17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди време наехме в блока едни майстори-водопроводчици, за смяна на инсталацията. Веднъж те злобно коментираха с един техен бивш колега, живеещ в блока, как според тях младите инженерчета били с образование, ама не можели като тях. Нищо не им казах, но ми се наложи аз - който не съм водопроводчик - после да им обяснявам какви са разширенията на тръбите на линеен метър, защо е важно тръбите да са укрепени не както им дойде, а през точно определено разстояние и че трябва да има компенсатори на разширенията, за да не се осучат тръбите като смок и да изкъртят всичко около себе си, когато дойде горещата вода. После ми се наложи и лично да ходя и са поставям наново изолацията върху тръбите, защото те първо спореха че изобщо нямало нужда да се слага изолация, а после я поставиха така, сякаш някой човек се е наметнал с едно одеало, а не се е облякъл с дрехи. Та така за големите философи-майстори с главно "М".

Разбрахте ли, алоу, матр'иала - учете за шлосери и фрезисти. По-умните неща оставете на нас - по-умните. Иначе ще сте учили за умни неща, ама като не можете да ги вършите (понеже само да си учил не е достатъчно, а трябва и да ставаш за това нещо) ще трябва да работите друго. Така хем ще сте учили нещо не за вас, хем ще трябва да работите нещо, за което нямате образование и опит и съответно няма да ви плащат подобаващо дори за него. С две думи - от много тарикатлък ще сте се прецакали двойно.

не еновина.И без това днешното "висше образование" и унас и по света, съответства на нивото на средното образование в България през 70-те и 80-те години на мин.век.

Пълни глупости.

За България, може и да си прав! Не зная и не мога да твърдя ! Но за СВЕТА, категорично НЕ СТЕ ПРАВИ!!!!! Факта, че в България образованието не е на нужното ниво, не Ви дава ни най-малкото право да обобщавате и да слагате всички под този знаменател.

Драстично да се намали приемът за висшисти. Стопанството на България иска определено,повече хора със средно техническо образование. Професори,уж умни ,а не разбират това елементарно нещо.

"Все повече висшисти ще работят на позиции за по-ниско образование".... вСЕ ПОВЕЧЕ ВИШИСТИ ЩЕ НАПУСКАТ България!

Логично, след като сме оставили 30 години среднисти да управляват и да бъдат министри, премиери, мениджъри, то сега висшистите ще метат улици и ще редят павета.

И офчари търсим и офчари!!!

Ми, поогледайте се и пуснете обяви около Парламента....и МС...там има отлични кандидати....