не искате да има хора, които да се грижат за МОЕТО здраве и пенсия означава, че ТЕ СМЯТАМ ЗА ВРАГ. Не ме интересува какви са твоите убеждения, защото не вярвам, че по-младите ще са склонни да изхранват по един пенсионер на един работещ. Ще откажат. Ще избягат или пък ще изберат правителство , което ще напарви пенсионната възраст за МОЕТО поколение над 100 години. Та едно е да си срещу някой политик, но внимавай, когато се изправяш срещу ЦЯЛО ПОКОЛЕНИЕ, което все още има сили да бие.

Всеки четвърти ? Шегувате се нали ? Всеки си го мисли - това е вярната статистика

Всеки си го мисли, мнозина опитват, малцина успяват.

Статията е за кой го мисли, не за кой успява И според мен не са малцина тези които не успяват Здраве да е, и без това тия вестници и статии са алабала ....

искрено пожелавам на всеки българин по някое време да отиде в чужбина и да поработи за каквото е способен за да разбере как се работи и как се изкарват парите за които тук все плачат а не работят та дано всеки опита от западния капитал как е,че може и да станем държава тогава

И аз пожелавам на всеки. Но мисля различно от теб, никой нямя да се върне.

В България никой не се хваща за по-малко от 50 кинта на ден надник, за гадна работа. Стига сте лъгали с тия 400-500 лева заплати.

Ако до 2050г останат хора в Бг.ще е чудо!

в природата и пространството празни дупки няма ако си учил физика някога та не се тревожи,хора ще има каквито и да са

Ясно е, че по-образованите, по-квалифицираните трябва да вземат повече, но все пак и останалите трябва да могат със заплатата да си покриват елементарните необходимости за живот.

Да де , ама бизнесмените и политиците ни трябва да СПРАТ да КРАДАТ... Там е проблема.. А това ,че цялата държавица се е разкапала отвсякъде е следващият по ред. Не може с депутати, които НЕ МОГАТ ДА ЧЕТАТ на български да си мислиш , че ще стигнеш далеч...Т'ва е!

Основното е че гербажиите като чуят дребен бизнес, направо минават с трактора през него и никой не може да им каже гък, докато по на запад има програми по които идват на място да те питат имаш ли нужда от помощ .

Че 100хил в България взимат заплата над 2000 лева. Нали знаете че в това число влизат и всички които управляват фирмите и собствениците при някои фирми. Така че приказки от сорта аз давам 3000лв заплата...а аз давам двойка волове с каруца.

Статистиката не дели заплатите на реално работещи и държавни служители. Половината поплювковци по агенциите и министерствата миат доход над 2000лв!

Като сложиш и тези дето са на държавна заплата...значи представете си за колко работят хората и как живеят! Трудоспособното население уж е около 2.5 млн.

Смех, статия за балъци. Ще ви дават 25% повече, но разходите ще са ви 95% повече. Чужбина е само за такива с високо образование, ако ще чистите къщи или бачкате по строежи, по-добре си стойте у нас. Стандартът ви ще е по-висок.

Може би аз нещо се бъркам, но ми изглежда, че в България има и доста хора, които си живеят много добре.

Ако си гербаджия и всички около теб са на заплати 5 10 хиляди да.Ако си пенсионер с 125 200 пенсия или на 600 800 заплата не или безработен

Eвродепутатите са с по 25 хиляди евро заплата и пенсия

тия дето всеки уйкенд се изнасят в чужбина явно са все гербаджии селски,ТИЯ КОИТО РАБОТЯТ ИМАТ ПАРИ А ТИЯ КАТО ВАС КОИТО ПО ЦЯЛ ДЕН ТУК ХРАЧИТЕ И СТЕ ХВАНАЛИ ХЕМОРОИДИ ОТ СЕДЕНЕ ще сте само на копейките на спинозния куртев и ще блеете до като ви прибере създателя

Не сме при Кутев но вие при тиквата да

И аз мисля така, но това не е популярно мислене. Ще те оплюят. Повечето смятат, че сме "кочина", без да виждат положителното. Стандартът на живот не се определя само от доходите.

Докато хората не могат да се нахранят, стандартът им ще се определя само по доходите. Аз не си определям стандарта само по това и затова не съм в България. А ти драга българко явно имаш добри доходи щом мислиш различно. Я кажи сега колко плащаш на работниците си и колко данъци си скрила?

Докато хората не могат да се нахранят, стандартът им ще се определя само по доходите. Аз не си определям стандарта само по това и затова не съм в България. А ти драга българко явно имаш добри доходи щом мислиш различно. Я кажи сега колко плащаш на работниците си и колко данъци си скрила?

Аз

след още 1-2 правителства на ГЕРБ и БСП.. ще започнат поповината да си търсят..

Хората не искат да работят за 400-500 лева, защото тези пари не стигат за нищо.

И за 1000 не искаме но те повече от 1000 трудно дават даже и толкова не дават

Българка, живееща в Испания от 5-6 години: -...Ако в България някой и даде 1000 евро заплата, си тръгва пеша от там... Защо всички започват със заплатата. Та нали в интервютата, или в разговорите между търсещия и предлагащия работа, работодатела първо пита какво можеш да правиш, какви умения имаш, квалификация, техническа, или друг вид култура.Ще можеш ли да се справиш с предлаганата позиция? И съвсем естествено накрая идва ред и за заплащането, за условията на работа и др. Почти 120 години минаха от времето на Хенри Форд, когато за неговото конвейрно производство на Ламаринената ЛИЗИ, всяка сутрин той е вземал от улицата по хиляда нови работници. За две минути негов служител им е казвал-на един да поставя пет болта на определено място, на друг да завива пет гайки на същите болтове и т.н. Но това време мина отдавна. Сега се работи с модерна техника по модерни технологии и се иска висока квалификация, точно определени умения, култура. Тези, които на първо място поставят заплащането, притежават ли тези качества и освен тях, необходимата дисциплина, отговорност, абсолютното спазване на технологичните предписания и изисквания и др. и др.? Тези, които се изказват в цитираните изследвания, са същите, които предлагат да се наемат работници от Украйна, от Беларус и още от не знам къде си сулю и пулю. Та те ще бъдат далеч под нивото на съвременните изисквания за квалификация. Защо същите господа не вдигнаха шум, когато повсеместно нашите мастити управници закриваха и унищожаваха добре структурираната мрежа от БЪЛГАРСКИ ПРОФЕСИОНАЛНИ УЧИЛИЩА И ТЕХНИКУМИ, за да имаме образовани, професионално обучени на високо равнище НАШИ, БЪЛГАРСКИ МЛАДИ КАДРИ? Моля, отговорете на този въпрос.

Затвориха техникумите и професионалните училища защото така ни посъветваха западняците ( Германци, Французи, Англичани и Американци ) . В замяна на това не ни разглобиха като бивша Югославия. Това което сме съсипали и затворили ще го възстановим. Бъдете сигурна!

Това са пълни глупости, германци го съветвали, Прост народ сте.

Това, за възстановяването, е добре казано. Има и надежда за оптимизъм. Само, че времето назад е загубено. НИТО ЕДНА ОТ СТРАНИТЕ ОТ СОЦЛАГЕРА НЕ ДОПУСНА ТАКЪВ ВАНДАЛИЗЪМ ПРИ ПОВСЕМЕСТНОТО УНИЩОЖАВАНЕ НА СОБСТВЕНОТО СИ НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО. ВЪВ ВСИЧКИ СФЕРИ И СТРУКТУРИ.

ТИ ЗАЩО НЕ СИ ЗАПИШЕШ ДЕТЕТО В ТЕХНИКУМ? НЯМА РАБОТА ЗА КВАЛИФИЦИРАНИ ХОРА ТУК И ТОВА Е 1 ОТ ПРИЧИНИТЕ, В ТАЯ СКАЛЪПЕНА СТАТИЯ Я НЯМА!

На мен ми трябват работници от трети страни като мога да им плащам между 2000 и 3000лв. на месец. Не става впорс за програмисти и изобщо за вишисти - става въпрос за квалифицирани хора, които могат да работят добре и да взимат част от решенията. ДА разбират от един път задачата. И да бъдат лоялни към фирмата, а не да се опитват да ме лъжат за да си изкарат по-лесно парите. Малко ли давам и много ли искам? НА българския пазар такива няма. И като сте токова страхливи, че някой ще ви подбива цените - ами сложете едно ограничение от 1500лв. на месец над което да може да се наемет работници и от Луната ако трябва.

Искам да кажа, че на българския пазар няма такива свободни.

Има, има. От 100 човека, от 10 до 20 са точно такива....

На българския пазар НЯМА такива "фирмери" за какъвто се представяш ти! Лъжец! Ако си истински работадател няма да пишеш тук, че ти трябват работници! Има сума ти специализирани сайтове, платформи и фирми за търсене, наемена на персонал! Но понеже си казал А, кажи сега и Б! Напиши какви хора търсиш и къде могат да те намерят, за да предложат труда си! Хайде!

Троллл-л-л. Защо IP ти е от чужбина, БЕ?

Хора, които могат да работят с машини и да ги обслужват. Както и да извършват дребни ремонти по тях. Да знаят, че ще работят на различни места, че има срокове, че е важно да се спазват. Бързо да могат да се приспособяват ако една машина се развали да свършат работа с друга. Всички такива хора в момента си имат работа до втръсване. И не работят за по 1000лв. на месец. А бе не могат да намерят хора з амеждународни шофьори за над 3000лв. ти си стрънал да ми обясняваш, че няма такива фирми. Не просто вече не ни трябват хора , които присъстват на работа, а хора, които трябва сами да могат да я свършат. Защото се сдобихме с машини. ама се оказа, че българина е в Османската империя - има култ към ръчното, а машината е зло....

Я пак. Ако си "it"-специалист направо напускай. Най-обикновен мънки-кодър си.

+100

Да си подам св то нали даваш 2000 3000 аз съм образован повече и от тебе но бих работил за тия пари.

Грамотност е мноооого трудна работа. Вече и за свободен разговор трудно се намира такъв човек. Чудя се къде живеят тия лумпени на същата планета като мен ли или....затова ги блъскат и на пешеходни пътеки...не знаят как да пресекат улицата а ти да те разберяли от първи път

Като предлагаш 2000 3000 в коя фирма е това то и аз мога да напиша ,че предлагам ама къде да се подава св то дай кординати де

Пиши на онзи с предложенията по горе.

премести си бизнеса в Молдова бе! Чупка! давай им там 300 лв да ти целуват краката! А тарикати дееее

НЕ МОЖЕШ ДА ПЛАЩАШ - ФАЛИРАШ! НАЛИ СТЕ БИЗНЕСМЕНИ, ЗНАЕТЕ ГИ ЗАКОНИТЕ НА КАПИТАЛИЗЪМА, ИЛИ ТЕ САМО ЗА БАЧКАТОРИТЕ ВАЖАТ, А? БИЗНЕСМЕНИТЕ - КОМУНИСТИ!

Лъжеш. Такъв български работодстел няма.

Защо в проучването не са включени въпроси - колко държавни служители планират да емигрират? Колко катаджии, колко данъчни, колко депутати, колко калинки? Никой от така изброените не мисли да си търси работа в чужбина (те и в България не биха си потърсили). Емигрират само качествените хора, всички останали паразити седят и чакат някой да ги храни. Отделно се занимават с рекет и изнудване. Какво ще правят, когато и последния работещ напусне държавата не знам?

Е ти пък! Значи как да мисли за емигриране катаджията, като тумбака е платил солидна сума, за да го назначат на работа!? Средни тарифи за полицаи са между 4К и 12К в зависимост от града и длъжността. Но онези арменски пазаванки, помиярите на ефира, няма да направят разследване за това.

Нормално да се замислят, особено по-образованите хора. Ето аз например работих в България за 1600лв чисто, 20 дни отпус, 40 часова работна седмица. Сега съм на сходна позиция 15-16 градуса на запад - 2900евро чисто, 35 дни отпуск, 37.5 часа работна седмица. И да, базовите разходи за живот са по-високи, но независимо от това разпологаемият ми доход е неизмеримо по-висок. Да не говорим пък за това, че живея в спокойна среда, данъците ми отиват за отличната инфраструктура, а не по джобовете на разни селски политици и мутри и хората са по-приветливи, възпитани и спокойни. Докато не дойде накой интелигентен и волеви на власт и не направи такива реформи в тая държава, та чак манталитетът на простото ѝ население да се промени коренно, положението ще си е все такова и всеки четвърти ще иска да емигрира.

Много е трудно над 900 1000 чисто трудно да се намери работа какво си работил за 1600

the1_

В БГ вземах 1760 на месец. Бях програмисти, но не в София. Та може, но пак е доспа под нормалното за тази професия!

Тази професия дават поне някакви пари в другите са близо три пъти по-малко

Заплати 1500-2000лв за човек с образование не са рядкост в София, да не говорим, че в кол центровете получават по толкова дори и без образование, а само със знание на някой език. Аз лично говоря за сферата на инженерните компании.

В София 1500 2000 и тнт лв малко хора взимат данеби всеки втори да е инжинер или ахритект или пилот на самолет и тнт

Винаги на Запад ще еса по-високи заплатите, аз те рабрирам, че си избрал парите. Не разбирам защо се заблуждаваш, че ще се върнеш ако министър-председателя е умен. Ще се върнеш единстевно ако не успееш да се приспособиш. Ожениш ли се, имаш ли деца, женати ако работи и успявате да ги гледате за да се върнеш ще искаш да си сигурен, че ще има работа не само за теб, и за женати. И няма да се върнеш докато не те убедят, че фирмата, която те кани не е едниствената ти възмажност, а също, че това важи и за жена ти. Та недей да заблуждаваш себе си и околните, че зависи от министър-председателя. Това е причината да боксуваме - всички тук с надяват милион българи в трудоспособна възраст да се върнат.

Copy/Paste Последно ИНДЕКСЪТ НА МАКДОНАЛДС. Сметнете си заплатата в България ( ама брутната ) в сандвичи ХАМБУРГЕР. В България един хамбургер е 1.49 лв. Сметнете заплатата си в САЩ или Германия или в Англия в бройки хамбургери по цените там. Съпоставете резултатите и тогава решавайте да тръгвате или не! Колко струва един хамбургер там където си? Колко данъци плащаш? Колко лъжеш? И като лъготиш, по добре ли ти става?

Не разбрах какво опитвате да кажете, но се чудя какво ви вълнува брутната заплата? Данъците в различните държави и според конкретния доход са различни, та единственото важно за сравнение на покупателната способност е нетната заплата и какво можеш да си купиш с нея.

Трол гербески, стига си ръсил мозъци (които нямаш) за разни хамбургери и данъци

волеви и образован българин да промени манталитета на мнозинството? Да не искате да признаете, че всички вие образовани хора, които напуснахте страната сте били без воля за промяна, един вид егоисти. Почти 4 млн българи са напуснали страната, образовани, талантливи, свободолюбиви. И нито един от тях не е устоял в блатото тук. Защо? Никой не иска да се бори за другите, за общото, да има патриотизъм. Кой внушава тази изкуствена свобода, че можеш да живееш по целия свят и да си търсиш щастието като бежанец? Да проследим какво направиха социалистите, взеха частното, за да има за бедните, за справедливост. Обогатиха се, поразходиха се по света и решиха, стига толкова справедливост, време е за частна инициативност, време е за бягство и изнасяне на генерираното от масова експлоатация и манипулация. И кой ги внушава тези системи за управление на обществото? Кой прави хората да се чувстват добре когато изменят позицията си и заблуждават другите? Кой прави така, че хората да не реагират на неправдата? От страха и алчността ли се обезлюди страната? Може би сте намерили своето щастие и това, за което сте мечтали.

Абсолютно никаква социална политика спрямо работещото българско население няма в България!!!! Социална политика има само за циганите! За работещите българи няма,за пенсионерите да не говорим... В България по време на кризата вместо да имаше дефлация,както в цял свят,то имаше инфлация,а заплатите падаха главоломно!!! По света имаше дефлация и замразени заплати! В момента при икономически ръст цените в България растат много по бързо от заплатите,демек инфлацията изяжда доходите ни,докато по света заплатите растат по бързо от инфлацията! Ние все едно не сме от този свят!

А и преди него като гледах какво става, но той беше като светеща крушка, вече....казах на близките си: скоро тук няма да има кой да свърши каквато и да е работа, даже и за много пари! Така и стана.

тука има много желаещи да мигрират за москва, щото тука е много зле)))::::

Обаче в Москва не приемат прошляци и имат визи. Там не е достатъчно само да си го слагаш отзад и да си сорособлизник.

Чета заглавието , после чета кво пише под него и се чудя кой лъже?! Министъра който днес реве по медиите че проблема бил не корупцията а че немало кой да му бачка или тука това което се твърди че всеки 4-ти обмисля работа в чужбина. След това като се прибера у дома и погледна през прозореца какво да видя , къщи , коопеаций , блокове а там пустиня. Срещам една съседка и тя ми вика " Хубаво е че поне с теб от време навреме се виждаме тъ да обменя с някой една дума " а във вдох с 24 апартамента 50% пустеещи ..хората избягали кой в Германия , кой в Австрия ..Честно да му се чудиш на тоя алъш-вериш бизнес по тия земи, никаква идея за някакво развитие. Идеята е да ти плащат фиксирана заплата без шанс да ти я вдигнат , когато ревнеш искам още ти казват " ние тука даваме толкова като не ти харесва късмет в търсенето .." ! Пародията на държава рано или късно ще си понесе вината персонално , тъжното е че в Бустаня покрай сухото гори и зеленото

пълен срам и абсолютен позор за всяко едно управление след 1989 насам... Човек да се чувства чужденец в родината си... макар че и родителите му, и дедите му са си скъсали задника от работа с идея за по-добро бъдеще за децата си...

Живея в България, работя само с чужди фирми. Имам средно образование и незавършено висше. Нямам диплома за това, което работя. Докарвам си поне 5 пъти повече от средната работна заплата, върху които плащам около 25% данък след като се приспаднат нормативните разходи, което е доста малко на фона на данъците в останалите държави. Казвам го, за да подчертая факта, че нещо в България е тотално сбъркано - както в работниците, така и в работодателите. В България не мога да си намеря работа, въпреки че моите умения са признати от големи компании, за които съм работила, по простата причина, че нямам диплома. Никой тук няма да ме вземе на работа, защото всеки се интересува от хартийката, а не от уменията. Сблъсквала съм се с хора с дипломи, които нямат и половината умения, които аз имам, и честно казано са на ниво средно образование. За работниците (да ги наречм общо) - с малки изключения не стават. Мързи ги да работят, ако се решат да работят, го карат през пръсти. Често защото не знаят и, най-важното, не искат да се научат. Предлагала съм работа на мои познати, с която биха си докарали месечната заплата за 2-3 дни, ако се стегнат и работят, но са ми отказвали с мотива: ми кога ша пия кафе или бира с приятели!!! В чужбина работят (повечето), защото ги мотивира заплащането, което често е на база изработеното - ако се офлянкват както тук, няма да си докарат нищо. Иначе пак са мързеливи и пак карат през пръсти, но не се забелязва толкова, защото обикновено е работа, за която не се изискват кой знае какви умения. И пак са ниско платени, живеят мизерно, за да пестят и да има с какво да се фукат тук. Не знам от къде трябва да тръгне промяната, но така нещата няма да се получат - едните трябва да се научат да ценят добрите кадри, а другите - че ако не знаят, не умеят и не искат да се научат, няма да получават достойно заплащане.

явно работиш в някой бардак, иначе няма как да стане 5-6 пъти да взимаш повечесредната заплата ...

Абе и в бардак да е, взима. Срамен труд няма. Срамно е да гледаш в чинията на другия и да ревеш, че ти е малка...

може ли да дадете някакъв контакт, че в момента си търся добра работа? Човек с много и разностранни знания и умения съм, дори и с диплома, но за съжаление - не съм вече първа младост...

Успех. Не работя в ИТ сектора, а като преводач. в момента linkedin е доста добро място за хора, които има какво да покажат, с доста активни международни компании, които търсят кадри.

Дайте контакт

ЗАЩО ТАКИВА КАТО ТЕБ НЕ КАЗВАТ КАКВО РАБОТЯТ? ИЛИ ТОВА Е СЪЩИНЕНИЕ ПО ЗАДАНИЕ???ОБЩИ ЛОКУМИ...В СТИЛ НАРОДЪТ Е ПРОСТ...

работя като преводач. Доволен?

От работа остава ли ти време за приятел ако да остави кординати

Да ти чукна една справка в НОИ и да уточним, че не си осигурена или ако си, то е на мин. ставка за свободна професия? :))))))))) Готов съм да се обзаложа за горенаписаното. Работих в Брюксел като преводач 2 години и не им изтърпях педерастките номера и им теглих една дълга бълканска.

Може да се обзалагаш колкото искаш. Има кой да ме проверява и го правят по един или друг повод :)

В общи линии си права. Но има и в България почтенни работодатели. Плащат големи заплати и осигуровки върху получаваната сума. Потърси и съм сигурен че ще намериш. За 2017 г всички работещи и работодатели сме създали БВП повече от 50 МИЛИАРДА ЕВРО ! ! ! И това на фона на ликвидираните предприятия. А когато ги възстановим? А-а? А иначе има поне 20% мързеливци - по добре гладен отколкото морен. А като идат в чужбина, по тихи от тревата, по ниски от водата и работят ли работят. И като им дойде акъла, вече не могат да се върнат по една или друга причина. Ако си работлив и поне малко умен , ще успееш и в България. Последно ИНДЕКСЪТ НА МАКДОНАЛДС. Сметнете си заплатата в България ( ама брутната ) в сандвичи ХАМБУРГЕР. В България един хамбургер е 1.49 лв. Сметнете заплатата си в САЩ или Германия или в Англия в бройки хамбургери по цените там. Съпоставете резултатите и тогава решавайте да тръгвате или не!

Много си заблуден пич. Много. Индексът на претоплените питки показва само нивото на цените на потребителските стоки/услуги спрямо американските. Нищо повоче. Освен това "не сме създали 50млрд бвп", защото в тия 50 влизат повече от 5текущи инжекции от ЕС фондове и програми! И това е най-малкото. БВП е едно имагнерно число с хиляди условнисти, дори с тази "аз ям свинска първжола, ти печено постоно зеле, значи СРЕДНО двамата ядем свинско със зеле"... Не ми се обяснява повече. Накратко, България продължава да съкращава своята промишлена продукция, преработващата е почти закрита, а развоната дейност е умряла напълно. По декапитализация на промишленото производство в момента в Европа само Украйна е с по-големите темпове от нашите. Но пък и те много повече имаха от нас.

ей, мекере герберско, заври си бургерите с индекса от зад!

Като имате такива феноменални умения, не характерни за българския пазар, как пък една проста диплома за висше не доизкарахте???? То магаре от улицата да хванеш и във ВУЗ да го заведеш ще го завърши. Поздлагам на съмнение наистина вашите способности!

Че за какво ще си губи времето с висше ако е в това положение? В днешно време на човек с работен опит не му трябва диплома. Прост си, ама да се изкажеш, нали?

77% не одобряват привличането на работници от трети страни. И от тях половината искат над 2000лв. на месец. Ами изберете си едното или другото. или ще взимате по 3-4 хиляди лева и ще сте шефове на ЧУЖДЕНЦИ или ще бъдете на най-ниското ниво и ще взимате по 1000. Обаче има един принцип - никой не повишава добър работник АКО НЯМА ЗАМЕСТНИК. Та цял живот ще си стоите на най-ниското ниво и ще се чудите защо нямам възможност за кариера. Ами защото ако ти станеш шеф на сервиза няма да има кой да сменя гумите. А няма кой защото ти имаш претенции КАКЪВ ДА Е. Днес пак имам среща с един такъв кат вас - що вика отказваш поръчки. Аз му казвам - като ми доведеш 10 човека, които ти да ръководиш НЯМА ДА ОТКАЗВАМ. Вика - ама няма хора, кажи му ,че не може да му дадеш срок ще го правя сам. Е да ама никой няма да чака две години - независимо от парите. Та и днес с един такъв пак ще говоря - той иска.

Толкова е санитарния минимум, за това! Ти с колко живееш с 500лв на месец ли, или не знаеш колко трябват на месец. Ще се научите да плащате и тогава ще имате работници.

Работници у нас няма дори и двойно да се вдигнат заплатите. В маалата няма да ти платят за да им направиш интернет магазин, нали. Иначе на хартия изглежда, че трябва да внедрят дигитални технологии за да им се увеличи оборота бед да увеличават персонала. Ама и да им подариш компютър и система няма как да я управляват. Е така и не става да внедряваш машини навсякъде. Защото аборигена дори и да се научи да работи с тях, не може да ги обслужва и поправя. Работа ли искаш? Ами почни да поправяш машини , за които в официалните сервизи казват, че се сменят цели блокове. Не по 3000, а по 6000лв. на месе можеш да си докараш. Ама не можеш нали. Искаш аз да я поправям, ти да държиш инструментите и да делим поравно. Ами за пък мисля, еч трябва за назидание да си в калта за да може другите да видят, че трябва да се учат. Много сте отворени, ама не знаете, че вече са почнали да викат при проблеми хора от Западна Европа за да ги оправят. Плаща се на час колкото ти не взимаш на месец. И да има кретени, които не плащат на работниците, но това става предимно при нискоквалифицираните. Я виж как се плаща на монтьори в сервизи - обявите са за 40% от оборота. НА места дават до 50%, за по-лесни сметки. Колко да му плаща този, който е инвестирал в машините и сервиза - 80% ли.

В обучение на персонал а? Ходиш ли по вузовете да си търсиш млади кадри а? Плащаш ли за това а? Нищо от това не правиш, защото нямаш ресурс, затова няма и кой да работи. А щом сме стигнали да се изявяват еднолични фирми като крупни работодатели, значи сме много зле.

ТУКА ПОСТОЯННО ГИ ПИШЕШ - ЯВНО СИ ОТ РАБ. ОРГАНИЗАЦИИ И ПУСКАШ ТУКА КУКИ ЗА БАЛЪЦИ - ЩЕ ДОЙДАТ ГАСТЕРБАЙТЕРИТЕ ОТ МОЛДОВА , ВИЕ ЩЕ СТЕ БЕЙОВЕ. НЕ ТИ ВЪРВИ ТЪПАТА ПРОПАГАНДА, БАТКА! ИСКАТЕ ДА СИ ВКАРАТЕ МАЙМУНИ ДА ВИ РАБОТЯТ ЗА БЕЗ ПАРИ! И С ТАЯ НОВИНА,Ч Е ЩЕ ВКАРВАТЕ ОЩЕ 150 000 БЪЛГАРИ ОТВЪН ОЩЕ ПОВЕЧЕ ГОНИТЕ ХОРАТА ОТТУК. ЗАЩОТО СИ КАЗВМАЕ -ЯВНО ТИЯ НЕ ПРАВЯТ СМЕТКА ДА ДИГАТ ЗАПЛАТИ!

По морето дойдоха молдовци и украинци....видяха за какво иде реч и до година ще видиш какви ревове ще са че няма ниски кадри...по хотелите. За производство не може и дума да става, не че има такова де.

имах нерви да прочета пасквила докрай. Тоя фейк, че сме по- зле от Камбоджа го махнете. Щото има санкции за фалшиви новини... Но краят кърти мивки - няква щяла шеш да се връща от Испания за 1000 евра тук!!!! Значи е няква помиярка, която и там не ги изкарва!

а ти , помиярино, от къде знаеш колко получава тя там?

Парите не са всичко (както е и написано). Проблемът е много по комплексен и не мисля , че е по силите и възможностите на нашите политически герои. Той не им е и в дневния ред ако погледнем внимателно. Аз също бих заминал въпреки, че не ми липсват никакви материални блага. Съжалявам че не го направих преди 18 години когато ме каниха да работя в чужбина, но гаджето ми (днес моя жена) се запъна. Не виждам бъдещето на децата тук. Социалната среда тук ще става само по-лоша. Това вече го чувствам когато се прибирам в родния си град. Жалко, че съсипахме една уредена държава. И ние сами сме си виновни. Всички други бивши социалистически страни са по-добре от нас. Факт, който трябва да ни кара да се замислим "къде е повредата в нашия телевизор". Трябва да се говори за тези проблеми и много други

зарязах в Бг доста оечелив бизнес да го нарека средно 5-6000 на месец но кинизлизаюе през носа от нерви с хората коитл те завличат че били на еди кой си чоеек сега взимам 3000 евр заплата спокоен с щастлуво семейство без бизнес да му треперя без инврстиции, като спокойно заделяме по 4000-5000евро на месец, за какво ми е мизерната държава и надрания бизнес на който парите не струват нищо

Далаверата е в чужбина да бачкаш, а в България да харчиш. Да, кофти е живееш с още 4-5-6 диви селяндура, обаче пестиш кинти, имаш си стая в къща перфектно обзавдена със всички удобства. Да не би панелните мишки в българските градове да живеят в по-големи удобства?! Натрупаш някакви пари и после кеф ти Слънчака, кеф ти Банско, кафенца по цял ден на раздумка с приятели, излежаване пред телевизора и въобще сладко безделие. Може след някоя и друга година в имот да инвестираш за децата или го пускаш под наем. Това кога в нашата Родина ще стане със заплата от 600 лева чисто?! Затова не се чудете и ако работите ниско платена или въобще лайняна работа по добре да бачкате в чужбина, правят се пари само се пазете от измамници и "добри" хора. Успех!

Ще трябва да отделяш една- две заплати на година от тия , дето ги изкарваш с мъка, живеейки с нЕкви непознати цял живот гурбедчио

Не стига ли че имат работа ами и пари искат.Отпуска искат.Болнични взимат.Абе чудо.А сега и в чужбина искат да ходят.Ами ще взема и аз да ида в чужбина...

В момента ако си на 25 30 години образован е много трудно да намериш работа дори и за 700 800 лв в тая държава

Тия млади където взимат високите заплати са връзкари или програмисти доктори тираджии или в администрацията по партийна линия само техните хора ако не си от техните хора нестава

+++++++++++++++++++++

то "Не може в България да се плаща по-малко отколкото в Камбоджа," Да! В България! Но Гербландия, нещата изглеждат розови. Гребландия цъфти и процъфтява за сметка на България, която тъне в мизерия в ЕС.

са пълни глупости на охранени дебили!

мухаха до тук с химерата, че българинът бил националист, родолюбец и т.н. Баце всичко за българина е пари и пак пари, за пари българинът продава и майка си и тази статия го доказва. Пет лева да му дадат отгоре и отива и прави какво му кажат, а тия ала бала с развяване на флага насам натам по разни събития е цирк безумен. Друго доказателство е пътуването на българина зад граница на националните празници. Нали големи родолюбци що не си седи това долно простолюдие в държавата и да празнува с всички останали, които наистина милеем за родината и сме останали тука? Щото е селско простолюдие без ценностна система, възпитавано в материализъм и шуробадженащина, андрешковци живеещи на гърба на работещите граждани, това е истината. Селските измекяри не ги щем тука и с тях и без тях все тая....

От центъра на София съм, но едно ще ти кажа: всичко си има граници! Поляците също са по цяла европа, словаците са почти всичките в италия и австрия. Не може хората да гладуват и да се подиграват с тях имено селтаци, наричащи се капиталисти и демократи.

честно не ме вълнуват поляци и не знам си какви. Аз си гледам нас си и това, което виждам, е че българина не уважава ни родина ни традиции и се гаври с националния флаг. Аз съм градски човек и худя често в чужбина, но на националните празници си седя в града и ако има мероприятия ги посещавам. По всяко време може да се ходи в чужбина, граници не ги отварят само по празниците. Просто долното селско работническо простолюдие не иска да отбелязва празниците у дома, това си е, иска да ходи на турска земя и там да тачи турските или гръцките празници и да целува чужд флаг. Това е андрешковщината...

Ако си работодател разбирам болката ти сопол, никой дори и най-големия родолюбец няма да ти работи за мижавите кинти които му подхвърляш. Селските измекяри като теб си остават тук, махат се висококвалифицираните, знаещите и можещите.

сополче в голяма грешка, си. Висококвалифицираните кадри определено не са част от мигрантската тълпа, към която принадлежиш и ти. тези т.н. кадри ги привличат по споразумения и това си е било така от край време. Масовото мигриране не касае висококвалифицираните кадри а долното селско простолюдие, което е всичко друго ама не и висококвалифицирано, а просто, невежо и мързеливо, което е присъщо на селския човек. Тези като теб в цивилизованите страни са като циганите в България. Много жалко,е че българинът предпочита да гради чужди икономики вместо собствената си такава. Целувай чужд флаг и задник, храни се от чужда ръка и после ми говори за родолюбие.

Много ти е голяма устата, а акъл - йок.

Явно 3/4 от работещите в съвременна България са държавни чиновници - калинки ли им викат сега?

Такива са! Ти явно не си стъпвал в държавна или общинска институция.

Комунистите са си внушили, че се намират в предизборна ситуация и затова поръчват "предизборни" "проучвания", чиято единствена цел е да се очерни огромният възход на България при управлението на ГЕРБ! За щастие българите не са слепи и виждат с очите си как държавата ни процъфтява и се разхубавява с всеки изминал ден благодарение на неуморните и непрестанни грижи на правителството на д-р Борисов и ГЕРБ! Гордеем се с вас!

кратката равносметка в Бг 30 лв надница стикга за по едно кило кашкавал, сирене и кайма се ментета и боклуци.... в нормална държава 150 евро чиста надница (еденици) давам 4.50 за кашкавал, 4 за сирене и 4 за кайма тоест 12.50 евро, е какво да ги правя останалите 137.50 евро? освен да дишам чист въздух, да карам по чисти и хубави улици, да ям храна над която има строг контрол да се радвам, че детето ми има бъдеще... та какво да ги права се чуда пратете много поздрави на този който си избрахте да ве води към светло бъдеще- Боко тиквата

Ако не са такива като тебе да пречат на Борисов и на способните и родолюбиви Българи и тука щеше да се живее както си се опитал да ни представиш,че живееш

Ако Борисов беше и д-р да беше излекувал цялата българска нация …… и България !!!

в коя чужбина точно,каква работа бране на грозде и портокали ли ,или пакетиране на храни. без език, не можеш да отидеш на лекар по 6 човека в апартамент.

в страхотен апартамент (скоро къща ще купуваме на 1.8% лихва) за 500 евро всичко включено парно вода прочие, мои познати за това в София дават 1000 но 500, не са 1000 ами са 500, чистачи сме били в началото на по 1500 евро тоест в домакинството влизат 3000 разходи с всичко храна глезотии пътувания 1000 общо, а сега виж колко заделя чистача без език, след година доходите ни са почти 6000 евро на същите разходи

Стига се надува, знаеме ви как живеете мизерници ( и това съвсем не се ограничава до финансовата част, по ското- душевни мизерници) и винаги сте чужденци там, така ви гледат и така ще ви гледат, докато не си смениш и името на Джейсън напр

the1_

Завист!