17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е поредната анкета, която съм изпуснала, а уж-боже поне заглавията на дир-а се опитвам да следя. Понеже така се получи, че в момента "работя" HR на катуна, тоест на всички чавета на близки и познати, които или са възраст да избират професия, или са в началото на трудовата кариера, при поискване от тяхна страна им ръся мозък (в замяна на безплатни бавачески/звероукротителски услуги, де, не съм чак такава добра самарянка :) :) :)), мога доста неща да напиша, коиот ще са полезни и на други родители, баби, дядовци, лели, чичовци и стринки, които са в моята роля HR на катуна, но определено нямам време. Съвсем накратко: В много от случаите няма особено значение какво си завършил, по-важно е какво можеш на практика. С изключение вероятно на право и медицина, за другите професии дипломата трябва само за места, на които се работи, ама само по документи. Навсякъде другаде е важно не какво си завършил, а какво можеш или не можеш.

Първата грешка е, че университета е сямо професия - професия може да вземете на практически курсове - в университета би трябвало да навлезете по-дълбоко от това да познавате една сфера - трябва да познавате научните принципи, което я движат. Моето мнетие е, че около 15-20 % би трябвало да завършват ( и тва не е само в БГ) останалото е маса, която не става.

Да ми се подиграват после с 800лв заплата за инженер. Теглих им майните и се преквалифицирах в IT сферата. После реват, че нямало инженери. Пълни изроди, да фалират.

Кво ти пречеше да завършиш и ту и да научиш да програмираш? Животът е конкурентен - идеята, че като завършиш един бакалавър ти се отварят вратите на рая е химера….

е, от човек с инженерно мислене програмист се става, обратното не толкова.

52% отбелязват, че работят по специалността си Много бе....Бравос Повечето инфлуенсърство ли са учили?... Щот всеки втори казва, че работи като инфлуенсър