17-11-2017 20-11-2018

Коментари

100k не е висока заплата изобщо. Добра е, но е средна!!! В инженерните науки се взимат къде повече!

Кои са тези инженерни? Софтуеър взимат подобни пари начално и по нататък само ... Плюс това на ниво директор в банка доходите са 500к+. Не знам в колко инженерни работи редови служител взима пол милион...

Не е добра заплата за начинаещ, току-що завършил колеж, викаш? Я пак...?

Таланти търсят...не дипломи и образование (макар че завършването в престижен университет е често признак за талант). Ето ви нагледно как се вдигат заплати...Не с държавно постановление както българина си мисли! Заплата се вдига от пазаря, а пазаря вдига защото няма друг изход и знае че този за 100 хиляди ще му изкара 1 милион! Задайте си 2 въпроса: Колко пари изкарвате за работодателя си. и колко лесно може да ви смени за друг. Двете неща са вързани, ако може да ви подмени лесно, значи работата ви е лесна и всеки може да е върши ИЛИ не му изкарвате достатъчно. Няма бизнес в света или в България който ще се лиши от работник дето носи повече от колкото получава като заплата и е трудно заменим.

Няма незаменими, всеки може да свърши работата. Преди 50 години Харвард може и да е било нещо повече, но сега нивото на обучение е еднакво навсякъде. Учат се все едни и същи глупости. Просто висшето образование е една машина за пари, която се подържа успешно.

изпуснал си думата "трудно". Трудно заменими съм написал...не незаменими. Харвард работи защото е престижен...не защото не можеш да намериш информацията която преподават по интеренет. Хравард комбинира много фактори в едно..престиж, качество на образование и начина по кйото се преподава + хората които срещаш там и тяхното позитивнмо влияние. Аз съм учел университет с учители и учебници от Харвад но не мога да кажа че съм завършил в Харвард.

Викаш можеш да оцениш Гап риска на парижка клике опция с нестандартна колатерализация и експожър към валутния риск и без да си учил?

Зависи от фирмата, в някоя малка фирма може и да са зависими от определени хора. Но в една голяма фирма това няма никакво значение. Аз работя в голямахимическа компания, махнаха се хора които са строили тези заводи. Е, все още съществува фирмата и никой не си ги спомня вече.

Нищо не е това, освен това ги скъсват от работа. След година половината са в лудницата, останалите наркомани и тук таме няколко самоубийци за цвят.

Последствията от тъпата политика на Фед и ЕЦБ. Сега всички ще се надпреварват да искат повече пари, у с право, докато не се наложи да вдигнат пак лихвите на 10% и не го издухат тези с големите непосилни ипотеки :Д

В България добър анализатор изкарва повече от 100 000 долара годишно.

Откога това? Кажи къде да пусна сиви:д

Пусни в обора при кравата.

Викаш, където ти работиш?

А не прочете ли, че става дума за начинаещи, от студентската скамейка?

Ще дават повече, къде ще ходят. То 100к вече и водопроводчиците взимат в Лондон и НЙ. Иначе ще изберат хората с добри дипломи. Не се взимат добри пари във финансите само вече...

Вземат ама друг път, водопроводчиците де. Тъкмо си чета пощата, предложенията за product development Manager инженер-химик в Хемпшир са от порядъка на 50 хиляди на година, паунда.

Хемпшир не е Лондон или Ню Йорк. 20 бона отгоре ще ти отиват за разходи в тези 2 града, и ще взимаш директно колкото в Хемпшир. Да не говорим че българина е свикнал да му предлагат а за добрите заплати трябва да си поискаш/договориш. Живота и работата не са расторант в който твоя милост сяда и си поръчва от менюто каквото му предлагат и като не види това което иска се мръщи - ще трябва да станеш и да събереш смелост да се срещнеш с готвача и да му обясниш какво искаш.

В Англия заплатите са по-ниски отколкото в Германия.

Повечето водопроводчици са самонаети и така плащат по-ниски данъци, освен че 80к годишно бруто е стандарт в Лондон.

Какъв анализатор искат бре? Трябва им информатор само в резерва колко хартия ще напечатат и как ще манипулират лихвите. Анализатор трябва ако си в конкурентна среда и е капитализъм, а то сега е политическа корупция с обещания и популизъм с хартиени пари.

Бе той и Путьо печата рубли Ама и през 10-ина годинки маха по няколко нули Демек..не става само с ядене, трябва си и и силен гръбнак

Да не се притесняват от Уолстриит, масово се разрешава гей двойките да зачеват инвитро така, че младите кадри са напът.