17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Забравихте за българската следа, та нали ние ги учихме толкова години.

Тук таме се намират и умни комунисти

Тва не е от сега, от доста време бизнеса се развива във Виетнам, а и в други Азиатски държави. Китайците започнаха да получават сравнително човешки заплати и започна отлив.

други не останаха-)

тия са комунисти само на хартия. Комунизъм и частна собственост първо на първо е оксиморон.

Не само Виетнам, а и Тайланд, Индия, Мианмар. Затова и Китай бързо, бързо отстъпи, но процеса вече тръгна.

Това е положението. До преди 3-4 години и в България бяха подобни заплатите. Като за аборигени. Да вземе да обясни някой от умниците защо не може да се сравняват инвестициите в Блъгария с тези във Виетнам. Аз знам. Но ми е много интересно през какви 9 дерета ще пренесат вода родните "корифеи".

Това е положението в соца - 200 долара заплата. Ние тук на 800 долара мрънкаме и бачкаме по 2 часа на ден.

не знам как е във Виетнам обаче хората си живеят добър стандарт на живот капитализма шие марковите дрехи за центове и ви ги зашива в дебели цени в евро и после купуват яхти, картини a на вас на ви демокрация атентати данъци ибличайте жълтите жилетки уличници не се притеснявайте за виетнамците вижте си нассраните джендърски задници затънали дерящи цени и се кланяйте на мирната религия

216 долара са почти като тук минималната работна заплата и тук някой взимат толкова ама за инвестиции няма наплив

Мечтата на чуждия инвеститор - работи повече за по-малко пари! Бурния растеж до какво води? А субсидирането на енергията, и курса на валутата? Всичко е до време - в смисъл докато е изгодно на добрия чужд или свой капиталист. После партийните кадри едва ли ще страдат с припечеленото.

"По-лошо от война с англосаксонците е само "приятелството" с тях" - Бисмарк Ние, българите, знаем това най-добре - от бомбардировките им през ВСВ се възстановихме бързо, но днес, след 30г. "партньорство" сме на път да изчезнем като народ и държава. На виетнамците им предстои да научат втората част от урока. Явно.

Не 800, 8000(осем хиляди) долара, е заплатата. И работим един час.