Защо войната между САЩ и Китай тепърва започва

Вашингтон се опитва да попречи на Пекин да се превърне в суперсилата на 21-и век

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китай е най-големият кредитор на фермата. И говедарите ще разберат, че не е много умно длъжника да се репчи - лихвите могат да скочат с много.

И с кой ще воюват САЩ? Със себе си? Колко китайци има в САЩ? По отношение на Мексико например, знам че 57 милиона "американци" имат роднини в Мексико.

Юанът вчера се срина !!!!! Само няколко часа след като Министерството на финансите на САЩ се въздържа да обяви Китай за "манипулатор на валутния пазар", юанът се срина и проби минималната си стойност за цялата 2017 и 2018 година. БРИКС, хахахахаааа.....турска лира, рубла, юан НАДОЛУ !

И след Вашето задълбочено и компетентно изказване, на всички им стана ясно, че Китай очевидно не е икономическа сила - поне не и във Вашите фантазии... Между другото, явно съм изпуснал - кога според Вас Турция е влязла в състава на БРИКС?

SU-152

Войни вече не се водят директно между големите икономики, а чрез по-малките им играчи, или чрез т.нар. проксита/съюзници.Ако се огледате около вас у дома, повечето неща вероятно са произведени в Китай.Китайците обаче не се шегуват. Подписаха договор с Иран, която им предостави три богати на ресурси ирански провинции, които китайците могат да експлоатират и развиват до 2024.Това започва да вбесява някои велики сили, защото Китай се превръща постепенно в частично енергийно независима, а това никак не се харесва на досегашните пълни доминанти, контролиращи тези процеси чрез управлението на ресурси.Помните ли коя бе една от страните, символизиращи беднотия и мизерия в световен мащаб? Етиопия. Глад, суша, ад на Земята.Днес обаче Етиопия далеч не е това, което беше. Бедността бе смъкната от над 70% до под 30%. Как се случи такава удивителна промяна? Отговорът е...Китай.Китайците им дадоха ноу-хауто и финансираха огромни инфраструктурни проекти. Строят им железопътна мрежа, която ще възлезе на 4 милиарда долара, както и гигантски язовир, който ще разреши голямата част от енергийните проблеми на страната, и който ще струва около 6 милиарда долара - един от най-широкомащабните проекти в историята на Африка.

SU-152

Сами виждате как забравената от всички 100 милионна Етиопия изведнъж се превърна във фактор. До такава степен, че западната преса започна да се интересува от етиопци и да раздухват информации за липсата на демокрация там, за затворени журналисти и политици, за диктатори управители - позната история. Въпреки постигнатите резултати и въпреки тоталната незаинтересованост преди 30 години към когото и да е било етиопец. Вижте какво прави конкуренцията, а ?

Всяка империя граби и тормози всички други, докато си намери майстора. Така ще е и със САЩ.

Само се чудят, с кого да почнат да воюват, кой да оплюят? Сатанинска държава

Лентата назад : ЕС ''бе'' , най-силен , икономически , военно , и с най-голям авторитет в СВЕТА ! За което на САЩ не има хареса това , също и за търговията /над 80 % / с Русия . Съответно САЩ предприе крути мерки , за да няма по-силен от нея ,... санкции с/у Русия / за което САЩ си търгува и сега с Русия на 100% / , но ЕС бе отстранен от пазарите в Русия .. Наляха и бежанци в ЕС , напазаруваха си евро депутати в ЕК на ЕС , за да може да гласуват това което има се ЗАПОВЯДА от САЩ .. И ЕТО ,ЕС падна без война ! Не случайно , накрая Тръмп се изплю в очите на Меркел и Макрон ... Сега следващият враг е Китай ! ''САЩ за сега губи кибер войната с Русия , и икономическата война с Китай'' ! /според най-близкият съветник на Тръмп /!

..осъжда "държавата на незаконно следене", изградена от Китай.. Защото във ФАЩ следенето е законно?

Нали САЩ си признаха , за подслушването на Франция , Германия и Англия ?

Дали след като се справиха с ЕС , сега ще се справят и с Китай ?

Например , че Северин се завърна в родината си и има щастието да бъде съден от най-благородната съдебна система в света , където най , ама НАЙ-ТЕЖКИТЕ наказания са УСЛОВНИТЕ ПРИСЪДИ !

някой чувал ли е за синдрома на котката,гониш котката в тъмен тунел без изход,тя бяга панически от страх и накрая на тунела като вижда ,че няма друг изход ,се обръща и се хвърля в лицето ти

В задокеанската кочина има толкова много китайци, че не дай си Боже почне война с Китай, в кочината ще почне и гражданска война.

В историята всичко се повтаря след определен период от време. Отговора на САЩ е сключване на съюз с Русия ;но тайно както през ВСВ;.За Русия която граничи с Китай ще е от съображение за сигурност, в замяна на него при евентоален конфликт ;икономически или военен; ще получи пак три четвърти от Европа за определено време като награда.

Битката е предварително загубена от щатите ,тук трудно ще намериш стока в която да няма китайско участие ,но най лошото е че жълтите се сдушиха с предишният си смъртен враг Русия и сега руснаците им дават под някаква форма големи територии на север от Китай които да ползват ,именно това е най ценното за китайците. За руснаците е добре дошло също защото те с намаляващото си население не могат да ги използват и пустеят милиони квадратни километри земя.

Тези територии на север от Китай са Сибир и не им ги дават, а просто не могат да си опазят границите.Руснаците имам предвид. Така е от години - хиляди китайци всяка година се заселват из тези територии и руснаците не ги и гонят , не ги и търсят.

И питате , защо ? САЩ тайно се надяваха , че това което се случва не е вярно , докато накрая го усетиха ... Защо ли , И САЩ и Русия /Тръмп и Путин се срещат толкова ЧЕСТО ? Защото , след като катурнаха първият им враг по сила --ЕС , сега е наред другият им общ икономически враг ,---- КИТАЙ ! Сега с общи усилия ще мъчат да катурнат и Китай ... Затова в САЩ народа говори за много обемна война /световна/ , още в началото на 2019 г. . НИЩО НОВО НЕ Е ИЗМИСЛЕНО , ОСВЕН ,....ВЕЧНИТЕ И-Н-Т-Е-Р-Е-С-И !

САЩ изместиха ЕС и от руските пазари , за да може заедно с Англия да си правят харашото в Русия , без ЕС ... Но Китай им развали ХАРАШОТО !

SU-152

Кой разби US хеликоптера на палубата на самолетоносача Рейгън във Филипинско море?КОЙ?Кой?Лекари от ГРУ,руски,хакери,Путин....Кой?

за да се стигне до подобно събитие е нужен самолетоносач или въртолетоносач. За твое щастие Рашка е в пълна безопасност :)

Нали , ''КОЙ'' е Делян Пеевски ?

ако всяко китайче се изпикае в Тихия океан, сащ ще бъдат удавени!

САЩ вече нямат сили и възможности да сдържат развитието на другите страни. Американците обединяват Русия, Китай, Индия, Бразилия, Турция ... и т.н. против себе си. САЩ се провалят ....

sawo

По-скоро все още имат възможност, въпроса е до кога.

Нямат сили срещу големи държави ,но такива като нас въртят на малкия си пръст.

за сега

Нали ние , ганчовците сме насреща , след като си ремонтираме двата самолета , не ги виждам и китайците и руснаците ...

Убаво ке изтепаме жълтите, само дека ке ги копаме?

Американците постоянно "настъпват пастата за зъби, а после се опитват да я натъпчат обратно"! За тези 30 год. изнесоха кажи речи цялата си промишленост в Китай с цел по-големи печалби. Въобразяваха си "производствата там, а печалбите в Щатите". Само че нещата не станаха точно така. Освен че китайците бързо се обучиха, усвоиха и естествено ги копираха, а и печалбите в голяма степен останаха при тях! На този етап най-големия длъжник в Света са САЩ и то към Китай! Следващата стъпка просто бе повече от логична, започнаха и създадоха собствена индустрия. Както е известно апетита идва с яденето и амбициите им да станат N1 в обозримо бъдеще са вече съвсем конкретни. Накратко, американците със собствената си алчност за големи печалби всъщност създадоха и отгледаха този "дракон"! След 30 год. някои там започнаха да се "събуждат от дълбок сън" и усещат каква всъщност са я свършили! Никой обаче не им е виновен...

Нещата съвсем не стоят толкова простичко: Китай — супердержава? Какие ваши доказательства? , ВО, Окт 16, ако разбираш руски. Прагматични разсъждения без много емоционални залитания.

Преди 25-30 години американците седнаха със комунистите на една маса и договориха световния ред.Обърнаха гръб на всички истински и честни дисиденти които наистина се бориха срущу комунистическия режим.Сега реват че комунистически Китай ги конкурира и е на път да ги задмине.Хак да им е!!!

..ама Китай не е комунистически - Crazy Rich Asians тъкмо тръгна там по кината..

Със завидна вещина сащисаните успяха да настроят целия свят срещу себе си.

Усещате ли как този път говедата ще ядат Дебелия?

След руснаците

За САЩ всеки който се развива така, че да е заплаха за тяхната изключителност, трябва да бъде ударен. Точно както опредизвикават войната между Иран и Ирак, подкрепяйки и двете страни, и с това ги отслабват - това според шефа на Стратфор (известно като частното ЦРУ). Ако ЕС стане потенциална заплаха за САЩ, то и там ще го направят. Всеки развиващ се и ставащ голям в някаква област, е заплаха за САЩ.

Оказва се всички са врагове на САЩ и той ще се бори с всички тях. Защо ли това намисрисва на обикновен фашизъм и желание за световно господство

Кой ги направи супер сила? Кой позволи това да се случи? Кой изнесе почти цялото си производство в Китай, Защо? Как придибиха икономичекса мощ и в последствие военна? Какво в момента правите колелата да се завъртят наобратно?

Ала, кой ми такова в гащите?

ядрените оръжия свеждат вероятн. за война до нула.

Почти до нула ...

По тази логика победителя е ясен.

Докато след войната Япония сама си открадна каквото си поиска, по-късно Запада сами построиха заводи и дадоха достъп до технологиите си в Китай, за да използват големия пазар и евтината работна ръка, а сега ще се чудят как да се борят срещу това което сами създадоха.

Китайските туристи в момента са чакани и предпочитани в цяла Европа. Харчат луди пари, имат изключителни финансови възможности.

Така е, може да произвеждат ментета, но обожават оригиналните марковите стоки и вече имат възможност да си ги закопуват.

впйната е в ход от поне десетилетие