Вносът в Турция на газ от Русия е намалял с 62% през май на годишна база

Най-много синьо гориво Турция доставя от Азербайджан, расте импорта и от Катар

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Му ха ха. Това, което ние искахме за Южен Поток и Путин категорично отказа, после самичък го предложи на Турция. Те гледат на нас като на руска губерния и искат да могат да правят каквото им хрумне тук. На всеки опит да поставим нещата на малко по-справедлива търговска позиция, веднага почват да изтъкват шипченска епопея, превземане на Плевен и т.н. Да не би руските воини навремето да са се били за изгодни сделки на Путин? Когато поискахме елементарно зачитане на интересите ни, кремълския вожд се обиди и изви потока към Турция. Сега да си точи сам газа, Ердоган от отряза по най-безцеремонния начин. И какво - ни България, съответно Европа, ни Турция. Така му се пада.

Е, те ако не ползват руски газ какъв друг ползват ? Друг освен руския газ несъществува ! (и разбира се на справедлива цена)

се хвана за ИБРИКА на Ердоган.

що бе? да не мирише? Май много скъпо продават рашките. Дори приятелите не искат да го купуват.

Поредната гениална, безаналогова многоходовка на ниския ботоксов мъж с обувки с високи токове. Ха сега мести си го из крачолите. Поклонниците на Матушката вият на умряло. Деньги нет, но въй там дерджитес

Еще трагично по трубе "Сила Сибири"....китаянские Товарищи совсем заебнулись и ничего не покупают. Более-менее в Центральной Сибири газа нет. Что бы изпольнит договор, Жужи Путин будеть проводить ТРУБУ из Ямалы, через Сибирь, через Монголию, через китайскими вершинами китайских гор. И все будеть оплачиватя из деньги русских налогоплательщиков. Ну Сука блядь этот Гном Гномыч из Кремля.

Плюс това ми прави впечатление крайно некоректните данни: "С 19,5 на сто се е увеличил обемът на газа, купен от Катар: 520,2 млн. куб. м през май 2020 г. спрямо 133,9 млн куб. м през същия месец на миналата година, съобщава EPDK..." Увеличение от "133,9 млн куб." на " 520,2 млн. куб. м" не е увеличение с "19,5 на сто " а е съвсем друг процент. Тука има сериозно разминаване.

433,9 х 119,5/100 = 518,5 Данните са коректни, журналиста е писла с треперещи пръсти. 1-цата е точно под 4-ката

Това, което се чете между редовете е, че потреблението на природен газ в Турция е силно намаляло, което е показателно за сериозен спад в икономиката на страната.

Това което се вижда не м/у редовете е ,че турския паток е една голяма издънка на ватенките но пак мужика ще опъва каиша както е свикнал от 100г.Важното е да се перчат колко са могъщи и прости еднакво

Спрямо годишна база може да е 62%, но спрямо началото на 2020 година намалението е в размер на 96 %! Ердоган изигра гадно Путин, като го накара да построи тръбата до турската граница, а накрая затвори крана … А Късокракия можеше да играе по правилата на ЕС и Южен Поток отдавна да е факт!

Беше планирано делът в ЮП да го изплащаме от транзитни такси. С тези никакви количества руски газ щяхме да го изплатим на кукуво лято.

Точно затова иде реч, че по тази тръба трябваше да тече и газ от други държави и приходите / разходите по експлоатацията да са формират по различен начин.

!?! Какво общо има количеството закупено от Турция с транзитираното количество?!