Водещи централни банки обмислят собствена дигитална валута

Дигиталните валути на централните банки са традиционни пари, но в цифрова форма, пускани и управлявани от централната банка на съответната страна

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, ясно беше, че пускането на пробните криптовалути досега беше само за "опипване на почвата". В новите условия на приключил капитализъм и отрицателни лихви от десет малки и средни банки ще остане само една. Това гигантско окрупняване на банковата система, което неминуемо ще доведе до пускането на една одобрена криптовалута във всяка икономическа зона. Това означава, че кешът ще изчезне, а заедно с него ще се изпари и свободата на отделната личност. Влизаме във банковия електронен концлагер.

Senator1

Приложими са най-вече когато всеки ще го чипосат. Но така или иначе, каквито и круптовалути да измислят, има фактор, който може да срине всякакво плащане-токът. Ето защо, хартиеният вариант е по удачен за в бъдеще. Несънено търсенето на злато ще се увеличава поради тока. Спре ли тока, няма какво да си купхиш с някакви си криполевове. Остава въможността-златото. Академик Сендов бил спечелил общо 30 милиона от коинт, изобретен от ннякакъв японски професор. Тодзи японски професор е измислил добра пирамидална организация, но не не всеки може да забогатее от тези биткоинти.Само първите включчили се в "играта", неречени реферали от първа линия.

Има секретни блокчейни като Монеро . Има крипто където не се копае със скъпи компютри . Етериум също приключва с копаенето и става като акционерно дружество с дивиденти . Биткойна едва ли ще удържи лидерство заради трудни и скъпи транзакции . Централните банки няма да успеят да върнат доверието и парите на хората обратно към корумпирани банкери . Банкерите си плащат бонуси от стотици милиони и кой мислите ги плаща тез бонуси ,точно обикновените хора са ограбвани постоянно . Затова обикновените хора напускат компрометираната банкова/данъчна система .

надяваме се поне храната, до която евентуално ще ни се разрешава временен цифровизиран достъп,да не е виртуална. или?

да не ми трият коментарите !

започваме да се приближаваме към този МОДЕЛ на общество, където обикновената еденица ще бъде кръгла нула !

както можеш да си играеш с думите и понятията, така някои си мислят, че ще става /и то става/ и с парите...но играта в казино с дигитални пари и играта на ДЪРЖАВНО НИВО с дигитални пари са различни - или не? Играта е нещо традиционно, създадена и възникнала още с възникването на живота и дву-половия модел в живота, има написани и много книги за играта като начин на живот и разбиране. С навлизането на дигитализацията в банките и въобще в тази сфера, се пренасят и другите особености на играта в изкуствената реалност...където ОБАЧЕ само малцина са избранниците - МИНЬОРИТЕ, да му се невиди, тая професия няма да изчезне... но да не се отклонявам от това, което искам да напиша - само избраННици от света на въображаемата игра ще имат достъп /с парола или не/ до къртенето на тухли ли беше там, ваденето на вода от кладенеца ли или кал от мините...и за тези избранНищи няма да има нито мазоли по ръцете, нито кой знае колко мозъчни гънки, натрупани от образование, нито комбинативен ум /защото какво значи да копаеш...хм, все пак/, нито...щом като разрешават вече да се пуши марихуана, да се ражда от мъж, да се правят деца от два минуса /като евентуално и секса за пари ще се узакони, когато е с цел за повдигане на самочувствието и спасяването на другия/....защо НЕ и на държавно ниво да се узакони НОВИЯ НАЧИН НА РОБСТВО

Супер, вече ни мързи и да си ги печатаме, а? Задава се не криза, а цунами, именно заради паразитите, които са окупирали всички банкови институции.